Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@23:36:01 GMT

انواع طراحی شهری و نقش آن‌ها در کیفیت زندگی

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۷۳۶۹۷

انواع طراحی شهری و نقش آن‌ها در کیفیت زندگی

طراحی شهری در نقاط مختلف دنیا به شیوه‌های متفاوت اجرا می‌شود و این در حالی است که مدیران در بعضی از شهرهای جهان، تلفیقی از این روش‌ها را به کار می‌گیرند تا هر چه بیشتر کیفیت زندگی شهری را بهبود ببخشند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طراحی شهری به فرآیند توسعه مناطق شهری برای رفع نیازهای ساکنان اشاره دارد و زیرمجموعه‌های بسیاری نظیر معماری، مهندسی، اقتصاد، جامعه، سلامت عمومی و آماده‌سازی مناطق برای آینده بهتر را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران در طراحی شهری همه زیرساخت‌ها شامل ساختمان‌های مسکونی و غیرمسکونی، زمین‌های خالی، خیابان‌ها، کوچه‌ها، جاده‌های بیرون شهری، فضاهای اجتماعی، حمل‌ونقل و محیط زیست را به دقت مورد توجه قرار می‌دهند و می‌کوشند استراتژی‌هایی کارآمد را برای افزایش کیفیت آن‌ها پیاده کنند. طراحی شهری به شیوه‌های متفاوت در نقاط مختلف دنیا پیاده می‌شود و آگاهی از آن‌ها می‌تواند مدیران را در بهره‌گیری هر چه بیشتر یا تلفیقی از آن‌ها برای افزایش کیفیت زندگی توانمند کند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین انواع طراحی‌های شهری جهان و نقش آن‌ها در زیست‌پذیری مناطق پرداخته می‌شود.

طراحی شهری استراتژیک

طراحی شهری استراتژیک بر ایجاد اهداف و شناسایی مناطقی با بیشترین امکان ترقی در شهرها تمرکز می‌کند. در نتیجه اتخاذ این نوع استراتژی توسط مدیران، طرحی توسعه‌ای یا فراگیر به وجود می‌آید که اهدافی مانند تسهیل تردد در سراسر شهر، ایجاد فضاهای اجتماعی بیشتر، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و تشویق مردم به حضور در فضاهای شهری را مورد تمرکز قرار می‌دهد.

اغلب مدیران شهری این نوع استراتژی را مهم‌ترین نوع برنامه‌ریزی برای شهرها در نظر می‌گیرند و بر این باور هستند که سایر انواع طراحی‌های شهری زیرمجموعه‌هایی از آن به حساب می‌آید که در نهایت به پیاده‌سازی استراتژی‌های این نوع طراحی، منجر می‌شود.

از مهم‌ترین مزایای طراحی شهری استراتژیک، تمرکز آن بر سلامت عمومی، زیرساخت‌های شهری و بهبود فراگیر است که سایر جنبه‌های برنامه‌ریزی شهری را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و در نهایت، کیفیت زندگی را برای تمام شهروندان بهبود می‌بخشد.

طراحی مبتنی بر استفاده از زمین‌های شهری

آنچه در طراحی مبتنی بر استفاده از زمین‌های شهری مورد توجه مدیران قرار می‌گیرد، سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری، اتخاذ ابزارهای مهم طراحی، قوانین و تدابیری است که استفاده از زمین‌های شهری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در واقع، طراحی مبتنی بر استفاده از زمین‌های شهری، نوع، محل و میزان زمین مورد نیاز برای پیاده‌سازی پروژه‌های مفید و مهم شهری را مورد تمرکز قرار می‌دهد، ضمن این‌که در حوزه زمین مورد استفاده برای سکونت (مانند آپارتمان‌ها و خانه‌های ویلایی)، مراکز تجاری (مانند فروشگاه‌های کوچک و پاساژها)، مراکز صنعتی (مانند کارخانه‌ها) و سایر مراکز مانند پاسگاه‌های انتظامی و دادسراها نیز مداخله می‌کند.

تصمیم‌گیری باز و شفاف از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی مبتنی بر استفاده از زمین است که آن را به محبوبیت زیادی میان بسیاری از مدیران شهری رسانده است. در واقع، برنامه‌ریزان شهری به منظور استفاده درست از زمین‌های شهری باید اطلاعات خود را با بسیاری از مخاطبان به اشتراک بگذارند که همین امر در شفافیت عملکرد آن‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

طراحی جامع شهری

طراحی جامع شهری اغلب در زمینه توسعه پروژه‌های شهر یا استفاده از زمین‌های متروکه شهری اجرا می‌شود. در این روش، هیچ‌گونه اصلاحی در فضاهای شهری قبلی انجام نخواهد شد، بلکه همه چیز از ابتدا آغاز می‌شود، به این معنی که یک پروژه جدید در شهر پیاده خواهد شد.

در طراحی جامع شهری، بهبود کیفیت زندگی شهری از طریق استفاده از فضاهای خالی موجود در آینده مورد توجه قرار می‌گیرد و مدیران از همان ابتدا، تمام جنبه‌های پروژه را در انتخاب زمین تجزیه و تحلیل می‌کنند. مدیران در این شیوه طراحی، بر انتخاب زمین برای مکان‌های عمومی مانند مدارس، پارک‌ها و بیمارستان‌ها نیز تمرکز می‌کنند و حتی برای زیرساخت‌های حمل‌ونقل و مراکز تجاری زمین‌های ویژه و مناسبی را مشخص می‌کنند.

مشارکت با سایر نهادها و آگاه‌سازی آن‌ها از تصمیم‌گیری‌های احتمالی برای پیاده‌سازی پروژه‌ها از مهم‌ترین ویژگی‌های ضروری طراحی جامع شهری به شمار می‌رود که به منظور تجزیه و تحلیل ایده‌ها و اولویت‌بندی آن‌ها، انتخاب پروژه‌هایی با اهداف استراتژیکی مهم، ایجاد لیستی با جزئیات تمام از وظایف شرکا، جمع‌آوری داده‌های کمی و کیفی در مورد پیشرفت پروژه‌ها و در نهایت، بررسی عملکرد شرکا در پیاده‌سازی پروژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

احیای شهرها

مدیران در طراحی جامع شهری، فضاهای را برای اجرای پروژه‌های شهری کاملاً جدید در نظر می‌گیرند که پیش از این مورد استفاده قرار نگرفته است، حال آن‌که در احیای شهرها، فضاهای قدیمی مورد بازسازی و نوسازی قرار می‌گیرد. مدیران در این نوع طراحی، تلاش می‌کنند مناطق و زیرساخت‌های فرسوده یا در شرف فرسودگی شهری را شناسایی کنند و سپس به اعمال اقداماتی برای مرمت آن‌ها بپردازند. بدیهی است که فرسودگی مناطق به کاهش جمعیت و به حداقل رسیدن رونق اقتصادی در آن‌ها منجر می‌شود که مدیران می‌توانند از طریق بهبود وضعیت آن‌ها، اثرات این دو بحران را به طور قابل توجهی کاهش دهند. فرآیندهای نوسازی و بازسازی مناطق و سازه‌های قدیمی به میزان فرسودگی آن‌ها بستگی دارد و می‌تواند اقداماتی مانند بهبود پوشش معابر، توسعه زیرساخت‌ها، کاهش نرخ آلودگی هوا و افزودن فضاهای سبز و پارک‌ها را در بر گیرد.

تعامل مردم در احیای مناطق شهری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند فرآیندهای نوسازی و بازسازی را تسریع ببخشد. از سوی دیگر، مالکان فضاهای فرسوده می‌توانند داوطلبانه کاربری دارایی‌های خود را تغییر دهند و به عنوان مثال، یک ساختمان مسکونی فرسوده را به یک مرکز تجاری یا آسمان‌خراش تبدیل کنند.

مدیران در احیای شهرها باید تصویری جامع از آن‌ها را در دسترس داشته باشند تا در اولویت‌بندی مناطق برای بازسازی و نوسازی درست عمل کنند و مانع از فرسوده شدن سازه‌ها و زیرساخت‌های قدیمی شوند.

کد خبر 603779

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان طراحی شهری کیفیت زندگی کیفیت زندگی در شهر زمین احیای شهر مدرسه حمل و نقل زیرساخت شهری جاده خیابان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استفاده از زمین های شهری طراحی جامع شهری قرار می گیرد کیفیت زندگی قرار می دهد زیرساخت ها پیاده سازی طراحی شهری پروژه ها مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۷۳۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران شهری استان البرز مراقب ترک‌فعل‌ها باشند

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز گفت: کلیه مدیران عواقب قانونی فعل یا ترک‌فعل را در نظر بگیرند در غیر این‌صورت دادستانی به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حسن مددی و معاونان وی به‌همراه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز به‌عنوان اولین مقصد بازدیدهای نظارتی دادستان مرکز استان با حضور در شهرداری کرج در نشست مشترک با شهردار و جمعی از مدیران شهری شامل شهرداران مناطق و معاونان شهردار کرج و تعدادی از اعضای شورای شهر به بررسی عملکرد این مجموعه پرداختند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در این نشست با تشریح ویژگی‌های «سند تحول و تعالی قوه قضائیه» و نسخه به‌روزشده آن، به محورهای برنامه عملیاتی دادگستری کل استان در راستای اجرای این سند پرداخت و پیگیری اجرای حقوق عامه و نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها را با توجه به «دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و پیشگیری از آن» از جمله محورهای محول‌شده به دادستانی‌ها برشمرد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مجموعه مدیریت شهری بر اساس قانون، موظف و مکلف به نظارت بر مجموعه خود هستند تصریح کرد: دستگاه قضایی استان با توجه به مأموریت‌های محوله سند تحول و تعالی و همچنین دستورات رئیس‌کل دادگستری استان البرز، نظارت دقیق و کافی بر عملکرد کلیه مدیران به‌ویژه مدیریت شهری خواهد داشت.

مددی، صیانت از کارکنان و مدیران را یکی از مسئولیت‌های مهم دستگاه‌های مختلف برشمرد و متذکر شد: در انجام این وظیفه، مدیران شهرداری و شهری به‌ویژه حراست و بازرسی نقش مهمی دارند.

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی در قبال تخلفات و اعمال غیرقانونی مدیران شهری و کارکنان منفعل نیست تأکید کرد: دادستانی با تخصیص شعب ویژه برای رسیدگی به این نوع جرایم نشان داده است که با جرایم وقوع‌یافته به‌سرعت و بادقت برخورد قانونی را دارد.

دادستان عمومی و انقلاب کرج به ظرفیت‌های «دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و پیشگیری از آن»، «تکالیف مقرر در اصل 156 قانون اساسی»، «سیاست‌های کلی نظام و ابلاغی مقام معظم رهبری»، «مواد 598، 603 و 606 قانون مجازات اسلامی» و «قانون مجازات اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی» در برخورد با بزه‌های وقوع‌یافته در حوزه شهری اشاره کرد و گفت: تمام مدیران، عواقب قانونی فعل یا ترک‌فعل را در نظر بگیرند در غیر این‌صورت دادستانی به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد.

وی تصریح کرد: معاونت حقوق عامه دادستانی مرکز استان این آمادگی را دارد در حوزه تخلفات و جرایم حوزه شهری گزارش‌های مردمی را دریافت کند و در مواردی که حقوق عمومی تضییع بشود ورود داشته باشد.

مددی همچنین از اقدامات مشترک شهرداری کرج در راستای احیای حقوق عامه با دستگاه قضایی تقدیر و اعلام کرد که دادستانی آمادگی دارد از ظرفیت‌های قانونی خود در حوزه‌هایی که موجبات تسهیل امورات مردم و برطرف کردن مشکلات شهری است استفاده کند.

مهرداد کیانی شهردار کرج نیز در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی به اقدامات شهرداری در خصوص پروژه‌هایی نظیر مترو، مصلی، زائرسرا، فاز دوم پارک‌رود، خطوط اتوبوس تندرو و همچنین افزایش بودجه این مجموعه در سال جاری در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد.

وی همچنین از کمک و مساعدت‌های دستگاه قضایی در پروژه‌های متعدد شهری تقدیر کرد و افزود: اجرای بسیاری از این پروژه‌ها بدون ورود و حمایت دستگاه قضایی استان امکان‌پذیر نبود.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • مدیران شهری استان البرز مراقب ترک‌فعل‌ها باشند
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۱۹ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone 13
  • آشنایی با انواع غرفه های نمایشگاهی به همراه تعرفه ساخت
  • خرید اقساطی ماشین ظرفشویی از الوقسطی
  • اجاره تلویزیون ‌های شهری و نمایشگاهی در ابعاد مختلف توسط تشریفات رایکا!
  • زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!
  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان