درمان وزوز گوش و افت شنوایی، از طریق تحریک الکتریکی
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۵۱۲۶۹۸
گروهی از محققان یکی از شرکتهای فناور، دستگاه تحریک الکتریکی در حوزه شنوایی به تولید رساندند که قادر به درمان وزوز گوش و افت شنوایی ناشی از آن است.
ملاجعفری از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را توانبخشی شنوایی ذکر کرد و گفت: در این راستا محصولاتی برای توانبخشی و بازپروری شنوایی افرادی که دچار مشکلات شنوایی هستند، به تولید رساندیم.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی سیستمهای کاشت حلزونی شنوایی را از دستاوردهای این شرکت نام برد و اظهار کرد: این سیستم برای افرادی که دچار ناشنوایی کامل هستند به کار برده میشود. این سیستم از طریق عمل جراحی در بخشی از سر قرار میگیرد و به افراد کمک میکند تا شنوایی خود را به دست بیاورند.
ملاجعفری، دستگاه تحریک الکتریکی را از دیگر محصولات این شرکت نام برد و یادآور شد: این دستگاه دارای کاربردهای وسیعی است که هم میتوان تستهای کاشت حلزون را با استفاده از آن انجام داد و هم در کلینیکهای شنوایی سنجی برای توانبخشی شنوایی به منظور درمان وزوز گوش و یا تینیتوس به کار برده میشود.
این محقق با بیان اینکه این دستگاه با استفاده از تحریک الکتریکی اقدام به درمان بیماری وزوز گوش میکند، یادآور میشود: این دستگاه جریان برق را به صورت مستقیم و یا متناوب با فرکانسهای مختلف و شکل موجهای مختلف تولید میکند تا هم تحریک الکتریکی و هم اکوستیکی (صوتی) را انجام دهد.
به گفته وی، این دستگاه در چند کلینیک به عنوان دستگاه کاربردی استفاده شده و نتایج تحقیقات نشان میدهد که این دستگاه توانسته است تا ۸۰ درصد وزوز گوش را درمان کند.
وی، افت شنوایی را از عواض ناشی از تینیتوس(وزوز گوش) نام برد و گفت: کاربرد این دستگاه موجب شده که بعد از درمان وزوز، افت شنوایی ناشی از وزوز گوشافراد نیز تا حدودی بهبود یابد؛ چرا که این دستگاه با استفاده از امواج الکتریکی عصبهای شنوایی را تحریک میکند و این امر موجب میشود که فرآیند درمان اجرایی شود.
ملاجعفری، در پایان برنامه پذیر بودن را از دیگر مزایای دستگاه تحریک الکتریکی عنوان کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا
کلیدواژه: تحریک الکتریکی وز وز گوش جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قیمت طلا تعطیلی مدارس تيم ملی فوتبال ايران تحریک الکتریکی افت شنوایی درمان وزوز وزوز گوش
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۵۱۲۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
امکان استفاده از شبکههای اجتماعی از طریق ذهن برای بیماران فلج اندام
یک تراشه آزمایشی نازکتر از موی انسان، برای بیماران مبتلا به فلج اندام یا بدون توانایی حرف زدن طراحی شده است که نمیتوانند از اندام خود برای برقراری ارتباط از طریق رایانه استفاده کنند. این تراشه میتواند به افراد سالم نیز امکان دهد تا تنها با قدرت ذهن خود از رسانههای اجتماعی استفاده کنند.
این تراشه با تراشه مغزی ساختهشده توسط شرکت «ایلان ماسک» (Elon Musk) متفاوت است، زیرا یک روش کمتر تهاجمی را دنبال میکند و به جای قرار گرفتن روی بافت مغز، روی سطح آن قرار میگیرد.
این تراشه که «Layer ۷ Cortical Interface» نامیده میشود، نواری متشکل از مواد نازک و انعطافپذیر است و به یک تکه نوار چسب شباهت دارد. این نوار دارای الکترود است و ضخامت آن به یک پنجم موی انسان میرسد. این ویژگی به نوار کمک میکند تا بدون آسیب رساندن به هیچ بافتی، با سطح مغز سازگار شود.
جراحان برای کاشت این دستگاه، یک شکاف بسیار نازک در جمجمه ایجاد میکنند و آن را طوری در جای خود قرار میدهند که گویی نامهای را در جعبه میگذارند.
«مایکل ماگر» (Michael Mager)، مدیر عامل شرکت «Precision» گفت: این شکاف کمتر از یک میلیمتر ضخامت دارد. این بدان معناست که بیماران حتی برای گذاشتن آن نیازی به تراشیدن سر خود ندارند.
وی افزود: من فکر میکنم که این یک مزیت بزرگ در مقایسه با فناوریهایی است که به برداشتن بخش قابل توجهی از جمجمه نیاز دارند، زمان زیادی میبرند و با خطر عفونت زیادی همراه هستند. من هرگز کسی را ندیدهام که بخواهد جمجمهاش سوراخ شود.
این دستگاه با جمعآوری سیگنالهای مغزی، تحلیل آنها و ارسال دستورات به یک سیستم متصل، با توجه به سیگنال مغزی دریافتی کار میکند.
از آنجا که دانشمندان به راحتی میتوانند تعداد الکترودهای روی نوار را افزایش دهند، شاید بتوان از آن برای درمان سایر بیماریهای عصبی نیز استفاده کرد. همچنین، اگر بیماران نظر خود را تغییر دهند، کاشت قابل برگشت است.
این دستگاه، سیگنالهای مغزی حیوانات را با موفقیت رمزگشایی کرده و Precision امیدوار است تا چند ماه آینده بتواند مجوز «سازمان غذا و داروی آمریکا» (FDA) را برای آزمایش روی انسان دریافت کند.
منبع: دیلی میل
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان