Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: باغستان سنتی قزوین یک میراث ارزشمند برای جهانیان است که باید با کار‌های مشترک بین دولت و بخشی خصوصی حفظ و صیانت شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سلیم ذکری در نشست «بررسی ظرفیت‌های باغستان سنتی قزوین برای ثبت جهانی جیاس» که عصر امروز در سالن باغستان برگزار شد، اظهار کرد: باغستان سنتی قزوین یک میراث ارزشمند برای جهانیان است که باید با کار‌های مشترک بین دولت و بخشی خصوصی حفظ و صیانت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس حفظ و توجه به منابع طبیعی به ویژه آب و زمین باید در اولویت باشد.

وی اضافه کرد: در کنار این موارد، باغداران و جامعه محلی باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند چرا که این افراد نقش مهمی در حفظ و نگهداری از باغات سنتی برعهده دارند.

نماینده سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تصریح کرد: باغستان سنتی اگرچه یک میراث سنتی است، اما نباید از تکنولوژی به دور باشد و باید با ابتکارات و فناوری نوین شرایط مناسبی را برای کشاورزان فراهم کرد.

ذکری اذعان کرد: پرونده طرح باغستان سنتی در جیاس وقتی در فائو مطرح شد که تمام اجزای این نظام سنتی در کنار یکدیگر، مورد تاکید و بررسی قرار گرفتند.

وی به آبی که در باغات سنتی قزوین استفاده می‌شود، اشاره کرد و گفت: یکی از خدمات رایگان در این باغات همین نگهداری آب در باغات سنتی قزوین است که باعث نفوذ به لایه‌های زیرین شده و عاملی برای آب شرب آیندگان خواهد بود.

نماینده فائو افزود: باغداران شاغل در باغستان سنتی قزوین نباید با نگاه امرار و معاش به این باغات نگاه کنند بلکه بدانند حافظ یک نظام و میراث ارزشمند هستند که متعلق به همه جهانیان است.

ذکری یادآور شد: همیشه تغییرات خوب از بالا به پایین اتفاق نمی‌افتد، بلکه خیلی از تغییرات از پایین به بالا صورت می‌گیرد که یکی از مهم‌ترین آن همین ثبت باغستان سنتی قزوین در جیاس است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: باغستان قزوین فائو ایران و فائو باغستان سنتی قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۰۹۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • شکوفه درختان گلابی باغات روستای جغدان به روایت تصویر
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید
  • چیلیندری مدرن میراثی از دیتونا : بهترین مثال برای وقتی که درست می سازی و 50 سال بعد هم جوابه! (+تصاویر)
  • اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه به جهانیان شوند
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن