Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان در این روزهای گرم تابستان چالش تنش آبی در جزیره قشم دوباره به دغدغه اول زندگی مردم تبدیل شده و رنج مردم را دوچندان کرده است و خبر تشنگی مردم درگهان با وجود ظرفیت تولید ۱۴ هزار مترمکعب آب در نیروگاه قشم مولد که در ۱۶ کیلومتری این شهر قرار دارد به رنج مردم افزوده است.

نشست هم اندیشی رفع موانع تامین و توزیع آب شرب در جزیره قشم که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، بیش از آنکه شبیه به هم اندیشی باشد، درد دلی بود از چالش های دیرین تامین و توزیع اب در قشم و بسیاری ناگفته ها و زوایای پنهان از دید مردم نیز در آن مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سوالاتی که پس از این جلسه برای مردم و رسانه‌ها پیش آمده این موضوع است که چرا مردم درگهان از استفاده از آب نیروگاه قشم مولد محروم هستند و باید با تنش آبی مواجه باشند و پاسخی که برای آن ارائه شده جای بسی تامل دارد زیرا وزارت نیرو نزدیک به دو سال است بر سر قیمت خرید آب از نیروگاه در حال چانه زنی است و گویی فریادرسی برای حل مشکل چانه زنی قیمت و رفع تشنگی مردم وجود ندارد و این موضوع در حالی اتفاق افتاده است که وزیر نیرو در بازدیدی که یکم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ از جزیره داشت دستور خرید آب را صادر کرد. البته شرح باقی ماجرا نیز دردآور است، چرا که خط لوله ۱۶ کیلومتری از نیروگاه تا درگهان که قراربوده سال گذشته به بهره برداری برسد هنوز اندرخم ماجرای عدم تخصیص اعتبار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در این جلسه در تشریح مشکلات پیش روی احداث این خط لوله بیان کرد: برای انتقال اب از نیروگاه به درگهان به خط لوله ۱۶ کیلومتری با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان نیاز است که طبق تفاهمنامه سه جانبه مقرر شده هزینه لوله کشی را به صورت مشترک استانداری، سازمان منطقه آزاد قشم و نیروگاه بپردازند و هم اکنون سازمان حتی بیش از سهم خود هزینه کرده و یک سوم سهم سازمان در حال اتمام است اما مسئولین آبفا و استانداری تاکنون این مبلغ را تخصیص نداده‌اند و چون قرارداد خرید آب با نیروگاه‌ها نیز منعقد نکرده اند موجب شده تا نیروگاه هم سهم خود را پرداخت نکند. آب موجود است، خرید تضمینی باید انجام شود.

عادل پیغامی خرید تضمینی آب از نیروگاه‌های قشم را یکی از مهمترین راهکارهای برون رفت از تنش آبی برشمرد و افزود: نیروگاه غدیر در جزیره قشم ظرفیت تولید ۳۰ هزارمتر مکعب آب دارد که هم اکنون ۸ هزار مترمکعب از آن تولید می شود و نیروگاه قشم مولد نیز آمادگی تولید ۱۴ هزار مترمکعب را دارد و در صورت انجام خرید تضمینی می توان این آب را به سرعت به شبکه آبرسانی جزیره تزریق و مشکل تامین آب سراسر جزیره را حل کرد.

وی ادامه داد: به دلیلی وجود فرآیند اداری پیچیده آبفا تاکنون موفق به خرید تضمینی آب از نیروگاه ها نشده که در صورت واگذاری اختیارات به سازمان خرید تضمینی آب را براساس مدل اقتصادی انجام خواهیم داد.

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور نیز در بخشی دیگر از این جلسه تامین نیازهای اساسی مردم را از اولویت های اصلی دولت سیزدهم برشمرد و بیان کرد: حل مشکل آب به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم روی میز قرار دارد.

حجت الله عبدالملکی ادامه داد: در حل مسئله آب نیاز است حدود اختیارات وظایف دستگاه‌های اجرایی در حوزه حکمرانی و عملیاتی مشخص شود تا بر همین مبنا بتوان برنامه ای کارآمد برای حل مشکل آب تدوین کرد.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: خرید تضمینی آب از واحدهای بخش خصوصی که تولیدکننده آب هستند یکی از راهکارهای برون رفت از این وضعیت می باشد و از طریق وزیر نیرو این مسئله را پیگیری خواهیم کرد.

امام جمعه شهرستان قشم نیز در بخش دیگری از این جلسه گفت: وعده هایی که امروز از سوی مسئولین بیان شد را بارها مردم شنیده اند اما دردی از آنها حل نشده و ۱۰۰ روز آب به خانه یک روستانشین قشمی نرسیدن تن هر انسان آزاده ای را می لرزاند.

حجت الاسلام غلامرضا حاجبی افزود: مشکل اب قشم، مشکل اراده هاست و برای حل آن به یک تصمیم جدی نیاز داریم چراکه با وجود ظرفیت تولید نیروگاه ها مشکل تولید آب نداریم بلکه مشکل خرید تضمینی و توزیع و شبکه آبرسانی وجود دارد.

وی تاکید کرد: برای اینکه مشکل آب قشم حل شود باید یک متولی مشخص داشته و از چندگانگی مدیریتی نجات پیدا کند.

نمایندگان مردم و برخی دهیاران نیز در این جلسه از درد مردم سخن گفتند و اینکه چگونه دوگانگی مدیریتی در قشم به رنج تشنگی مردم افزوده است و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پاسخ به این موضوعات گفت: طبق قانون مساحت منطقه آزاد قشم شامل یک سوم جزیره می شود و در این یک سوم طبق قانون اختیارات لازم را برای حل مشکل آب داریم اما حل مشکل دوسوم مابقی جزیره در حوزه وظایف و اختیارات ابفای استان قرار دارد و در صورت واگذاری وظایف و حدود اختیارات این نهاد به سازمان منطقه آزاد، آماده حل مشکل تنش آبی در جزیره هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اخبار شهرستان ها هرمزگان استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری استانی علمی و آموزشی استانی ورزشی استانی سیاسی منطقه مازندران استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری سازمان منطقه آزاد منطقه آزاد قشم خرید تضمینی آب هزار مترمکعب نیروگاه ها برای حل تنش آبی حل مشکل مشکل آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۳۵۳۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی

جواد دوستی معاون مهندسی و برنامه ریزی شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی گفت: با پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری این نیروگاه و بازگشت دوباره واحد شماره ۴ به مدار تولید، ۲۵۰ مگاوات به ظرفیت تولید شبکه سراسری افزوده شد.

دوستی افزود: مطابق برنامه ریزی‌های به عمل آمده، فعالیت‌های تعمیراتی واحد‌های این نیروگاه برای آمادگی تولید انرژی الکتریکی به ویژه در پیک مصرف تابستان ۱۴۰۳، تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه به پایان می‌رسد که در همین ارتباط، با پیوستن دوباره واحد شماره ۴ بخاری به مدار تولید برق، آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی هم به پایان رسید.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های تعمیراتی این دوره در حوزه‌های مکانیک، الکتریک و ابزاردقیق انجام شد که بازدیداز فن‌ها والکتروموتور‌های ۶.۶ کیلوولت، بازدید از کانال‌های دود وهوا، بازدید دوره‌ای مشعل ها، دمونتاژ، بازدید، تست و مونتاژ والو‌های بای پاس و آماده سازی برج خنک کن در حوزه مکانیک و فعالیت‌های مربوط به ژنراتور و سیستم تحریک، تست رله‌های حفاظتی ژنراتور، بازدید از ترانس‌ها و تست رله‌های حفاظتی آنها به همراه تست ها، بازدید‌ها و تعمیرات تجهیزات ابزاردقیقی هم در حوزه‌های الکتریک و ابزاردقیق به انجام رسید.

نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۰ درصد از انرژی الکتریکی کشور را تامین می‌کنند که در این میان، سهم نیروگاه شهید رجایی با ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی، حدود ۳/۵ درصد است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم