Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد تاراسی، فرماندار شهرستان خدابنده، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان با بیان اینکه سن گندم جزء آفت‌های بسیار محدود کننده تولید گندم در شرایط آب و هوایی کشومان است، اظهار داشت: متاسفانه آفت سن گندم از سالیان سال است که در کشورمان مستقر و جزو آفت مکنده است.

فرماندار شهرستان خدابنده با تاکید بر اینکه مبارزه با آفت سن گندم مادر باید قبل از تخم ریزی انجام شود، چرا که مبارزه در این مرحله، پاشنه آشیل  آفت سن گندم مادر است، تصریح کرد: شبکه مراقبت در شهرستان با درایت جهاد کشاورزی منطقه برای مبارزه با این آفت آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق گزارشات رسیده از منطقه گرماب این شهرستان آفت سن گندم به مزارع این شهر ریزش کرده است، گفت: امسال به خاطر شرایط آب و هوایی، ریزش سن مادر دیرتر اتفاق افتاده است، منتهی مبارزه با این سن در مزارع گرماب آغاز شده است.

تاراسی با بیان اینکه با توجه به زمستان سختی که داشتیم، امیدواریم امسال نسبت به سال گذشته کشاورزان زحمتکش این منطقه  خسارات کمتری را متحمل شوند، افزود: پیش بینی می شود امسال در ۷۰ هزار هکتار از مزارع این منطقه با سن گندم مادر مبارزه شود.

فرماندار شهرستان خدابنده در ادامه به کشاورزان توصیه کرد برای کاهش و صرفه جویی در هزینه مبارزه با سن گندم مادر حتما با هماهنگی کارشناسان مراکز خدمات جهاد کشاورزی نسبت به سم پاشی سن مادر اقدامات لازم را انجام دهند.

تاراسی با بیان اینکه ۱۵۰ هزار هکتار گندم دیم و ۵ هزار و ۵۰۰ گندم آبی در این منطقه کشت شده است، افزود: اگر در بهار یک بارندگی رخ دهد به نظر می‌رسد که امسال برداشت خوبی خواهیم داشت، البته در حال حاضر هم شرایط مساعد است.

وی با یادآوری اینکه کشاورزان مبارزه با سن گندم را جدی بگیرند، ادامه داد: مبارزه با آفت سن گندم مادر در شهرستان هم به صورت سنتی و هم با استفاده از ۵ پهباد انجام می‌شود.

شایان ذکر است بیش از۵۰ درصد محصول استراتژیک گندم در استان زنجان در شهرستان خدابنده تولید می شود.

پایان پیام/ ۷۳۰۲۱

منبع: فارس

کلیدواژه: سن گندم مبارزه با سن گندم سن گندم مادر محصول استراتژیک گندم جهاد کشاورزی پهباد آفت سن گندم مادر شهرستان خدابنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۵۶۶۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون

حمید رشیدی در گفت و گو با  خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: در پی فعالیت سامانه بارشی و بارش تگرگ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در این شهرستان مزارع گندم، سبز‌ی و صیفی و جاده‌های بین مزارع دچار آسیب‌های شدید شده اند.

او تصریح کرد: بر اساس بررسی کارشناسان جهاد کشاورزی ۶ هزار هکتار گندم آبی، ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم دیم ، ۸۰۰ هکتار گوجه فرنگی، ۱۷۰ هکتار هندوانه، ۱۵۶ هکتار احمدی،  ۵۰۷ هکتار سایر سبزیجات و صیفی جات، ۱۷۰ هکتار  مرکبات،۸۴ هکتار  انار، ۱۷ هکتار زیتون آسیب دیده است.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون گفت: همچنین ۳ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶ کیلومتر کانال آبرسانی و ۹۰۰ متر قنات بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده است.

 

دیگر خبرها

  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو