Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش فارس از تبریز، حمل‌ونقل پاک و پایدار زیربنای توسعه شهر است. یکی از مهمترین ارکان این نوع حمل‌ونقل، گسترش و توسعه خطوط حمل‌ونقل همگانی و البته استاندارد است، در حالی که طی سال های قبل سرمایه‌گذاری اصلی در کلانشهرهای کشور علی الخصوص تبریز بر گسترش راه‌ها و مسیرهای تردد خودروها بوده است طی سال های اخیر عزمی جدی در گسترش خطوط شبکه مترو تبریز دیده می شود و امسال نیز طرح توسعه مترو تبریز در مقایسه با سال های قبل به مراتب دقیق تر و طبق وعده های داده شده و تابلو روزشمار پروژه، محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پازل خط ۱ متر تبریز در حال تکمیل شدن است

طرح اولیه شبکه مترو تبریز دارای پنج خط است که از این تعداد، خط ۱ در حال تکمیل شدن بوده و حفاری تونل خط ۲ در حال انجام است. خط یک با ۲/۱۷ کیلومتر شامل ۱۸ ایستگاه است که از ایستگاه ائل گولی (مقابل هتل پارس) شروع شده و در ادامه از طریق راهنمایی، استاد شهریار، فلکه دانشگاه سپس در طول مسیر خیابان امام تا میدان ساعت و از میدان ساعت به سمت میدان کهن(سه راه امین) ادامه دارد بعد از میدان کهن، قونقا، گازران، چهارراه لاله، میدان امام حسین، شهید باکری و نهایتا ایستگاه نور شهرک نور لاله به عنوان ایستگاه پایانی در نظر گرفته شده است.

با افتتاح ایستگاه شماره ۱۴ واقع در گازران طبق روزشمار نصب شده بر پروژه در ۲ آذرماه سال جاری، تعداد ایستگاه های افتتاح شده خط یک از ۱۸ عدد به ۱۷ عدد رسد و به جز ایستگاه قونقا که طبق روزشمار این پروژه نیز تا پایان سال جاری به افتتاح می رسد، تکمیل خواهد شد و پرونده خط یک بسته می شود.

این خط دارای دو دپوی در ایستگاه های ایل گولی و نور است که به عنوان توقفگاه اصلی و محل تعمیرات اساسی به حساب می آید.

حفاری خط ۲ مترو تبریز بیش از پیش سرعت گرفته است

خط ۲ مترو تبریز با ۴/۲۲ کیلومتر شامل ۲۰ ایستگاه بوده که غرب تبریز را به شرق تبریز متصل می کند این خط از زمین های قراملک شروع شده و از طریق شهرک امام، آخونی، قره آغاج، گجیل و سپس میدان کهن که نقطه تلاقی خط یک و دو می باشد ادامه دارد و بعد از میدان کهن از طریق دانشسرا وارد خیابان عباسی شده و حین عبور از میدان شهید فهمیده به سمت شهرک نصر، مرزداران، دانشگاه آزاد، نمایشگاه بین المللی تبریز و نهایتا در میدان بسیج خاتمه می یابد و در طرح توسعه این خط گذر از منطقه خاوران و اتصال به راه آهن تبریز – میانه در نظر گرفته شده است.

آخرین وضعیت خط ۲ مترو تبریز پیشرفت فیزیکی ۷۱/۲۰ درصدی دارد و پیشرفت کلی حفاری تونل ۵/۵۲ درصد بوده است.

اختصاص ۴۲۰ میلیون یورو از طرف بانک فایننشال چین برای پروژه خط ۲ قطار شهری تبریز که منتظر ابلاغ معاون اول رییس جمهور است، مهر تاییدی بر همت مسئولین شهری با همکاری نماینده معزز ولی فقیه، استاندار و نمایندگان مجلس در راستای تکمیل هر چه سریعتر مترو تبریز و خدمت به شهروندان فهیم است.

داشتن شهری سالم و به دور از آلودگی هوا با بسترسازی حمل و نقل پاک

سالیان دراز است که حمل و نقل پاک یا حمل‌ونقل سبز در اولویت برنامه‌های شهرداری‌های جهان قرار دارد. استفاده از خودروهای شخصی و حتی اتوبوس و مینی بوس های که استاندارد کافی را ندارند، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند و موجب افزایش آلودگی هوا می‌شوند. از این رو اینگونه وسایل نقلیه موتوری برای محیط زیست مخرب هستند.

افزایش تعداد خودروهای برقی و تقویت آن‌ها، ساخت بزرگراه‌های سبز، پل‌های عابر پیاده، اهمیت دادن به مصالح ساختمانی بازیافتی، مسیرهای سبز و درختکاری، تشویق به استفاده بیشتر از دوچرخه و ایجاد زیرساخت‌های لازم، ایجاد زیرساخت‌های دوچرخه سواری برای حمل و نقل پاک، افزایش و بهبود خطوط اتوبوسرانی و استفاده از اتوبوس های استاندارد و گسترش شبکه خطی مترو از اهم راه کارهایی است که جوامع توسعه یافته جهت داشتن شهری با هوای سالم و سازگار با محیط زیست انجام می دهند.

امروزه با توجه به اقتضای اجتماعی و اقتصادی جامعه شاید انجام تمامی این عوامل در کنار هم به طور کامل برای شهرداری های کشور ممکن نباشد و در این راستا تمرکز مدیریت شهری تبریز در این دوره بیشتر بر توسعه و گسترش شبکه حمل و نقل ریلی تبریز است.

به‌طورکلی مترو عامل اصلی مبارزه با بیماری‌های تنفسی ناشی از آلودگی است. از این رو بسیاری از شهرهای بزرگ که رتبه‌های اول جهانی را در آلودگی هوا دارند، بیشترین هزینه را برای حمل‌ونقل عمومی صرف می‌کنند. استفاده از مترو تولید میزان قابل توجهی از اکسیدهای نیتروژن، هیدروکربن‌ها و دی‌اکسید کربن را کاهش می‌دهد. علی الخصوص با توجه به موقعیت خاص اکولوژیکی شهر تبریز و اتفاق پدیده وارونگی هوا در فصول سرد میزان روزهای ناسالم در تبریز نسبت به دیگر شهرها بسیار بالاست و تبریز دومین شهر آلوده کشور به حساب می آید به همین علت توسعه هر چه سریعتر شبکه مترو تبریز جزو حیاتی ترین اقدامات است که باید تسریع یابد.

علاوه بر آلودگی هوا، گسترش روز افزون جمعیت تبریز و موضوعاتی نظیر ناهنجاری‌های بصری و زیست‌محیطی، ترافیک معابر، مدیریت شهری را در مسیر توسعه حمل و نقل شهری علی الخصوص مترو مصمم تر می کند. در بین شیوه‌های حمل‌ونقلی، مترو عادلانه ترین سامانه حمل‌ونقل شهری به شمار می‌آید. به‌طور کلی و در شرایط عادی، مترو یکی از پرکاربردترین وسایل حمل‌ونقل عمومی محسوب می‌شود؛ شبکه‌ای که علاوه‌بر جابه‌جایی مسافر، پیش شرط توسعه پایدار در کلان‌شهرها نیز محسوب می‌شود.

توسعه پایدار به این معنا که رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی طوری صورت گیرد که سرمایه‌های زیست‌محیطی و نیازهای توسعه را برای نسل بعد دچار نقصان نسازد، بهترین شکل توسعه است که برای تحقق آن لازم است مباحث اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و زیست‌محیطی به‌طور همزمان مورد توجه قرار گیرد. به این ترتیب توسعه پایدار برنامه‌هایی را بر می‌گزیند که از نظر زیست‌محیطی و اجتماعی، نسبت به سایر الگوها برتری داشته باشد و در عین حال نباید مانعی در برابر رشد و توسعه ایجاد شود.

کاهش آلودگی هوا، سرعت در انتقال مسافران، کاهش هزینه های رفت و آمد، کمک به کاهش ترافیک از مزایای اصلی استفاده از مترو است در کنار این مزایا متناسب نبودن واگن ها با تعداد مسافران، عدم مدیریت مناسب در استفاده از امکانات موجود، عدم امکان استفاده از مترو برای برخی از مناطق شهری، ازدحام جمعیت و کمبود فضای مناسب در کلانشهرها مواردی هستند که برخی شهروندان با مشاهده این موارد رغبتی به استفاده از مترو از خود نشان نمی دهند.
پروژه‌ی قطار شهری در سال ۱۳۸۰ کلید زده شده و تاکنون خط یک متروی تبریز به طول ۱۷٫۲ کیلومتر در ۱۸ ایستگاه از ایل‌گلی تا شهرک نور در حال بهره‌برداری است.

خط ۱ متروی تبریز یکی از مسیرهای قطارشهری سیستم متروی تبریز می‌باشد. این مسیر دارای دو پایانه ائل گلی (در ابتدای مسیر) و نور (درانتهای مسیر) می‌باشد. این مسیر به طول ۱۷٫۲ کیلومتر، در سه فاز طراحی شده و شامل ۱۸ ایستگاه و دو پایانه ابتدایی و انتهایی است. هر یک از فازهای سه‌گانه خط اول قطار شهری تبریز، در قالب ۶ ایستگاه مطالعه و اجرا شده و فاصله ایستگاه‌ها از یکدیگر طبق استاندارهای جهانی، ۹۰۰ متر است. در حال حاضر این خط به طول ۱۷٫۲ کیلومتر در ۱۸ ایستگاه از ایستگاه متروی ایل‌گلی تا ایستگاه نور در حال بهره‌برداری است.

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاهش آلودگی هوا مترو تبریز پروژه ی قطار شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۴۸۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز

شهرداری تبریز از ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت سال‌جاری، با توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت اساسی و لکه‌گیری در محله و معبر شهری گامی دیگر برای ساماندهی معابر و تسهیل تردد برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهرداری تبریز همگام با اجرای پروژه‌های متعدد عمرانی خود در سال جاری، اهتمام ویژه‌ای در ارائه خدمات محله‌ای دارد.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز برای احصای دقیق مسائل شهری و برطرف کردن آنها از سال گذشته طرح ناحیه بندی را در مناطق مختلف شهر آغاز کرده است به طوری که استقرار نواحی در مناطق ده‌گانه تبریز سهم بسزایی در نیازسنجی خدمات و بهسازی آسفالت معابر ایفا کرده است.

شهرداری تبریز در سال گذشته ۳۲۲ هزار تن آسفالت در سطح مناطق ده‌گانه توزیع کرده و تلاش دارد با بهبود وضعیت آسفالت معابر افزایش رضایت‌مندی شهروندان را فراهم کند.

سامان احمدزاده، معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به اینکه کیفیت و ماندگاری آسفالت اصلی‌ترین شاخص معاونت فنی در موضوع تولید و توزیع آسفالت است و برای تحقق این هدف در سال گذشته سومین کارخانه آسفالت نیز راه اندازی شد.

در این مطلب نگاهی به آمار آسفالت‌ریزی طی هفته گذشته داشته‌ایم و به تفکیک میزان تناژ و نقاط آسفالت‌ریزی در هر منطقه بررسی شده است. شهرداری منطقه یک تبریز با توزیع ۲۲۷ تن آسفالت در سطح معابر منطقه جهت آسفالت اساسی و لکه گیری اقدام کرد.

بر همین اساس مسیرهای ولیعصر کوی اخوان، ولیعصر کوی بنفشه وکوی شیر سوار واقع در عباسی آسفالت ریزی شدند.

منطقه دو تبریز طی هفته گذشته با ۵۷۹ تن آسفالت نسبت به بهسازی معابر اقدام کرده است.

طی هفته گذشته ۱۸ متری بهارک ولیعصر جنوبی، ۱۳ آبان کوچه شهریار، کوچه جنت ۴ واقع در خیابان توحید یاغچیان، کوچه کریم‌پور نرسیده به فلکه گلشهر، کوچه ستاره ولیعصر جنوبی و کوچه میلاد گلشهر از جمله فعالیت‌های آسفالت ریزی این منطقه بود.

شهرداری منطقه سه تبریز نیز طی این مدت با توزیع دو هزار و ۲۷۲ تن آسفالت نسبت به آسفالت ریزی لایه رویه در خیابان صائب، آسفالت‌ریزی لایه زیرین خیابان جوان، خیابان امیر انتظام در طالقانی و دیگر معابر اقدام کرده است.

شهرداری منطقه چهار تبریز نیز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی ۵۴۴ تنی در راستای بهسازی معابر اقدام کرد.

خیابان‌های حجتی (کوی یوسفی), فیضیه (کوی مطهری)، باغ امیر (کوی قائم)، حجتی (پشت فنی و حرفه‌ای)، کشاورز، فیروز (سالاری)، اره گر و شهید باکری و … معابری است که توسط معاونت‌های فنی عمرانی و خدمات شهری منطقه لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی اساسی شده است.

شهرداری منطقه پنج تبریز با توزیع ۷۸۳ تنی آسفالت برای چاله زدایی و آسفالت خیابان صائب باغمیشه و مدرسه عفاف واقع در شهرک باغمیشه، میدان ولی امر و مقابل ایستگاه آتش نشانی، خیابان میثاق و کوچه‌های مشار واقع در باغمیشه، معابر اصلی و فرعی بارنج، فرهنگیان تربیت ۳ واقع در شهرک مرزداران را در دستور کار خود قرار داد.

شهرداری منطقه شش تبریز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی یک هزار و ۸۷۹ تنی در جهت بهسازی معابر خود اقدام کرده است.

این میزان از آسفالت در معابری شامل مسیر ۳۵ متری صنعتگران، شهرک امام خمینی (ره) مقابل بلوک ۸۳، ۶۹ و کوی فرهنگیان، کوی سولماز، اوغلی، خیابان شهید حیدری، خطیب، قراملک، خیابان ۲۲ بهمن و شهرک شهید دکتر بهشتی به صورت مکانیزه و دستی بهسازی و مرمت شده است.

منطقه هفت تبریز نیز با توزیع ۵۰۴ تن آسفالت مسیرهای خیابان ۴۵ متری صمدی، کوی فروردین، خیابان شهید مدنی، آخماقیه جنب پارک فضیلت، لاله گلباران کوی ششم شرقی را به صورت اساسی و یا لکه گیری آسفالت ریزی کرده است.

شهرداری منطقه هشت تبریز نیز با ۲۶۸ تن آسفالت در خیابان‌های بهشتی، مدرس، دانشسرا، خیابان شهدا، خیابان جمهوری اسلامی، کوچه امامزاده، کوچه مقدس و …را آسفالت ریزی کرده است.

منطقه ۹ تبریز با توزیع ۱۲۴ تن آسفالت ریزی به چاله زدایی اقدام کرده است. شهرداری منطقه ۱۰ تبریز نیز آسفالت ریزی یک هزار و ۱۹۸ تنی را در معابر خیابان منبع کوی فیاض بخش، شهرک ارم ۱۲ متری کوثر، بهمن آباد کوچه دهقان، کوی صبا شهرک ارم، جنب زورخانه ارم و آسفالت رویه خیابان شمس تبریزی در دستور کار خود قرار داد.

همچنین طی هفته گذشته ۱۰۸ تن آسفالت در دیگر معابر شهر به صورت متفرقه آسفالت ریزی شده است.

شهرداری تبریز در راستای بهسازی معابر و ترمیم آسفالت از ابتدای سال تا به امروز ۱۴ هزار و ۴۸۸ تن آسفالت ریزی در سطح شهر تبریز انجام داده است.

کد خبر 747417

دیگر خبرها

  • اتفاق جالب برای امین حزباوی در قطر
  • اخراج بی‌رحمانه ابراهیمی از بازی مهم(عکس)
  • ۹۸ درصد رانندگان تبریز قانونمند هستند
  • پایان سفر پرماجرای مسافران قطار تهران - گرگان
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • آخرین خبر از تغییرات مدیریتی در استقلال بعد از واگذاری سهام
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • اتفاق جدید در پویش‌ و جشن های نوروز و رمضان امسال | وقتی جشن‌های شهری با محوریت کودکان و نوجوانان برگزار می شود
  • رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه! | ویدئو