نصف جهان اولین استان کشور در صفر کردن فهرست انتظار کودکان برای کاشت حلزون شنوایی
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۰۵۸۶۷
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اصفهان نخستین استان کشور بود که در هفته گذشته فهرست انتظار کودکان برای کاشت حلزون شنوایی را به صفر رساند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ سید مرتضی حیدری در نشست خبری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: استان اصفهان با حدود پنج میلیون نفر جمعیت حدود هفت هزار و ۲۷۷ تخت بیمارستانی دارد؛ ضریب اشغال تختهای بیمارستانی در اصفهان حدود ۶۰ درصد است اما این به معنی کافی بودن تعداد تختها نیست؛ باید همواره این موضوع را مد نظر داشته باشیم که اگر بحرانی مانند کرونا بوقوع پیوست تخت کافی در مراکز درمانی برای خدمات رسانی به مردم وجود داشته باشد و با کمبودی مواجه نشویم.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در سفر رییس جمهوری به اصفهان اعتبارات خوبی برای بخش درمان در نظر گرفته شد که امید است این کمبود را برطرف کند..
وی افزود: احتمال وقوع موج دوم آنفلوآنزا در دی و بهمن امسال بوده و باور نادرستی در جامعه درباره استفاده از داروهای آنتی بیوتیک وجود دارد، در حالی که بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا با داروهای ساده درمانپذیر است مگر در مواردی که به تشخیص پزشک نیاز به درمان با آنتی بیوتیک وجود داشته باشد.
حیدری ادامه داد: در موج آنفلوآنزا که اوائل پاییز امسال اتفاق افتاد، درگیریهای ریوی و ترشحات چرکین در سر در بین بیماران و همچنین میزان بستریها نسبت به موجهای قبلی بیشتر بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه انگیزه کافی در بین پزشکان متخصص برای حضور در شهرستان های مختلف استان وجود ندارد، گفت: عواملی مانند غیرواقعی بودن تعرفهها در این زمینه نقش دارد؛ که همین امر باعث شده تا میزان ورودی پزشکان عمومی به برخی از تخصصهای پزشکی مانند طب اورژانس، جراحی، بیهوشی، اطفال و داخلی کاهش یابد در حالی که این تخصص ها در بخش درمان، حیاتی و مورد نیاز است.
وی با اشاره به بالا بودن شیوع برخی از بیماریها در اصفهان اظهار کرد: بیماری های قلبی، فشار خون و دیابت از جمله این موارد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اصفهان نخستین استان کشور بود که در هفته گذشته فهرست انتظار کودکان برای کاشت حلزون شنوایی را به صفر رساند.
وی افزود: در طرح ملی کاشت حلزون شنوایی برای کودکان زیر چهار سال که از مرداد امسال در کشور آغاز شد، این کار بصورت رایگان انجام و هزینه آن که بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بود که توسط دولت تامین می شود.
حیدری با اشاره به لزوم غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد تا یک ماهگی، گفت: حدود ۰.۲ درصد از نوزادان در بدو تولد، کاهش شنوایی دارند که حدود ۱۰ درصد از آنها به کاشت حلزون نیاز پیدا می کنند.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای جوانی جمعیت، عنوان کرد: در بیشتر شهرستان های استان خدمات سطح دو ناباروری بصورت رایگان به زوجین ارائه میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ما با مواردی از سقط جنین نیز مواجهیم و با همکاری سایر ارگانهایی که در این زمینه تکالیفی بر عهده دارند، با متخلفان بشدت برخورد می شود؛ همچنین مواردی از سقط جنین غیرقانونی در اماکن مختلف وجود داشته شناسایی و اقدامات قضایی درباره عمل این خلاف شرع و اخلاق آنها انجام شد.
حیدری اظهار کرد: از سال ۹۶ تاکنون با افت آمار پیوند کلیه و کبد در استان مواجه شده ایم؛ امسال پیشرفت بهتری در اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در استان نسبت به سال گذشته داشتیم اما هنوز تا رسیدن به نقطه اوج، فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر پیوند مغز استخوان از خود بیمار در بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان انجام میشود، خاطرنشان کرد: بزودی بخش پیوند مغز استخوان نیز در بیمارستان الزهرا(س) آغاز بکار میکند که در آن میتوان پیوند را از سایر افراد انجام داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در آخر عنوان کرد: ما در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته با این پدیده مهاجرت چندان مواجه نبودیم اما در زمان حاضر برای پرستاران و حتی پزشکان هم با این مساله مواجه هستیم؛ راه حل این مساله، اصلاح تعرفهها، بازنگری در بحث خدمات بر اساس واقعیتها و تورم روز، واقعی شدن سرانه درمان و پرداخت بیمههاست، هرچند این موارد به معنی پرداخت از جیب بیمار نیست.
انتهای پیام/

منبع: دانا
کلیدواژه: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کاشت حلزون شنوایی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۰۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ارتقای علمی ایران به رتبه ۱۵ جهانی / رشد ۳۳ درصدی شرکتهای دانش بنیان در دانشگاههای علوم پزشکی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت بیان داشت: امروز دیگر از برنامه صحبت نمیکنیم، بلکه از کارنامه حرف میزنیم. وزارت بهداشت دانشگاه هوش مصنوعی را راه اندازی کرده و به دنبال استفاده از روشهای درمانی جدید است.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به حوزه سلامت تعلق دارد، اظهار داشت: امروز ایران اسلامی به اقرار سازمان بهداشت جهانی، با همت دانشمندان فرهیخته خود در تمامی شاخصهای سلامت در منطقه غرب آسیا سرآمد است.
جهش و ارتقای همه شاخصهای سلامت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادغام بهداشت، درمان و آموزش را یک جهش در ارتقای همه شاخصهای سلامت عنوان و خاطرنشان کرد: امروز در حوزه آموزش و پژوهش شاهد رشد کمی و کیفی چشمگیری هستیم.
عین اللهی امید به زندگی، کاهش مرگ و میر موالید، توسعه مراقبتهای بهداشتی، کاهش بیماریهای واگیر و افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و بهداشت در اقصی نقاط کشور را از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت عنوان کرد.
خودکفایی در حوزه سلامت
وی با تاکید بر اینکه به خودکفایی در حوزه سلامت دست یافتهایم، گفت: امروز ردههای تخصصی سلامت، در سطوح پی اچ دی و فوق تخصصی، دانشمندان و فرهیختگان بسیاری تربیت شده که در تمام ارکان و بخش های سلامت حضوری موثر دارند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به فعالیت ۶۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی، ۶۹ پژوهشکده، ۴۰ آزمایشگاه تخصصی و ۲۵ شبکه تحقیقاتی در حوزه سلامت در سراسر کشور فعالیت می کنند.
عین اللهی بهبود رتبه علمی از ۱۶ به ۱۵ را از دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد و هدف از برگزاری بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی را تمرکز بیشتر بر علم نافع و محصولات دانش محور دانست.
وی با بیان اینکه ۳۱ هزار مقاله در دانشگاههای علوم پزشکی تولید شده است، خاطرنشان کرد: میانگین سرعت رشد پژوهش و تولید علم در کشور ۷.۴۲ و این میانگین در علوم پزشکی ۸.۲۳ است.
رشد ۳۳ درصدی شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اقدامات صورت گرفته در وزارت بهداشت برای توجه بیشتر به محصولات و شرکت های دانش بنیان اشاره و تاکید کرد: رشد شرکت های دانش بنیان در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به ۳۳ درصد رشد رسیده است.
عین الهی با تاکید بر اینکه ما امروز دیگر از برنامه صحبت نمیکنیم، بلکه از کارنامه حرف می زنیم، گفت: وزارت بهداشت دانشگاه هوش مصنوعی را راه اندازی کرده و به دنبال استفاده از روشهای درمانی جدید همچون سلول درمانی، ژن تراپی و راه اندازه کمیته علمی سرطان است.
پایان پیام/