Web Analytics Made Easy - Statcounter

تأثیر مشارکت مردمی در حفظ محیط زیست، به ساخت اثری با نام «جنگل قائم» و تولید اثری توسط مستندساز کرمانی برای روایت آن چه در دل جنگل قائم می گذرد، منجر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، پردیسان قائم نام پارک جنگلی ۲۳۰ هکتاری در کرمان است که در سال ۱۳۴۳ با طرحی از سوی بقایی نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی احداث شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جنگل دست کاشت که از آن به ریه‌های شهر کرمان نیز یاد می‌شود، در دامنه کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) واقع شده و شامل بیش از ۵۰۰ هزار اصله انواع درخت سرو، کاج، نارون و … است.

جنگل قائم در سالیان گذشته کرمان را از وزش بادهای بی امان نجات داده است و به گواه شاهدان عینی، پس از وضعیت بحرانی ناشی از تندبادها که به موجب آن آسمان در روز به تاریکی شب می‌مانده است، احداث می‌شود.

این مجموعه که دارای پوشش گیاهی منحصربفرد است و محدوده بلوار قائم در کرمان را تماشایی و دلپذیر کرده است، طی سالیان دور به همت و مشارکت مردم شهر کرمان بنا شده است.

و اکنون چرایی شکل‌گیری جنگل قائم سوژه مستندساز کرمانی قرار گرفته است تا قصه حقیقی بزرگترین پارک جنگلی را در پهناورترین استان کشور با زبان مستند روایت کند.

حامد سعادت کارگردان و فیلمساز که دارای تحصیلات کارشناسی سینما بوده و عضو انجمن صنفی کارگردانان مستند خانه سینما است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان می‌گوید: شهرها به قصه‌هایشان زنده‌اند و همین یک جمله دلیل خوبی یود تا برای ساخت مستند «جنگل قائم» دست به کار شوم.

وی با بیان اینکه مردم یک شهر باید قصه‌های آن شهر را بدانند، اضافه می‌کند: روایت‌ها دلبستگی‌های مردم را به شهر و محیط زندگی بیشتر می‌کنند و باید آنها را با هر زبانی یادآور شد.

این کارگردان سینما ادامه می‌دهد: مستند «جنگل قائم» به تاریخچه احداث این محل و اتفاقاتی که در آن زمان رخ داده است می‌پردازد و رویکرد اصلی آن تمرکز بر مشارکت مردمی است که به بهبود محیط زیست منتج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه داستان این جنگل به دغدغه مردم در دهه ۳۰ برمی‌گردد، می‌گوید: جمعی از مردم در آن زمان برای نجات شهر کرمان از بادهای طوفانی از دولت درخواست کمک می‌کنند اما موفق نمی‌شوند.

سعادت ادامه می‌دهد: اواخر دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰ با همفکری و مشارکت بازاریان و افراد مذهبی شهر جلساتی تشکیل و مردم را به مشارکت برای کاشت درخت تشویق می‌کنند.

وی اضافه می‌کند: زمین لازم برای احداث این جنگل از سوی استانداری به خیریه جنگل واگذار می‌شود و خیریه نیز زمین‌ها را وقف شهرداری می‌کند و پروژه کاشت درخت در این محل آغاز می‌شود.

این مستندساز کرمانی با اشاره به اینکه سوژه اصلی مستند «جنگل قائم» از عکسی به دست آمده که در آن سال‌ها گرفته شده است، می‌گوید: در این عکس دختربچه ای نزد پدر ایستاده و گوشواره‌هایش را برای ساخت جنگل اهدا می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: این دختربچه که اکنون در سن ۷۰ سالگی به سر می‌برد، شهین اطهری نام دارد و قصه «جنگل قائم» را از زبان وی روایت می‌کنیم.

این فیلمساز جوان با بیان اینکه اهمیت حل مشکلات در شهر توسط مردم در این اثر موردتوجه قرار گرفته است، تصریح می‌کند: پژوهش این کار بین شش تا هفت سال زمان برده است و اسناد معتبری از آن یافت شده است که برای اولین بار به نمایش در می‌آید.

وی با تأکید بر اینکه داستان «جنگل قائم» هشداردهنده است و ضمن طرح مسئله، به آن پاسخ می‌دهد، می‌گوید: تمرکز این مستند روی جنگل قائم نیست و در بخشی از آن به موضوع تاغ زارهای باغین و ماهان که ناشی از فعالیت مردمی بوده است پرداخته می‌شود.

سعادت با تشکر از همکاری و مشارکت شهرداری کرمان در تولید این اثر، خاطرنشان می‌کند: رویکرد مثبت شهرداری موجب شد پس از سال‌ها وقفه، برای ساخت این مستند اقدام شود که امیدوارم استمرار داشته باشد.

به گزارش ایمنا، حامد سعادت متولد آبان ۱۳۶۲ در کرمان است که تاکنون موفق به دریافت جوایز متعددی از جشنواره‌های ملی و بین‌المللی شده است.

دریافت جایزه بهترین فیلم مستند از بخش بین‌الملل جشنواره فیلم رشد، کاندیدای بهترین کارگردانی مستند در جشن مستقل سینمای مستند ایران، کاندیدای بهترین کارگردانی در جشن بزرگ خانه سینما در سال ۱۳۹۶، دریافت جایزه از جشنواره ۱۲ ماه کشور رومانی و کسب جایزه بهترین فیلم در جشنواره wrpn.tv در کشور آمریکا با فیلم «مردی که فسیل شد» از جمله آن‌هاست.

کد خبر 711562

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کرمان مستند جنگل قائم کرمان بام کرمان کوه های صاحب الزمان عج حامد سعادت فیلم روایت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جنگل قائم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۲۷۸۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت

جشنواره‌ها عموما عامل انگیزشی بسیار قوی برای تولیدکنندگان آثار رسانه ای، هنری و پژوهشی هستند که این تولید کنندگان تلاش دارند تا علاوه بر محک خود در بستر جشنواره با تنوع تولید و اندیشه و دیدگاه‌های متفاوت نیز در موضوعات مورد علاقه خود بیشتر آشنا شوند و بر وجوه آموزشی موجود در جشنواره‌ها در کنار مباحث رقابتی توجه دارند.

امروز، معاونت صدای رسانه ملی به مأمن و مرکز مهم در زمینه مستندسازی تبدیل شده و حامی جدی مستندسازان است. مروری بر آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره پژواک و اذعان داوران در این عرصه به خوبی اثبات می‌کند بسیاری از برنامه سازان پیشکسوت و جوان در حوزه مستندسازی آثار فاخر و تأثیرگذاری را ساخته و به سراغ سوژه‌های ناب برای مستندسازی رفتند. 

جشنواره مستند رادیویی پژواک محملی شده تا قالب مستندسازی در رادیو احیا شود و مستندسازان رادیویی در فضایی سالم با یکدیگر رقابت کنند. همچنین در سایر شبکه‌ها نیز فضای مناسبی برای پخش آثار شاخص و برتر مستند ایجاد کرده است. نتیجه این است که امروز، برنامه‌های مستندمحور رادیو، پرشنونده هستند و به واسطه رادیو، مستند‌ها جایگاه ویژه‌ای نزد ذائقه مردم یافته است.

از سوی دیگر جشنواره پژواک فرصتی فراهم کرده تا مردم هم در این جشنواره سهمی داشته باشند. هدف از این بخش، افزایش تعامل میان برنامه سازان و مخاطبان و از سوی دیگر شناسایی افراد مستعد در این حوزه است. همچنین آثار قابل داوری در بخش مردمی نسبت به دوره‌های گذشته به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و این نشان می‌دهد مردم علاقمند به این قالب از برنامه سازی هستند. ضمن این که در حوزه مردمی سعی شده گونه‌های راحت مستند (مستند روایی و گزارشی) گذاشته شود تا علاقمندان به این عرصه وارد میدان شوند. بخش مردمی جشنواره پژواک در راستای نگاه تحولی معاونت صدا مبنی بر راه اندازی نهضت تولیدات مردمی است که این نگاه به جد دنبال می‌شود.

در واقع ایجاد فضای تعاملی میان مردم و مستندسازان و احترام به نظر و علاقه شنوندگان رادیو هم از دیگر مزیت‌های این رویداد است. جشنواره مستند پژواک نیز همچون بسیاری دیگر از جشنواره‌های رادیو با مشارکت عموم مردم برگزار می‌شود. به این ترتیب که برای همه مردم این امکان فراهم شد تا بهترین فیلم‌های مستند از نگاه خود را انتخاب و در این جشنواره شرکت دهند. بدون تردید نظرات مردمی نیز به تقویت فعالیت رادیو در زمینه تولید و پخش آثار مستند کمک می‌کند. 

از سوی دیگر دوری از کلیشه‌های رایج، خلق و اجرای طرح‌های نو، تحولی عمیق در محتوا و اضافه شدن بخش‌های ویژه همچون وعده صادق و... حاصل توجه جشنواره پژواک در سومین دوره است.

مراسم افتتاحیه این جشنواره همزمان با سالروز ۸۴ سالگی رادیو برپا شد و برگزیدگان بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر، مشاغل و مستندنگاری اعلام شدند. اکنون که به روز‌های اختتامیه نزدیک می‌شویم، قرار است برگزیدگان راویان حقیقت در بخش‌های اصلی، ویژه و مردمی اعلام شود و تندیس‌های طلایی در دستان راویان حقیقت در رادیو قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • آموزش گام به گام انتخابات الکترونیک به مردم و عوامل اجرایی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد