Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسرت‌هایی که بسیاری از سالخوردگان در دوران پیری و احتمالاً در از دست دادن چنین موقعیت تکرارنشدنی بیان می‌دارند، مُوید این ادعاست. در تقویم تاریخ رسمی کشور، یازدهم ماه شعبان المعظم، سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) به نام روز «جوان» نامیده شده است، به همین مناسبت در این نوشتار به همین موضوع پرداخته‌ایم.

چند توصیه به جوانان از زبان پدران امت
در دین مبین اسلام که به عنوان دین جامع و کامل برای هدایت اقوام مختلف بشر تا روز رستاخیز از سوی خداوند سبحان برگزیده شده است به موضوع جوانی عنایت خاصی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرمایشی از رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) این چنین بیان شده است: «... محبوب‌ترین خلایق نزد خدای عزوجل، جوان نورسته خوش‌سیمایی است که جوانی و زیبایی خود را برای خدا و در راه خدا و در راه طاعت او بگذارد. خداوند رحمان به وجود چنین جوانی بر فرشتگان می‌نازد و می‌فرماید: این است بنده راستین من...» (کنزالاعمال، ج۱۰۳،۴۳).
رسول خاتم(ص) در جایی دیگر می‌فرمایند: «.... برتری جوانی که در دوره جوانی، خدا را عبادت می‌کند بر پیری که در بزرگسالی به عبادت می‌پردازد، مانند برتری پیامبران الهی نسبت به دیگران است...» ( کنز الاعمال، ج ۴۳،۵۹).
حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) نیز می‌فرمایند: «... ای گروه جوانان! آبرو و شرف را با تربیت و دین خود را با دانش حفظ کنید...» (نهج السعاده، ج۷، ص ۲۶۶).
مولای متقیان امام علی(ع) در جای دیگری فرمودند: «... دل جوان، همچون زمین خالی، مهیای کشت و زرع است؛ هر بذری در آن افکنده شود، بپذیرد و بپرورد...» (نامه ۳۱، نهج‌البلاغه).
امام ششم حضرت امام صادق(ع) خطاب به ابوجعفر احول درباره دعوت به حق و بنیان نهادن حکومتی عادلانه، خاطرنشان می‌کند: «... به جوانان بپرداز، زیرا زودتر از پیرها به کارهای خیر (و امور مورد پذیرش خداوند) روی می‌آورند (وافی، ملامحسن فیض کاشانی، ج۱، جزء۲، ص۲۱۰).
رئیس مذهب جعفری حضرت امام جعفر بن محمد الصادق(ع) در بیان دیگری می‌فرمایند: «... جوان مؤمنی که به قرائت قرآن می‌پردازد، قرآن با گوشت و خونش درمی‌آمیزد...» (اصول کافی، ج۴، ص۴۱ ).
امام صادق(ع) در فرازی از تفسیر آیه «وَلا تَنْسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیا»، روایت کرده‌اند: سلامت، نیرومندی، فراغت، جوانی و نشاط خود را فراموش نکن و در دنیا از آن بهره‌برداری کن و متوجه باش که از چنین سرمایه‌های بزرگی به نفع امور معنوی و آخرتی بهره ببری ( کافی، ج۲، ص۴۵۴).

جوانان در نگاه پیر خمین
اعتماد امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران به جوانان ایرانی از نکات مهم در زندگی اجتماعی ایشان است. نسل جوانی که در صورت اعتماد به آنان در همه دوره‌ها و در هر شرایطی، مسیر ترقی و توسعه کشور را رقم می‌زند.
جوان با ظرفیت و توانایی‌هایش همواره برخوردار از ویژگی‌هایی چون عشق و شور، طراوت و پاکی، شجاعت و سرسختی، استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حقیقت‌یابی و ایثار و فداکاری است، این استعدادهای نهفته، ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها در وجود جوانان بهترین زمینه برای ایجاد تغییر و تحول به شمار می‌رود. همین سرمایه غنی و احساسات پاک و انرژی جوانان است که آن‌ها را به عنوان نیروی کارآمد یک ملت و سرمایه‌های بالقوه یک کشور مطرح می‌کند، ‏‏با توجه به انکارناپذیر بودن تأثیرگذاری نسل جوان در تحولات اجتماعی، همواره نظر صاحبنظران و رهبران سیاسی اجتماعی به نیروی جوان معطوف بوده؛ چراکه نادیده انگاشتن و بی‌توجهی به جوانان و نیازها و خواسته‌های گوناگون آن‌ها بدون تردید نابسامانی‌ها و ناملایمات اجتماعی زیان‌باری به همراه خواهد داشت.
بررسی وصیت‌نامه حضرت امام خمینی(ره) نشان می‌دهد ایشان همه جوانان را به حفظ ارزش‌های انسانی و توجه به مفاهیم بلندی مانند استقلال و آزادی دعوت می‌کند، از سوی دیگر تأمل و تدبر در پیام‌ها، اعلامیه‌ها و سخنرانی‌های امام در طول سال‌های پیش و پس از پیروزی انقلاب، نشان از این نکته دارد که چگونه معمار کبیر انقلاب اسلامی، جان و روان نسل جوان جامعه را مورد خطاب قرار داده و آنان را مرحله به مرحله، به سوی قله‌های شرف و انسانیت رهنمون ساخت و از این رهگذر پیروزی و تداوم انقلاب را در میان امواج سهمگین تضمین کرد.
‎‏ به گفته کارشناسان و مفسران سیاسی و فرهنگی، اعتماد امام(ره) به جوانان سبب شد بسیاری از عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور به آنان سپرده شود و پیروزی در جنگ تحمیلی از جمله نتایج درخشان توجه به جوانان به شمار می‌رفت.

۱۰توصیه رهبر معظم انقلاب به جوانان
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان و رهنمودهای خود همواره خطاب به جوانان نکاتی گوشزد کرده‌اند تا الگو و سرمشقی باشد برای زندگی جوانان غیور انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران. در ادامه بخشی از توصیه‌های مهم رهبری به جوانان را بازخوانی می‌کنیم.
در یک تقسیم‌بندی کلی ۱۰توصیه مهم از سخنان رهبر انقلاب اسلامی را می‌توان استخراج کرد. مواردی که بارها از سوی ایشان و خطاب به جوانان مورد تأکید و تشریح قرار گرفته است.
مواردی از این قبیل: «با هم‌ رفیق بودن»، «زودرنجی ممنوع است»، « فعال بودن نه منفعل بودن»، «مسئولیت شرعی داشتن در زمینه امر به معروف و نهی از منکر»، «بررسی اینکه چه حوادثی بر این کشور گذشته است»، «کار فرهنگی جوانان نقش مهمی در پیشرفت کشور دارد»، «مأیوس نشدن و در صحنه ماندن»، «ظلم نکردن به هیچ کس»، «توجه به این موضوع که درخواست و مطالبه‌ عدالت، شأن جوانان است» و «جوانان نقش معنویت را دست‌کم نگیرند». ‏‎

خبرنگار: محمدحسین مروج کاشانی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۲۴۷۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد

امام جمعه موقت اصفهان در خطبه‌های نماز جمعه در مصلی امام خمینی (ره) اعتراضات دانشجویی در آمریکا را انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی دانست و گفت: ۱۰ سال قبل رهبرمعظم انقلاب به جوانان غربی منشأ شعار‌های امروز جوانان آمریکایی علیه رژیم غاصب و تحولات دانشگاهی در آمریکا است.

حجت الاسلام والمسلمین احمد محمودی، با گرامیداشت مقام معلم، شغل معلمی را سرچشمه گرفته از جایگاه خداوند در مقابل انسان دانست وافزود: در همین راستا رهبر معظم انقلاب فرمودند جایگاه معلم بسیار ارزشمند است و بر موضوع پرورش و تربیت از جمله مهم‌ترین وظایف دستگاه آموزش و پرورش تاکید دارند.

او با اشاره به   شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)  گفت: امام صادق (ع)  در دوران بسیار حساسی و حکومت بنی امیه و حکومت عباسیان ظالم جامعه اسلامی را مدیریت کردند و در مواجه با موضوعات انحرافی به گونه‌ای با جهاد تبیین عمل کردند که امروز شاهدیم از ایشان به‌عنوان مؤسس حزب شیعه نام برده می‌شود.

حجت‌الاسلام محمودی افزود: : اگر انسان به تقوای الهی توجه نکند دچار خسران شده و سرمایه انسانیت و معنویت که امنیت الهی است را از دست می‌دهد، ضرورت دارد با کسب تقوای الهی از ویژگی‌های منفی دوری کنیم، امیدواریم خداوند همه ما را ملبس به لباس تقوا بفرماید.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • مبارزه با استکبار در دنیا، صدور فرهنگ انقلاب ایران است
  • تعلیم عفاف و حجاب در مدارس در اولویت باشد
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • ارزش‌های دین اسلام و انقلاب را باید تبلیغ و تبیین کنیم
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است
  • اعلام فهرست انتخاباتی جمعیت جوانان انقلاب اسلامی برای تهران + اسامی
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است