Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:27:34 GMT

اینجا در روز عاشورا درب هیچ خانه‌‌ای بسته نیست!+ فیلم و عکس

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۳۳۲۴۱۹

اینجا در روز عاشورا درب هیچ خانه‌‌ای بسته نیست!+ فیلم و عکس

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، در همه خانه‌ها باز است و صاحبخانه‌ها دم در، هر کس را که عبور می‌کند به خانه دعوت می‌کنند، فرقی نمی‌کند از کجا آمده باشی گرسنه‌ هستی یا نه فرقی نمی‌کند، اینجا همه پذیرای عزاداران و میهمانان حسینی هستند.

هر چه داشته‌اند و توانسته‌اند برای احسان به عزاداران حسینی فراهم کرده‌اند، تا هر کس که امروز گذرش به اینجا افتاد گرسنه نماند، افتخار می‌کنند به اینکه در خانه آنها همه ساله در رزو عاشورا به روی دلدادگان و عاشقان اباعبدالله باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبگوشت، قورمه سبزی، قیمه، کوفته و... فرقی نمی‌کند، از چند روز پیش دست به کار شده‌اند تا از میهمانان و عزاداران حسینی با سفره‌ای پر پذیرایی کنند.

 

ارمغانخانه

شهر 3 هزار نفری ارمغانخانه 35 کیلومتری با شهر زنجان فاصله دارد، این شهر با عزاداری‌هایش و با تعزیه‌هایش شناخته می‌شود، جایی که قدمت تکیه حسینی آن به 400 سال قبل باز می‌گردد.

ارمغانخانه در اصطلاح محلی (ارما خانا) تلفظ می‌شود و از کلمه ایرماکانا گرفته‌شده است که ایرماک به معنای رودخانه بوده و از ترکی باستان گرفته‌شده است، ایرماکانا یعنی کرانه رود و به ترکی می‌شود (چایلاغ) و این شهر در کرانه رودخانه‌ای به همین نام قرارداد، اهالی شهر ارمغانخانه، و دارای مذهب شیعه ۱۲ امامی و گویش اهالی این روستا زبان ترکی است.

هنر تعزیه در شهر ارمغانخانه با قدمتی که دارد سال‌هاست توانسته در طول سال نظر مخاطبین فراوانی از اقصی نقاط ایران اسلامی را به خود جلب کند، همه‌ ساله مراسم ویژه و سنتی تعزیه در ماه‌های محرم و صفر و همچنین ماه مبارک رمضان باشکوه خاصی در تکیه حسینیه اعظم ارمغانخانه برگزار می‌شود.  

مراسم عزاداری و تعزیه‌خوانی در تکیه حسینی ارمغانخانه یکی از معروف‌ترین تعزیه‌خوانی‌های ایران است این مراسم از اول تا چهاردهم محرم و از اربعین تا بیست و هشتم صفر برگزار می‌شود.

تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه از قدیمی‌ترین تکیه‌های شمال غرب کشور به شمار می‌آید که از حدود ۴۰۰ سال پیش به زبان ترکی برگزار می‌شود و در سال ۱۳۸۹ در شمار میراث معنوی ایران به ثبت ملی رسیده و آوازه تعزیه‌خوانی در ارمغانخانه در ماه محرم به نقاط مختلف کشور رسیده و گفته می‌شود در طول اجرای آن بیش از ۱۵۰ هزار نفر بازدیدکننده دارد، هنر تعزیه در شهر ارمغانخانه با قدمتی که دارد سال‌هاست  توانسته در طول سال نظر مخاطبین فراوانی از اقصی نقاط ایران اسلامی را به خود جلب کند.

 

عاشورای ارمغانخانه

روز عاشورا اوج تعزیه‌خوانیب ارمغانخانه است، بسیاری از مردم از نقاط مختلف استان و دیگر نقاط کشور و به ویژه استان‌های اطراف برای دیدن تعزیه به ارمغانخانه‌ می‌آیند، و عاشورا روز شلوغی برای مردم و اهالی این شهر است.

اهالی ارمغانخانه این شهر کوچک مذهبی با مردان دست و دلباز برای پذیرایی از عزاداران حسینی از روزهای قبل کمر همت می‌بندند، قربانی می‌کنند و نان آماده می‌کنند، سفره‌هایی به اندازه وسعت دلهایشان پهن می‌کنند و از هر کس که از در وارد شود، پذیرایی می‌کنند فرقی نمی‌کند کیست و از کجا آمده است.

حاج کلام‌الله افشاری

پیرمرد و هسرش و فرزندان و نوه‌هایش سخت مشغول کارند چیزی به ظهر نمانده و الان است که میهمانان و عزاداران حسینی بیاند، مراقبند تا غذا به خوبی آماده شود.

وقت سر خاراندن ندارند، هر سال منتظرند تا عاشورا برسد و امروز روز عاشورا است و روز که منتظرش بودند فرا رسیده است، از روزها قبل برای این روز آماده شده‌اند و هر لحظه منتظرند تا میهمانان سر برسند.

70 سال دارد و می‌گوید از بچگی یادم هست که پدر و مادرم از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کردند من هم وقتی تشکیل زندگی دادم این کار را ادامه دادم، اینجا هر کس که دستش به دهانش می‌رسد، این کار را انجام می‌دهد.

«حاج کلام‌الله افشاری» خود را نوکر و خدمت گذار امام حسین می‌داند، می‌گوید مالم و جانم فدای امام حسین و بچه‌هاش هر چه داریم از دستگاه این امام است، بغض امانش نمی‌دهد و صدایش می‌لرزد و...

برای لحظاتی مکث می‌کند و می‌گوید همه بچه‌هایم به قربان اباعبدالله من چیزی ندارم هر چه دارم برای اهل بیت است و شهدای کربلا، هر چه دارم فدایشان انشالله که قبول کنند.

می‌گویم حاج آقا شده در سالی تنگ دست تنگ شوید و نتوانید از عزاداران حسینی پذیرایی کند؛ بغض پیرمرد دل نازک باز هم امانش نمی‌دهد، می‌گوید نه نشده امام خودش برکت می‌دهد خدا را شکر هر سال توانستیم از زائران حسینی در خور شانشان میزبانی کنیم.

می‌گوید؛ من از پدر و پدربزرگهایم شنیدم که از 400 سال قبل این اتفاق می‌افتند و مردم از همه پذیرایی می‌کنند، از چند روز از روز عاشورا شور عجیبی می‌شود و همه برای بهترین پذیرایی تدارک می‌بینند.

می‌گوید؛ اینجا فرقی نمی‌کند که میهمان چه کسی است و از کجا آمده است، میهمانان ما از روستاها و شهرهای اطراف می‌آیند، حتی شده از کشورهای خارجی هم میهمان داشته‌ایم.

حاج‌کلام الله می‌گوید؛ سالانه در حدود از 500 نفر پذیرایی می‌کنیم، اینجا در روز عاشورا درب هیچ خانه‌ای بسته نیست و همه اهالی در خورد توانشان از عزاداران پذیرایی می‌کنند و این رسم نسل به نسل منتقل می‌شود.

می‌گوید عشق به امام حسین(ع) در اعماق دلهای مردم ارمغانخانه است و پایانی ندارد...

پایان پیام/2308

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان ارمغانخانه نهار زنجان پذیرایی از عزاداران حسینی عزاداران حسینی روز عاشورا تکیه حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۳۳۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد

رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز گفت: ۳۴ تاسیسات اقامتی نطنز پذیرای گردشگران در ایام گل و گلاب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، هر ساله از ابتدای اردیبهشت ماه و همزمان با شروع گلابگیری نقاط مختلف شهرستان نطنز آماده میزبانی از گردشگران و مسافرین از جاذبه‌های گردشگری و مکان‌های دیدنی می‌کند و پذیرای گردشگران مختلف است.

مراسم سنتی گلابگیری در اردیبهشت ماه و همزمان با شکوفا شدن گل‌های محمدی تصاویر بی‌بدیل و جذابی را علاوه بر همشهریان برای گردشگران ایجاد کرده و بسیار لذت‌بخش است و علاوه بر آن نیز فضایی دلنشین را ایجاد کرده است.

گل‌های محمدی  فضای شهرستان نطنز را عطرآگین و مشحون از عطر گل‌های دیگر که در فصل بهار روئیده عجین کرده است و علاوه بر اینکه صحنه‌های زیبایی با رویش‌ این گل‌ها ایجاد شده انسان را نیز به خدا نزدیکتر می‌سازد.

حسین یزدانمهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهرستان نطنز دارای 34 تاسیسات اقامتی و پذیرایی با پروانه بهره‌برداری و ظرفیت دو هزار و 260 تخت فعال و وجود جاذبه‌های تاریخی، گردشگری و مذهبی منحصر به فرد است.

وی ضمن اشاره به جاذبه‌های گردشگری نطنز افزود: روستای تاریخی ابیانه، مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد نطنزی، آستان مقدس آقاعلی عباس(ع) و بیش از 150 اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور،  اقلیم آب و هوایی ویژه کوهستانی و کویری و موقعیت جغرافیایی ایده آل و قرار گیری در محل تلاقی شمال به مرکز و جنوب کشور یکی از مقاصد گردشگری کشور است.

توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس

یزدانمهر گفت: با پیگیری و حمایت اداره میراث فرهنگی در شهر نطنز اقامتگاه سرای جواهر، سرای مادر، باغ سبب، اقامتگاه میرزایی، باغ صفویه تاج آباد، سفره خانه سنتی دومیلیون ابیانه و در بخش بادرود روستای سرآسیاب، اقامتگاه دیاوا و کمپ متین‌آباد گلابگیری سنتی به منظورارائه خدمات به گردشگران مهیا و آماده پذیرایی است.

انتهای پیام/804/.

دیگر خبرها

  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • پذیرایی «شایسته» از عادل فردوسی پور
  • برگزاری یادواره شهدای روستای امند
  • پلمب رستوران و تالار پذیرایی به علت تیراندازی عروسی در خرم‌آباد
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • پلمب رستوران و تالار پذیرایی در خرم‌آباد
  • بیرانوند نباید در پنج بازی گل بخورد؛ رقابت حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • آغاز به کار چایخانه امام رضا بابلسری‌ها در حرم رضوی