ظریف در «کلاب هاوس»: تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم / روسیه اولین ضربه را به ما زد/ وقتی احمدی حرف زد، همانجا گفتم بیچاره شدیم!
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۱۸۵۶۶
افشاگری ظریف از سیاستهای افراطی دولت احمدینژاد
جواد ظریف در کلاب هاوس: من نماینده ایران در کنفرانس بن بودم؛ اما بدون شهید سلیمانی نمیشد آن حضور فعال را در کنفرانس بن مربوط به افغانستان را داشت. چه شد که بوش گفت محور شرارت؟ در ژانویه ۲۰۰۲، دو هفته قبل از سخنرانی بوش، یک کشتی حامل سلاح برای عرفات در کرانه باختری توسط اسرائیل کشف شد؛ این کشتی «کارن ای» نام داشت، این واقعه باعث امنیتیسازی مجدد از سوی اسرائیل شد.بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
احمدینژاد و شعار «قطار بی ترمز و فرمان هستهای»
قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران، یکی از بدترین قطعنامهها در طول تاریخ شورای امنیت بود؛ که با رای مثبت چین و روسیه علیه ایران تصویب شد. بیانیه اول و دوم شورای امنیت علیه ما در مورد هستهای نبود، در محکومیت صحبتهای آقای احمدی نژاد بود بیانیه سوم در مورد هستهای بود و بعد قطعنامه ۱۶۹۶ صادر شد.واکنش ظریف به ادعای حمایت اکبری از برجام
اختلاف من و اکبری از CTBT شروع شد؛ او به شدت در وزارت دفاع آن زمان علیه CTBT صحبت و فضاسازی کرد. من موافق اعدام هیچ کسی نیستم و آرزو میکنم ایشان مورد عفو رحمت خداوند قرار گیرند. اکبری گفت من سردمدار مخالفت با CTBT بودم؛ پایه ریزی دعوای هستهای از همین موضوع شروع شد.تمام صورتجلسات مذاکرات را برای رهبری میفرستادیم
محمدجواد ظریف در کلاب هاوس گفت: تمام مذاکرات و صورت جلسات را برای رهبری میفرستادیم؛ ایشان هر وقت میخواستند نظر میدادند و هر موقع میخواستند نظر نمی دادند. وقتی احمدی نژاد در سازمان ملل از هلوکاست سخن گفت من همانجا به عراقچی گفتم بیچاره شدیم!مردم با شرکت در انتخابات سال ۹۲ دست ما را در مذاکرات باز کردند
هدف تحریم این است که بین دولت و مردم فاصله بندازد. مردم فشار بیاورند و حکومت سازوکار خود را تغییر بدهد. مردم با شرکت در انتخابات سال ۹۲ به دنیا اعلام کردند که ما پشتوانه مردمی داریم و دست ما را در مذاکرات باز کردند. ما میخواستیم اجماع امنیتی علیه ایران شکسته شود و به همین دلیل مذاکره کردیم و برداشتن تحریمها تنها هدف ما در مذاکرات نبود.روسیه اولین ضربه را به ما زد
در مذاکرات اولین ضربه را از روسیه خوردیم که گفتند تمام نیاز بوشهر برای تمام دوره حیاتش را تامین کردیم. زیرا نطنز ۵۵ هزار سانتریفیوژ p۱ داشت و مسئله سوخت آن در میان بود. روسیه هدف خودش و حوزه اقتدارش در جهان پساجنگ سرد، انرژی قرار داده، و با گفتن اینکه ما همه سوخت را تامین کردیم، دست ما را بست. یعنی در مذاکرات ما را در موضع ضعف قرار دادند به همین دلیل نتوانستیم در دوره برجام به بالاتر از ۶ هزار سو برسیم. البته من روسستیز نیستم، روسیه همسایه مهم ما و قدرت بزرگ جهان است و باید با آنها رابطه منطقی داشته باشیم. مذاکرات را با مشکلی که روسیه ایجاد کرد، آغاز کردیم. برای کسانی که میگویند برجام برای رفع تحریم بود، بگویم ما تا فروردین ۹۴ فقط بحث هستهای داشتیم و از آن به بعد وارد مسأله برداشتن تحریم شدیم. من معتقد بودم اگر زودتر وارد برداشتن تحریمها میشدیم، آمریکا ما به ازا میخواهد و باید امتیاز بدهیم. خیلیها میگویند چرا درباره موارد دیگر مذاکره نکردید. در پاسخ باید بگویم سیاست علم امکانات است نه علم آرزوها. من علاقه داشتم درباره مسائل دیگر مذاکره میکردم اما امکانات همین بود. من این انتخاب را نداشتم راجع به همه موضوعات مذاکره کنم و فقط میتوانستم راجع به مسائل هستهای مذاکره کنم ما تا فروردین ۹۴ بر اساس دستورالعملها و خط قرمزهایی که داشتیم فقط دررابطه با مسائل هستهای صحبت میکردیم و پس از آن وارد رفع تحریم شدیم. سیاست، جهان امکانات است نه جهان آرزوها. من این انتخاب را نداشتم راجع به همه موضوعات مذاکره کنم. من یک نفر بودم و با یک نظر و تصمیم گیری فقط در اختیار من نبود. من نظر خودم را داشتم اما سیاست، علم شدنیهاست و نه علم آرزوها. برخی در این دو روز به من حمله کردند که میگویم آرمان نداشته باشید که خیلی حرف بچگانهای است.تیترهای گذشته روزنامه کیهان را ببینید
روزنامه کیهان پس از مذاکرات دور دوم ژنو که حق غنیسازی را گرفتیم تیتر میزد که از کجا معلوم غنی سازی انجام شود؟ الان میگوید از قبل حق غنیسازی داشتیم! در دور دوم مذاکرات ژنو، علیرغم عصبانیت فرانسویها آن را به نتیجه رساندیم. در ان توافق ما حق غنیسازی را گرفتیم. برخی میگفتند ما از قبل آن را داشتیم. تیترهای کیهان را در آن زمان ببینید میگفتند که اطمینان ندارند به این موضوع اما الان میگویند ما حق غنیسازی را از قبل داشتیم.بیشتر بخوانید:
کنایه ظریف به هجمه کنندگان / امان از سلطه سیاسیکاری حتی بر واژگان فارسی! توهین سنگین روزنامه دولت به ظریف همه غوغایی که ظریف برانگیخت! / از ستایش «واقعگرایی» او تا متهم شدن به «ذلت» مهاجری: تقابل «آرمانهای تخیلی» و شعار خشمگنانه با «واقعگرایی» ظریفادعای «فارس»: خاتمی، نقشه اطلاعاتی «سپاه قدس» علیه طالبان را از کانال ظریف به آمریکا داد / سردار سلیمانی گفت، این مشارکت ایران را «بدون باخت» میدیدم
۲۱۲۲۰
منبع: خبرآنلاین
کلیدواژه: محمدجواد ظریف علیرضا اکبری حسن روحانی محمود احمدی نژاد آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ایران و روسیه گاندو حق غنی سازی احمدی نژاد علیه ایران هسته ای
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۱۸۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مذاکرات هند و روسیه درباره استفاده از روپیه در معاملات نفتی
وزیر نفت و گاز طبیعی هند طی اظهاراتی اعلام کرد که اگرچه این کشور و روسیه هنوز در معاملات نفتی از روپیه استفاده نمیکنند اما مذاکرات در این راستا ادامه دارد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پانکاج جین، وزیر نفت و گاز طبیعی هند طی اظهاراتی اعلام کرد که اگرچه این کشور و روسیه هنوز در معاملات نفتی از روپیه استفاده نمیکنند، اما مذاکرات در این راستا ادامه دارد.
وی در حاشیه نمایشگاه نفت و گاز آدیپک ADIPEC به خبرنگاران گفت: این مذاکراتی است که ما هنوز در حال انجام آن هستیم و هنوز تکمیل نشده است.
جین در پاسخ به سوال شفاف تاس مبنی بر اینکه آیا برای خرید نفت از روسیه از ارز هند استفاده می شود یا خیر، گفت: تا کنون (پول) هندی استفاده نشده است.
اقتصاددان انگلیسی: شتاب دلارزدایی در جهان 10 برابر شده استبرنامه روسیه برای دلارزدایی در تجارت با کشورهای آفریقاییوزیر نفت و گاز طبیعی هند همچنین اضافه کرد که این دو کشور هنگام پرداخت هزینههای مربوط به معاملات نفت از ارزهای مختلفی استفاده میکنند.
این مقام هندی در مورد حجم نفتی که هند قصد دارد در سال 2023 از روسیه خریداری کند، اظهار نظر نکرد.
در ماه سپتامبر، پاوان کاپور، سفیر هند در روسیه گزارشهایی مبنی بر ذخیره مقادیر زیادی روپیه در روسیه برای خرید نفت این کشور به روپیه را رد کرد. وی خاطرنشان کرد که این به دلیل عدم تعادل در تجارت دوجانبه رخ داده است.
پیش از این، وزارت انرژی روسیه سخنان میخائیل زادورنوف، اقتصاددان، مبنی بر اینکه روپیههای جمع شده در حسابها میتواند یکی از دلایل تضعیف روبل باشد را رد کرده بود.
این وزارتخانه به تاس گفت که نظر وی وضعیت واقعی را منعکس نمی کند، چرا که شرکتهای نفتی بیشتر درآمدهای ارزی را برمی گردانند و تاخیرها سیستمیک نیستند.
انتهای پیام/