Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@07:30:47 GMT

جاجیم آلاشت و گلیج بهشهر ثبت ملی شدند

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۰۲۱۴۵۳

جاجیم آلاشت و گلیج بهشهر ثبت ملی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، صادق برزگر عصر دوشنبه در نشست با مدیر صندوق کار آفرینی امید با اشاره به برنامه ریزی برای معرفی صنعت‌گران صنایع‌دستی به صندوق کارآفرینی امید اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای برای استفاده صنعت‌گران و هنرمندان صنایع‌دستی از تسهیلات صندوق در دستورکار قرار گیرد.

وی با تاکید بر راه‌اندازی انجمن صنایع‌دستی در مازندران، تصریح کرد: حوزه صنایع‌دستی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاها از اولویت اداره‌کل است که باید برای تحقق آن برنامه ریزی مناسب صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برزگر با بیان اینکه فرصت بسیار خوبی است که می‌توان هنرمندان و صنعت‌گران صنایع‌دستی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شوند، گفت: این تسهیلات باید در قالب فعالیت صنعت‌گران با توجه به اینکه بخش عمده آنها در روستاها سکونت دارند، پرداخت شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد زیاد هنرمند و صنعتگر در استان باید انجمن فعال صنایع‌دستی تشکیل شود تا بتوانند برای پیشبرد اهداف و رفع مشکلات خود برنامه ریزی درست انجام دهند.

وی با اشاره به جاجیم آلاشت، و گلیچ بهشهر و حصیر بافی روستای درزیکلا بابل در سال جاری ثبت ملی شده است، افزود: صنعت‌گران می‌توانند با ارائه تسهیلات بانکی در تولید رشته‌های مختلف صنایع‌دستی فعالیت بیشتری داشته باشند.

برزگر ادامه داد: در پرداخت تسهیلات حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی با بانک توسعه تعاون و حوزه صنایع‌دستی با صندوق کارآفرینی امید برنامه ریزی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اشاره به اینکه باید زنجیره ارزش و برنامه راهبردی در حوزه صنایع‌دستی برنامه ریزی شود، گفت: خروجی همه تولیدات صنایع‌دستی باید فروش در داخل و خارج کشور و صادرات محصولات به کشورهای دیگر باشد.

برزگر با بیان این مطلب که با توجه به بازار خوب صنایع‌دستی اما با مشکل مواد اولیه مواجه هستیم، یادآور شد: صنعت‌گران به دنبال درآمدزایی و نقدینگی از فروش تولیدات خود هستند که باید برای رفع مشکلات آنها آسیب شناسی صورت گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های صنایع‌دستی در استان باید یک مقدار از اعتبارات به استان اختصاص یابد.

تنفس ۶ ماهه بازپرداخت تسهیلات اعطایی به صنعتگران

همچنین مدیر صندوق کارآفرینی امید مازندران با اشاره به اینکه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌تواند با معرفی صنعت‌گران و فروشندگان مورد تأیید به عنوان پیش فاکتور به صندوق آنها از تسهیلات صندوق استفاده کنند، گفت: تسهیلات تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در یک مرحله پرداخت اما بیش از این میزان با ارائه فاکتور و بازدید از کارگاه پرداخت می‌شود.

محمدرضا حاتمی با اشاره به اینکه ضمانت بانکی یک نوع معضل شده است، تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید مشکل ضمانت را تسهیل کرد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید مازندران از تنفس ۶ ماه این صندوق برای بازپرداخت تسهیلات خبر داد و گفت: پرونده تسهیلات متقاضیان باید توسط اداره‌کل تأیید و به عنوان پیش فاکتور به صندوق کارآفرینی امید ارائه شود.

وی ادامه داد: صنعت‌گران برای ارائه تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید استان تا پایان خرداد ماه سال جاری می‌توانند پرونده‌های خود را ارائه دهند.

کد خبر 5814693

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی مازندران صنایع دستی بوشهر اردبیل خطبه های نماز جمعه تبریز گلستان کرمانشاه استان کرمان فارس ایلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز کشاورزی سانحه تصادف اربعین حسینی مشهد صندوق کارآفرینی امید برنامه ریزی صنایع دستی صنعت گران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۰۲۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه