Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@09:11:02 GMT

باغات سامان با مشکل سرمازدگی مواجه است

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۷۹۴۴۰

باغات سامان با مشکل سرمازدگی مواجه است

نماینده شوراهای اسلامی شهرستان سامان در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: باغات سامان با مشکل سرمازدگی مواجه است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، غلامرضا چهلگردی امروز _شنبه نوزدهم شهریورماه_ با اشاره به مشکل سرمازدگی باغات در استان و به خصوص در شهرستان سامان، اظهار کرد: با توجه به اینکه طرح مطالعاتی جهت رفع این مشکل توسط شورای اسلامی شهر سامان و اساتید و صاحب نظران این رشته و کشاورزان پیشروی این شهرستان تهیه و در اختیار جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، تقاضا داریم نسبت به بررسی طرح فوق تسریع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اینکه گردش مالی حاصل از درآمد باغات این شهرستان سالانه حدود پنج تا شش هزار میلیارد تومان است و سرمازدگی خسارات جبران‌ناپذیری را به این شهرستان وارد می‌کند به منظور استفاده از دستگاه‌های مقابله با سرمازدگی باغات؛ کشاورزان با مشکل تأمین برق روبه‌رو بوده که جهت رفع مشکل درخواست جلسه‌ای از سوی استانداری و تعیین تکلیف و رفع ممنوعیت از سوی کشاورزان داده شده است که امیدواریم جهاد کشاورزی استان جهت رفع مشکل کشاورزی منطقه و استان همکاری لازم را داشته باشد.

نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم وجود اتاقک در باغات، تاکید کرد: باغداران جهت آسایش و حفاظت و حراست از محصولات و ادوات و تجهیزات خود و حتی کارگران که در زمان برداشت محصول در باغات این شهرستان فعالیت می‌کنند، جهت استراحت نیاز به سرپناهی پوشیده در باغ داشته که با توجه به ایراد شورای نگهبان در خصوص صدور مجوز ساخت اتاقک نگهبانی در باغات این مهم در مجلس شورای اسلامی مسکوت مانده است که می‌طلبد جهاد کشاورزی استان در این خصوص پیگیری لازم را داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مقدار قابل توجهی قیر رایگان برای جهت آسفالت جاده بین مزارع کشاورزی این شهرستان تخصیص داده شده بود، بنا بر پیگیری‌های به عمل آمده قیر اختصاص داده شده از اعتبارات جهاد کشاورزی خارج و به ارگانی دیگر سپرده شد، لذا پیگیری جهت تحویل این قیر به طرح‌های معرفی شده از مطالبات به حق کشاورزان است، چرا که زیرسازی این جاده‌ها نیز انجام شده و تکمیل بوده و آماده اجرای آسفالت است.

چهلگردی افزود: فعالیت سنگ‌شکن‌های ورودی شهر سامان مشکلات عمده در خصوص ریزش قنات لاغدنبه برای کشاورزان ایجاد کرده است که تقاضا می‌شود جهاد کشاورزی استان با توجه به اینکه فعالیت این سنگ‌شکن‌ها برابر با نابودی هزاران هکتار باغات شهر سامان است، پیگیری لازم به منظور لغو تمدید مجوز فعالیت آنها را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه خواستار تصحیح آب بهای زراعی باغات که مبالغ سنگینی از سوی اداره کل امور آب استان هر ساله به کشاورزان اعلام می‌شود، هستیم، گفت: تسریع در امهال تسهیلات کشاورزی سال ۱۴۰۱ کشاورزان نیز از دیگر مطالبات است و خواستار پیگیری و اجرای آن هستیم.

کد خبر 603883

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری شهرستان سامان احیای باغات سرمازدگی شوراي شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جهاد کشاورزی استان شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۷۹۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید

محسن رشید فرخی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما تولید شد که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتن از این میزان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد.

او متوسط تولید سالانه خرما در کشور را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: پتانسیل تولید یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتن خرما هم در کشور وجود دارد، اما به دلیل کشاورزی خرده مالکی و سنتی در باغات قدیمی، میزان فعلی تولید هم مطلوب است.

رشید فرخی ادامه داد: با افزایش بهره وری در واحد سطح می توان ارزآوری و درآمد کشاورزان را ارتقا داد، اما به هیچ عنوان به دنبال افزایش سطح زیرکشت باغات نیستیم چراکه با توسعه باغات این احتمال وجود دارد که داستان پسته و خشکیدگی برخی باغات برای نخیلات تکرار شود.

رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه دومین تولیدکننده خرما در دنیا هستیم، گفت:  بنابر آمار در بحث صادرات رتبه چهارم و پنجم در دنیا را دارا هستیم که براین اساس با اعمال سیاست های حمایتی و سیاست گذاری های مناسب مبنی بر اجتناب از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و مدیریت های جزیره ای ظرف مدت زمان ۵ سال می توان میزان ارزآوری را با افزایش ۲ برابری به ۸۰۰ میلیون دلار رساند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول