Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: استفاده درست از ظرفیت منابع داخلی و استفاده بهینه از حامل‌های انرژی و تمرکز بر بهبود عملکرد فعالیت‌ها منجر به افزایش بهره‌وری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اتاق اصناف ایران هوشیار فقیهی، در نشست پنجم بهره‌وری در برنامه هفتم توسعه، اظهارکرد: در حوزه بهره‌وری تاکنون فعالیت‌های زیادی صورت گرفته، اما نتایج بدست آمده در اقتصاد کشور بیانگر کافی نبودن این فعالیت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل اتاق اصناف ایران با تاکید بر اهمیت حوزه بهره‌وری، تصریح کرد: بهتر است به جای برنامه‌های طویل در برنامه‌های توسعه کشور، ابتدا مشکلات اساسی را شناسایی کنیم و بر اساس مشکلات موجود، برنامه‌ریزی صورت گیرد. متاسفانه‌ تاکنون شاهد حرکت اثربخش و عملیاتی در حوزه بهره وری نبوده‌ایم و بیشتر طرح‌ها و برنامه‌های داده شده بر محور اندازه‌گیری شاخص‌های بهره‌وری صورت گرفته است. حال آنکه به دلیل عدم شفافیت در مناسبات اقتصادی کشور و نبود اقلام اطلاعاتی مربوطه این اندازه‌گیری‌ها به نتیجه نرسیده و برنامه‌های بهبود در این مرحله باقی مانده است.

فقیهی افزود: در حوزه بهره‌وری از نظر توان تخصصی و علمی ضعف داریم و ظرفیت تدوین برنامه‌های اثر بخش و عملیاتی را نداریم. همین مساله باعث شده که به مقالات و مستندات برنامه‌ایی که توان اجرایی و عملیاتی آن در کشور وجود ندارد اکتفا کنیم. تمرکز بر تدوین این برنامه‌ها در بخش دولتی نیز یکی از دلایل این نقیصه است که در قیاس با کشورهای منطقه نتوانستیم از ظرفیت‌های موجود منابع کشوری درست استفاده کنیم که خود یکی از عوامل کاهش درآمد سرانه ما و به طبع آن کاهش رفاه شده است.

وی با بیان اینکه از منابع داخلی به صورت بهینه و عقلانی استفاده نمی‌کنیم، افزود: باید تغییر نگرشی در تدوین برنامه هفتم توسعه صورت بگیرد و بجای تدوین برنامه‌های تفصیلی نظیر شش برنامه گذشته باید در بخش ارتقای بهره‌وری تمرکز بر روی راهکارهایی که مشکل حاد داریم مانند ارتقای بهره وری آب کشاورزی و کاهش شدت مصرف انرژی که منجر به بهبود بهره‌وری در جامعه می‌شود صورت گیرد.

فقیهی افزود: بخش اصناف کشور با تخصیص بیش از ۱۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور و اشتغال بالای نه میلیون نفر پتانسیل بالایی برای ارتقای بهره وری کشور دارند که اتاق اصناف ایران آمادگی دارد برای برنامه هفتم توسعه راهکارهای عملیاتی خود را به تدوین کنندگان برنامه ارایه کند. البته این تغییر نگرش مدیران اقتصادی کشور را طلب می‌کند زیرا در هیچ برنامه توسعه‌ای کشور این بخش مهم اقتصادی متاسفانه دیده نشده است.

وی تاکید کرد: برای بالابردن میزان بهروری واحدهای صنفی باید ابزار علمی و راهکارهای مناسب برای حل این مشکل دیده شود در این راستا ضروری است در حوزه‌های صنفی میزان بهره‌وری را به گونه‌ای ارتقا دهیم که تاثیر مستقیم و قابل توجهی در افزایش اشتغال مولد کشور و همچنین ارتقای شاخص بهره‌وری سرمایه که از مشکلات اقتصاد کشور است را بدست آوریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برنامه هفتم توسعه برنامه هفتم توسعه اتاق اصناف ایران حوزه بهره وری برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۷۸۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای صبح امروز بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جدوال را به پایان رساندند.

بیشتر بخوانید: هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو / اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران

سپس مجلس وارد بررسی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر ایرادات باقی مانده از برنامه هفتم توسعه را مورد رسیدگی قرار می دهند.

کد خبر: 1229019 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه
  • هیچ‌گونه کمبود آردی در اسدآباد نداریم
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • ایرادات «لایحه برنامه هفتم توسعه» رفع شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد