Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@09:13:04 GMT

عوارضی که پس از ابتلا به کرونا رخ می‌دهد، چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۱۳۷۶۳۴

عوارضی که پس از ابتلا به کرونا رخ می‌دهد، چیست؟

عوارضی که پس از بیماری کرونا رخ می‌دهد شامل خستگی، مشکلات عصبی و روانی، بیماری‌های قلبی، ذات‌الریه، مشکلات گوارشی، راش پوستی، سندرم دیسترس تنفسی حاد، تنگی نفس و بدن درد می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، عفونت کووید -۱۹ که به عنوان یک مشکل تنفسی شروع می‌شود، اندام‌های اصلی بدن مانند قلب، کلیه، ریه‌ها و حتی معده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد تا هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از بهبود یافتن از بیماری کووید -۱۹ درگیر علائم مربوط به آن می‌شوند؛ در این صورت فرد دچار کرونای طولانی مدت شده است. در ادامه به بررسی عوارضی می‌پردازیم که پس از عفونت کرونا رخ می‌دهد:

خستگی

معمولاً افرادی که به بیماری کووید -۱۹ مبتلا می‎‌شوند برای یک دوره طولانی دچار خستگی می‌شوند، به طوری که این افراد قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) خستگی را یکی از اصلی‌ترین عوارض سلامتی پس از عفونت کووید -۱۹ در نظر گرفته است.

مشکلات عصبی و روانی

تاثیر کووید -۱۹ بر سلامت عصبی و روانی بدن کمتر مورد ارزیابی قرار گرفته است. با این وجود علائم عصبی و روانی ناشی از این بیماری شامل سردرد، اختلال توجه، آنوسمی و مه مغزی می‌شود. ممکن است به دلیل آگاهی کمتر افراد نسبت به این علائم، این عوارض برای مدت طولانی‌تری باقی بماند.

بیماری‌های قلبی

از زمان آغاز همه‌گیری کرونا، موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ‌ومیر ناشی از آن افزایش یافته است. سلول‌های قلب دارای گیرنده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین هستند که ورود ویروس را تسهیل می‌کند. این اتفاق باعث می‌شود قلب بستر مناسبی برای رشد ویروس باشد و عملکرد آن را مختل کند. افرادی که از بیماری کووید -۱۹ بهبود پیدا می‌کنند در طول یک‌سال پس از آن در معرض بیماری‌های قلبی-عروقی قرار دارند. معمولاً افراد بهبودیافته از بیماری کووید -۱۹ درگیر مشکلاتی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب می‌شوند.

ذات‌الریه

ذات‌الریه یکی از عوارض ریوی ناشی از بیماری کووید -۱۹ است که در شدیدترین موارد به سندرم زجر تنفسی حاد تبدیل می‌شود. سپسیس یکی دیگر از عوارض احتمالی بیماری کرونا است که به ریه‌ها و دیگر اندام‌های بدن آسیب دائمی وارد می‌کند. در ذات‌الریه ریه‌ها پر از مایع می‌شوند و توانایی آن‌ها برای دریافت اکسیژن محدود می‌شود. علائم رایج این بیماری شامل تنگی نفس، سرفه و خستگی می‌شود.

مشکلات گوارشی

بیماری کووید -۱۹ باعث بروز مشکلات گوارشی مانند دل درد و از دست دادن اشتها می‌شود. افراد زیادی پس از مبتلا شدن به بیماری کووید -۱۹ مشکلات گوارشی را گزارش کرده‌اند.

راش پوستی

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که بیماری کووید -۱۹ باعث بروز راش پوستی می‏‌شود. انواع رایج بثورات پوستی که در طول بیماری کووید -۱۹ مشاهده می‌شود شامل اگزما در نزدیکی گردن و قفسه سینه، بثورات دهانی، کهیر و پیتریازیس رزه‌آ خواهد بود.

سندرم دیسترس تنفسی حاد (ARDS)

گروهی از محقان پس از بررسی بیش از ۴۰۰ بیمار مبتلا به کرونا به این نتیجه رسیدند که ۴۲ درصد افراد با سندرم دیسترس تنفسی حاد (ARDS) به بیمارستان مراجعه کردند. پیشرفت سندرم ARDS یک تهدید بزرگ برای سلامتی در نظر گرفته می‌شود به طوری که افراد مبتلا به آن نمی‌توانند به راحتی نفس بکشند و ممکن است به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا کنند. ARDS اغلب منجر به نارسایی ریه می‎‌شود.

تنگی نفس

تنگی نفس یکی از علائم بسیار رایج بیماری کووید -۱۹ است، زیرا ویروس کرونا بر قلب و ریه تاثیر قابل‌توجهی می‌گذارد بنابراین افراد دچار مشکلات تنفسی می‌‎شوند. تنگی نفس ناشی از بیماری کووید -۱۹ ممکن است تا حد زیادی فعالیت‌های روزمره افراد را مختل کند.

بدن درد

بیماری کووید -۱۹ باعث بروز بدن‌درد می‌‎‏شود، بسیاری از افراد در طول عفونت و پس از آن دردهای طاقت‌فرسایی را در عضلات و ناحیه مفصلی تجربه می‌کنند. این نوع درد ممکن است بر زندگی روزمره افراد تاثیر قابل‌توجهی داشته باشد.

کد خبر 609997

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا آخرین اخبار کرونا پیشگیری از کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ عوارض کرونا خستگی ذات الریه بیماری های گوارشی تنگی نفس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری های قلبی بیماری کووید مشکلات گوارشی عصبی و روانی ذات الریه تنفسی حاد تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۱۳۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر