Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران گفت: ما با دومین شکاف تمدنی و با بیشمار بحران فرهنگی روبه‌رو هستیم که نه تنها جمهوری اسلامی که روشنفکران هم نمی‌دانند با این شرایط جدید چطور خود را سازگار کنند.

بیژن عبدالکریمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حضور در نشست هم‌اندیشی جمعی از استادان دانشگاه‌های تهران با وزیر کشور، اظهار کرد: برای حضور در این نشست بسیاری پیشاپیش قضاوت کردند و برخی به من پیام دادند و گفتند تو خائن هستی که در این نشست حاضر شدی و من هم پاسخ دادم که نمی‌دانستم شما خدا و پیغمبر هستید و علم غیب دارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاملاً مشخص بود که یک فضای احساسی وجود دارد و پیشاپیش حکمی برای من صادر کردند.

وی افزود: انگیزه من برای رفتن به این جمع این بود که هر تلاشی از دستم برآید که یک قطره خون در این کشور یا هر گوشه از جهان کمتر ریخته شود، دریغ نکنم و فکر می‌کنم همه مهمانان جمع هم چنین بود.

این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: حدود ۲۰ نفر در آن جلسه حضور داشتند و خود وزیر کشور هم تمام نکات را مشتاقانه یادداشت کرد. من همیشه چهره منفی از سردار وحیدی داشتم اما آن جلسه نگاه من را تغییر داد و او را آدم پخته‌ای یافتم.

عبدالکریمی با تاکید بر اینکه نتیجه بحث‌ها در این جمع بسیار قابل‌قبول بود، اظهار کرد: من در این جلسه اظهار کردم که مشکلات اقتصادی این کشور به این زودی حل نمی‌شود چرا که زمینه حل آن‌ها وجود ندارد و نه اینکه دولت کنونی نتواند بلکه ساختار اجتماعی و اقتصادی ما اجازه نمی‌دهد که مشکلات به این سرعت حل شود.

وی یادآور شد: همچنین در مورد مسئله برجام هم گفتم که این امر به این زودی حل نخواهد شد. آمریکا ما را ول نخواهد کرد و کوتاه نخواهد آمد. نظام سلطه با کشور ما جدا مسئله دارد به این دلیل که در زمان شاه ما حیات خلوت آمریکا بودیم و حکومت دینی نداشتیم و در عوض یک حکومت همسو با غرب داشتیم.

این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: در کل این صورت مسئله که بگوییم همه‌چیز تقصیر جمهوری اسلامی است - هرچند که من نمی‌گویم جمهوری اسلامی خطا نداشته یا فرصت‌سوزی نکرده - و اینکه حماقت برخی اپوزسیون به جایی رسیده که از آمریکا می‌خواهند ما را تحریم کنند تا به جمهوری اسلامی ضربه بزنند، دیگر حرف‌های غیرمنطقی و در زمین بیگانه بازی کردن است.

عبدالکریمی با اشاره به دشواری‌های عبور از شرایط اقتصادی فعلی، اظهار کرد: من در این جلسه گفتم که شرایط ما فعلاً قابل‌تغییر نیست. در دولت آقای روحانی ما به سوی آمریکا دست دراز کردیم که فضا را تغییر دهیم اما آمریکا به جای دست، پایش را برای ما آورد و ترامپ به سهولت از برجام خارج شد.

وی با تاکید بر اینکه این دولت انقلابی هم نمی‌تواند به زودی کار چندانی در زمینه حل مشکلات کشور انجام دهد، اظهار کرد: من در این جلسه بر فقدان یک نظام اندیشگی مناسب، بر شکاف اجتماعی و بر اینکه ما دولت ملت در یک کشور هستیم و بر اینکه در کشور یک میلیتاریسم حاکم است، اشاره کردم.

این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: من در این جلسه گفتم ما با دومین شکاف تمدنی مواجه هستیم. ما با بیشمار بحران فرهنگی روبه‌رو هستیم که نه تنها جمهوری اسلامی که روشنفکران هم نمی‌دانند با این شرایط جدید چطور خود را سازگار کنند.

عبدالکریمی یادآور شد: در این جلسه وزیر کشور هم خیلی شنونده خوبی بود و هیچ‌کجا واکنش نشان نداد و شاهد بودم که با جدیت تمام نکات را یادداشت کرد. همچنین بر هدف غرب برای سرنگونی جمهوری اسلامی و جدیت آنان در این زمینه اشاره کرد و بر تلاش‌های داعش، منافقین و سعودی‌ها و اسرائیل در پشت این حوادث هم اشاره داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آسیب شناسی و حرکات اصلاحی استاد دانشگاه تهران من در این جلسه وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۸۲۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ایران در مثلث طلایی

در طول ریاست ایران (نیروی دریایی ارتش) بر اجلاس «آیونز» که شامل همه کشور‌های دارای منافع در اقیانوس هند است، اثرگذاری جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور قدرتمند منطقه‌ای در عرصه دریا افزایش یافت که یکی از نتایج آن، برگزاری رزمایش‌های مشترک چندجانبه با کشور‌های قدرتمند دریایی در منطقه و جهان است.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دلیل دارا بودن تجهیزات مهم و گسترده دریایی، با تفکیک وظایف از نیروی دریایی سپاه، مسؤولیت مستقیم حضور در آب‌های دوردست و انجام ماموریت‌های طولانی و بین‌المللی را برعهده دارد که نمونه بارز آن، اعزام ناوگروه‌های متعدد به آب‌های بین‌المللی و نقاط مختلف جهان به شکل مستمر است که ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی با ثبت رکورد بی‌سابقه سفر به دور کره زمین طی ۸ ماه، مصداق روشن و عملی آن بود.

جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل شدن نیروی دریایی ارتش به یک نیروی راهبردی و اثرگذار در سطح جهانی، با هدف حراست از منافع کشورمان در عرصه دریاها، یک برنامه‌ریزی مدون و طولانی را در دستور کار نیرو‌های مسلح قرار داد که برخی مصادیق آن، طراحی و ساخت تجهیزات جدید، افزایش قدرت رزم شناور‌های سطحی و زیرسطحی و برطرف کردن نیاز‌ها در جهت دستیابی به این هدف است و در این میان رزمایش‌های مشترک با دیگر کشور‌ها و افزایش همکاری با آنها در عرصه دریا یک هدف‌گذاری مهم و راهبردی محسوب می‌شود.

 رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومترمربع، با پیام صلح و دوستی برگزار شد که در آن علاوه بر یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یگان‌های شناوری کشور‌های چین و روسیه، ناظرانی از کشور‌های دیگر هم حضور داشتند.

در این رزمایش، یگان‌های شناور و پروازی نیرو‌های دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن‌های «جماران»، «دنا»، «بایندر»، ناو‌های «گناوه»، «زره»، «سیرجان» و شناور‌هایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو «شهید حاج‌قاسم سلیمانی»، ناو «ابومهدی مهندس»، ناو «شهید محمودی» و «تندر» و یگان‌های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، ۲ کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین و همچنین شناور‌ها و بالگرد‌هایی از ناوگان نیروی دریایی جمهوری اسلامی شرکت کردند که نسبت به سال‌های گذشته تعداد بیشتری را شامل می‌شد.

هدف از برگزاری این رزمایش - همان‌طور که در بالاتر هم اشاره شد - تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان ۳ کشور (ایران، چین و روسیه) و نشان دادن حسن‌نیت و توانایی این کشور‌ها در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک است و برای این منظور، تمرینات تاکتیکی متنوع از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیش‌بینی شده بود که انجام شد.

اهمیت دریا و استفاده از ظرفیت‌های این حوزه بر کسی پوشیده نیست. حجم زیادی از تبادلات تجاری کشور‌ها از طریق دریا انجام می‌شود و کشور‌های دارای سواحل طولانی و مهم (نظیر ایران) علاوه بر دارا بودن ظرفیت بالا در بهره‌وری از این منافع، نقش موثری نیز در امنیت خطوط مواصلاتی آن دارند.

از این رو، یکی از اهداف این رزمایش می‌تواند کمک به تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی باشد.

از دیگر نکات مهم در این رزمایش، اهمیت منطقه برگزاری آن است.

شمال اقیانوس هند با قرار گرفتن در میان ۳ تنگه راهبردی - از ۵ تنگه راهبردی دنیا - در ادبیات دریایی جهان به «مثلث طلایی» مشهور است که تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب‌المندب در غرب آن واقع شده و حجم زیادی از تبادلات دریایی جهان از آن می‌گذرد.

در طول سال‌های گذشته، به دلیل بروز برخی بی‌ثباتی‌ها در برخی کشور‌های این منطقه، خطوط مواصلاتی در نقاطی از دریا‌های مهم و راهبردی نظیر تنگه باب‌المندب، خلیج عدن و دریای سرخ دستخوش ناامنی شد و پدیده دزدان دریایی نیز بر خطرات آن افزود.

به منظور مقابله با این ناامنی‌ها، کشور‌های زیادی وارد صحنه شدند که جمهوری اسلامی ایران یکی از آنها بود؛ با این تفاوت که عمده کشور‌ها تحت یک ائتلاف به رهبری آمریکا عمل کردند، اما کشور‌هایی نظیر ایران، روسیه و چین به شکل مستقل در این منطقه حضور داشتند و کشورمان بخوبی توانست از عهده برقراری امنیت برای کشتی‌های تجاری ایران و در کنار آن، دیگر کشور‌ها برآید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • وزیر کار در کدام کشور زندگی می‌کند؟
  • رایزنی سفیر جدید ایران در نیجر با وزیر امور خارجه
  • دیدار سفیر ایران در یک کشور حساس آفریقایی با وزیر خارجه/ توضیح علی تیزتک به امیرعبداللهیان در مورد برنامه هایش
  • اگر موافق هستید صلوات بفرستید وگرنه ختم جلسه!
  • اراده مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی همیشه وجود داشته است | باید به مبارزه سازمان‌یافته با فساد برسیم
  • دیدار سران گرجستان و جمهوری آذربایجان با محوریت همکاری‌های استراتژیک
  • دیدار سران گرجستان و آذربایجان با محوریت همکاری‌های استراتژیک
  • نقش ایران در مثلث طلایی
  • واکنش کنعانی به اظهار نظر مقام سابق امنیتی صهیونیست درباره تجزیه ایران
  • ارزیابی ناظر ایرانی از انتخابات روسیه