Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:26:00 GMT

پاداش صعود

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۶۸۰۰۷

پاداش صعود

دراگان ماموریتش را با موفقیتی فراتر از حد تصور انجام داد اما در هیچ دوره‌ای، به اندازه کافی مورد احترام و قدردانی قرار نگرفت و در نهایت با تصمیم فدراسیون مهدی تاج از کار برکنار شد تا تیم ملی با کی‌روش به جام‌ جهانی برود. اگر نتایج، معیاری کلیدی برای قضاوت در مورد یک مربی باشند، باید پذیرفت که اسکوچیچ کارش را به خوبی انجام داد اما پاداش او برکناری و نرسیدن به قطر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «پایان دوران حضور دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی ایران، درست مثل شروع این دوران عجیب بود. اسکوچیچ در حالی مرد اول نیمکت تیم ملی شد که نام چند گزینه داخلی در اطراف تیم به گوش می‌رسید. او یک انتخاب ناگهانی بود و نتایجی فراتر از حد انتظار در تیم ملی به‌ دست آورد. با وجود این، سرمربی کروات هیچ‌وقت به موازات این نتایج، مورد حمایت قرار نگرفت. او در یکی از ملتهب‌ترین دوره‌های فدراسیون فوتبال، سرمربی تیم ملی بود. اسکوچیچ در دوران حضور موقت بهاروند در فدراسیون انتخاب شد، در دوران عزیزی‌خادم با ادبیات عجیب این مدیر روبه‌رو شد، در دوران میرشاد ماجدی با رأی کمیته فنی تا یکقدمی برکناری رفت و در نهایت توسط مهدی تاج برکنار شد. در حقیقت او در این دوران با چهار رئیس مختلف فدراسیون روبه‌رو بود. بیشتر از این تصمیم برای برکناری اسکوچیچ، روند اجرای آن در فوتبال ایران زشت و زننده بود؛ روندی که معمولا تنها مختص فوتبال ایران است و در نقطه دیگری از دنیا دیده نمی‌شود.

همزمان با آخرین پلان اسکوچیچ و تیم ملی، باشگاه چلسی به همکاری با توماس توخل پایان داد. آنها یک بیانیه رسمی برای این کار منتشر کردند و در همان بیانیه نیز به تقدیر از همه حمایت‌های توخل در تیم‌شان پرداختند. به همین سادگی و همین‌ قدر شیک، دوران حضور مرد آلمانی در چلسی به پایان رسید. در ایران اما از صفحه توییتر مدیر رسانه‌ای تیم ملی باید بفهمیم که چه تصمیمی درباره این تیم گرفته شده است؛ آن‌ هم چند ساعت قبل از اینکه فدراسیون رسما خبر برکناری اسکوچیچ و حضور دوباره کی‌روش را روی خروجی سایت رسمی‌اش قرار دهد. روند اعلام تغییرات در تیم ملی، حیرت‌آور به‌ نظر می‌رسد. سخنگوی هیأت‌رئیسه در پایان جلسه سه‌شنبه رسما روبه‌روی دوربین‌ها اعلام می‌کند که در این جلسه هیچ صحبتی از کارلوس کی‌روش نشده و دراگان اسکوچیچ رسما سرمربی تیم ملی ایران در جام‌ جهانی خواهد بود اما تنها چند ساعت پس از این اظهار نظر، رسانه‌ها خبر از حضور قطعی کی‌روش روی نیمکت تیم ملی در قطر می‌دهند. دراگان اسکوچیچ که قصد دارد برای تماشای بازی استقلال و پیکان به آزادی برود، دست از کار می‌کشد و حتی اسم ایران را از صفحه‌اش در اینستاگرامش برمی‌دارد و عصر چهارشنبه در نهایت با خبری یک‌خطی از سمتش رسما برکنار می‌شود. جای شکرش باقی است که فدراسیونی‌ها حداقل یک‌ پوستر برای تشکر از اسکوچیچ طراحی کردند؛ مردی که تیم ملی را در بدترین شرایط ممکن تحویل گرفت و توانست تیم ملی را از خرابه‌ای که ویلموتس ساخته بود به قطر برساند.

جالب اینکه گفته می‌شود فدراسیون فوتبال به اسکوچیچ پیشنهاد کار در تیم ملی زیر ۲۳ سال را داده و با جواب منفی او روبه‌رو شده است! یعنی مدیران فدراسیون حتی پای مهدی مهدوی‌کیا را به این پرونده باز کرده‌اند و با فرستادن این پیشنهاد برای اسکوچیچ، عملا سیگنال قطع همکاری با این مربی را نیز صادر کرده‌اند. اصلا چرا کسی که تا همین دیروز سرمربی تیم ملی ایران بوده باید هدایت امیدها را بپذیرد؟ جالب‌تر از همه، خبر استعفای کریم باقری از تیم ملی بعد از انتخاب کارلوس کی‌روش است. کریم برای مدتی در کنار تیم حضور نداشت و همین چند روز قبل دوباره به تیم ملی برگشت. آیا هیأت‌رئیسه نمی‌دانست چنین تغییری در راه است که دوباره شرایط را برای حضور کریم در تیم ملی فراهم کرد؟ ترکیبی از بدسلیقگی و آشفتگی، این روزها در بالاترین سطح فوتبال ایران دیده می‌شود؛ فوتبالی که حتی نمی‌تواند روند جذب یک مربی و برکناری یک مربی دیگر را به شکل ساده پشت سر بگذارد و آن را به یک بحران تبدیل نکند.

داستان یک‌ صعود

اسکوچیچ در روزهای بسیار سخت و با یک ماموریت مهم، سرمربی تیم ملی شد. اسکو قرار بود ایران را به رقابت‌های جام جهانی قطر برساند. آن هم در شرایطی که دو ‌شکست دردناک روبه‌روی بحرین و عراق با مارک ویلموتس، شرایط نگران‌کننده‌ای برای این تیم به‌ وجود آورده بود. تنها یک لغزش کافی بود تا ایران از همان مرحله اول دور مقدماتی کنار برود. اتفاقی که می‌توانست یک فاجعه فراموش‌نشدنی برای تیم ملی باشد. ماجرا زمانی دشوارتر شد که ایران حتی شانس میزبانی در نبردهای سرنوشت‌ساز را از دست داد و مجبور شد برای انجام دیدارهای برگشت به اردوی بحرین برود. تیم ملی اما با اسکوچیچ، همه این کابوس‌ها را پشت سر گذاشت و از نخستین مانع عبور کرد. تصاحب ۱۲ امتیاز از ۱۲ امتیاز ممکن، نخستین دیوار را در مسیر رسیدن به جام جهانی فرو ریخت. ادامه راه برای ایران، به شکل مطلوبی سپری شد و در نهایت تیم ملی یکی از نخستین تیم‌هایی بود که توانست مسافر قطر شود. دراگان ماموریتش را با موفقیتی فراتر از حد تصور انجام داد اما در هیچ دوره‌ای، به اندازه کافی مورد احترام و قدردانی قرار نگرفت و در نهایت با تصمیم فدراسیون مهدی تاج از کار برکنار شد تا تیم ملی با کی‌روش به جام‌ جهانی برود. اگر نتایج، معیاری کلیدی برای قضاوت در مورد یک مربی باشند، باید پذیرفت که اسکوچیچ کارش را به خوبی انجام داد اما پاداش او برکناری و نرسیدن به قطر بود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی انجام داد اما تیم ملی تیم ملی یک مربی کی روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۶۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی دسته جمعی از تیم ملی | کار سرمربی ایران سخت شد!

به گزارش همشهری‌آنلاین، موتا پائز دیروز آمد و اردوی تیم ملی برای انجام عملیاتی غیرممکن آغاز شد. پائز سرمربی برزیلی فرانسوی تیم ملی است که آخرین روزهای سال گذشته به‌عنوان جانشین بهروز عطایی و سرمربی جدید تیم ملی معرفی شد. او در این مدت درگیر تیم باشگاهی‌اش در لیگ اوکراین بود و تیم ملی را به دستیار ایرانی‌اش پیمان اکبری سپرده بود. در یک‌ماه اخیر تعدادی از بازیکنانی که گفته می‌شد با نظر پائز انتخاب شده بودند، با اکبری تمرین کردند اما از دیروز ظهر تمرینات وارد فاز جدید و جدی‌تر شد.

تیم ملی والیبال به‌دنبال سهمیه بازی‌های المپیک پاریس است، کار سختی که تقریبا ناشدنی است. تیم ملی در تلاش بود که سال قبل با حفظ جایگاهش در بین ۱۰تیم اول رنکینگ جهانی به پاریس برسد اما با نتایج ضعیف در لیگ ملت‌ها و مسابقات قهرمانی جهان از رده نهم به پانزدهم سقوط کرد. بعد از این اتفاق بیش از همه عطایی بود که زیرسؤال رفت و سمتش را از دست داد. برای انتخاب جانشین او فدراسیون ۶ماه وقت صرف کرد و از بین ۱۵گزینه به پائزی رسید که در بین نفرات جایی نداشت. پائز تجربه سرمربیگری در هیچ تیم ملی‌ای ندارد و از نظر کارشناسان والیبال گرفتن سهمیه المپیک با تیم ایران که بیشتر به معجزه نیاز دارد، کاری نیست که او توان انجامش را داشته باشد. هرچند بعضی‌ها در همین شرایط هم رویای المپیک دارند و با امید به آینده نگاه می‌کنند. پائز دیروز بعد از ورود به ایران، امیدوارانه صحبت کرد، از اینکه تلاش می‌کند تا با تیم ملی تابستان خوبی را بسازد و هر دو در پاریس ۲۰۲۴باشند. اما به‌نظر نمی‌رسد که خود او حرف‌هایش را باور داشته باشد چرا که آینده‌اش را در جایی غیراز ایران می‌بیند. پائز بعد از لیگ اوکراین، مقصد جدیدش را مشخص کرد و قرار است در لیگ کره‌جنوبی تیمداری کند. اگر او با تیم ملی ایران به المپیک صعود کند، قراردادش تمدید می‌شود.

خداحافظی بزرگان

دست سرمربی تیم ملی برای رفتن به المپیک و انجام این کار بزرگ چقدر پر است؟ پائز نیامده، چند نفری از تیم ملی انصراف دادند و در تمرینات حاضر نشدند. سرآمد این نفرات محمد موسوی بود، بازیکنی که پیش از این هم از تیم ملی خداحافظی کرده بود اما سال قبل بازگشت و کاپیتانی تیم را هم از میلاد عبادی‌پور گرفت. سید این فصل در لیگ برای فولاد سیرجان بازی کرد و با این تیم و مربیگری به قهرمانی رسید. با این حال او تماشاگرپسند بازی کرد اما از نظر آماری، چند نفری را بالای سر خودش می‌دید.

امیر غفور چهره‌ دیگری است که در لیست اولیه حضور داشت اما دیروز از لیست ۳۰نفره کنار گذاشته شده بود. غفور این فصل در رومانی بازی کرد و بیشترین کمک را به تیمش راپید بخارست کرد. سال قبل تیم ملی و عطایی غفور را نخواستند و او ترجیح داد از تیم ملی خداحافظی کند اما این بار به‌نظر می‌رسد خود غفور قید بازی برای تیم را زده است. غفور در این چند روز واکنشی به دعوت دوباره‌اش به تیم نداشت اما روزهای گذشته وحید مرادی، نایب‌رئیس فدراسیون گفته بود که هم با غفور و هم با سیدبرای حضور در تیم ملی صحبت کرده است.

کناره‌گیری غفور و موسوی از تیم ملی طبیعی بود. به‌نظر می‌رسد آنها در دسته‌ای قرار دارند که حقیقت را پذیرفته‌اند و شانسی برای حضور تیم ملی در پاریس قائل نیستند و نمی‌خواهند در این اتفاق سهمی داشته باشند. در این ماجرا بعضی‌ها به مرادی ایراد گرفتند که چرا برای حضور این دو بازیکن در تیم ملی با آنها وارد مذاکره شده است؟ از نظر آنها این کار فدراسیون، مصداق بارز بازیکن‌سالاری است.

حذف جوانان

غیر از غفور و سید نفرات دیگری هم از اردوی تیم ملی کناره‌گیری کرده‌اند. مهدی مرندی و محمد فلاح در پیام‌های اینستاگرامی اعلام کردند که نمی‌توانند تیم ملی را همراهی کنند. دیروز گفته شد که صابر کاظمی هم به‌خاطر مشکلات خانوادگی ترجیح داده در تیم ملی نباشد. صابر روزهای خوبی را در لیگ کویت پشت‌سر نگذاشت و حالا هم مشخص نیست چرا از تیم ملی کناره‌گیری می‌کند.

غیر از این نفراتی که خودشان از تیم جدا شده‌اند، چند نفری هم به اجبار و با نظر پیمان اکبری، تیم ملی را از دست داده‌اند. علی زارع و یوسف کاظمی نخستین بازیکنانی بودند که اکبری آنها را نخواست. کاظمی یکی از بهترین‌های این فصل لیگ بود و در بین مدافعان عملکرد قابل‌قبولی داشت، حتی بهتر از موسوی. اسم کاظمی در لیست ۳۰نفره بود اما این بار گفته شد که او به اشتباه به تیم ملی دعوت شده است. دیروز هم ایلشن داوودی‌پور و امیرحسین توخته از تیم کنار رفتند. داوودی‌پور پاسوری بود که روزهای آخر لیگ درخشید و حتی توانایی‌هایش با سعید معروف مقایسه شد اما حالا گفته می‌شود تعداد زیاد پاسورهای حاضر در تیم و قد کوتاه و تجربه کم ایلشن، او را از تیم ملی حذف کرده است. ایلشن سال قبل هم تیم ملی جوانان را از دست داده بود. حذف داوودی‌پور و یوسف کاظمی با واکنش‌های منفی روبه‌رو شده است. این دو جوان هستند و از نظر والیبالی‌ها کمترین حقشان بودن در اردوها و کسب تجربه است. هر چند بعضی‌ می‌گویند تعداد نفرات حاضر در پست آنها زیاد است و سرمربی بیشتر باید روی نفراتی که می‌خواهد تمرکز کند. رضا رضایی و آرمین افشین‌فر هم شانس حضور در تیم ملی را از دست داده‌اند. علی‌اصغر مجرد هم مصدوم است و شاید نتواند در تمرینات تیم ملی حاضر شود.

مورد عجیب؛ سرپرست

یکی از تصمیمات دیگری که در این چند روز در فدراسیون و برای تیم ملی گرفته شد، سرپرستی وحید مرادی بود. مرادی که در دوره داورزنی نایب‌رئیس بود و یک دوره سرپرستی فدراسیون را به‌عهده گرفت، حالا مرد پشت‌پرده و همه‌کاره فدراسیون معرفی می‌شود؛ بالاتر از میلاد تقوی، رئیس جدید فدراسیون. اینکه چرا او سرپرستی تیم ملی را به‌عهده گرفته، کمی عجیب است. نایب‌رئیس فدراسیون مسئولیت‌های مهم‌تری ندارد؟ ‌ هرچند گفته می‌شود در کنار مرادی، قرار است فرد دیگری به‌عنوان کمک سرپرست انتخاب شود که به‌احتمال زیاد این فرد امیر خوش‌خبر است، مردی که سال‌ها سرپرستی تیم ملی را به‌عهده داشت و در دوره سرمربیگری عطایی با او به مشکل خورد و از تیم جدا شد.

کد خبر 847143 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ویژه ورزشی والیبال - تیم ملی المپیک والیبال - ایران

دیگر خبرها

  • نیکبخت کاندیدای خوش پوش ترین مربی ایران (عکس)
  • غیبت وزنه‌برداری ایران در قهرمانی نوجوانان جهان
  • قایقران‌ها را با تمرین پشت سد به جنگ المپیک نفرستید
  • خاتمی: بازی با ایران بازی با دم شیر است / عملیات وعده صادق نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • ملوان-سایپا، به یاد دوران پرستاره! (عکس)
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • شجاعی: علت پشت کردن بازیکنان به تیم ملی والیبال باید روشن شود/ کسب سهمیه المپیک شرط دارد
  • کارخانه مشاور عالی رئیس و دبیر کمیته فنی فدراسیون والیبال شد
  • خداحافظی دسته جمعی از تیم ملی | کار سرمربی ایران سخت شد!