Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «زیسان»
2024-05-01@12:50:54 GMT

مشاهده تمساح در کانال آب تهران و توله‌شیر در قم!

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۹۴۳۷۷۶۱

مشاهده تمساح در کانال آب تهران و توله‌شیر در قم!

همشهری آنلاین نوشت: خیلی از کسانی که برای یک بچه میمون و توله شیر، غش و ضعف می‌کردند پس از چندماه اگر به صرافت کشتن زبان‌بسته نیفتند، به فکر فروختن و یا رها کردن آن می‌افتند. غافل از اینکه چنین تصمیماتی تبعات جبران‌ناپذیری برای حیوان و اکوسیستم طبیعی ایران دارد. براساس داده‌های مرکز «ثبت جهانی گونه‌های مهاجم»، ۲۰۶گونه مهاجم در ایران به ثبت رسمی رسیده است که ۷۷مورد آن در میان جانوران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر گونه‌های مهاجم توسط انسان‌ها وارد محیط غیربومی می‌شوند. خریدوفروش و قاچاق حیات‌وحش و یا تخلیه مخزن تعادل کشتی‌های دورپیما در زیستگاه‌های آبی، از مهم‌ترین این مداخلات انسانی است. برخی از شناخته شده‌ترین گونه‌های مهاجم ایران میمون رزوس، راکون، چند مدل طوطی رنگارنگ، حتی مورچه و ماهی است.

جای شیر و تمساح در خانه نیست

منوچهر فلاحی، قائم‌مقام یگان حفاظت محیط‌زیست: ازجمله عجیب‌ترین حیواناتی که در طبیعت ایران رهاسازی شده‌اند و بعضا محیط‌بانان آن را گزارش کرده‌اند، میمون رزوس در جنگل‌های شمال، تمساح در کانال‌های آب شمال تهران، توله‌شیر در شهر قم و طاووس در جنگل اولنگدره شاهرود است. با افزایش تب نگهداری از حیوانات عجیب و غریب مثل ایگوانا، مار پیتون یا میمون رزوس، افراد بعد از مدتی خسته و یا از نگهداری ناتوان می‌شوند و اگر نتوانند حیوان را دست به‌دست بفروشند و یا واگذار کنند، در محیط‌های طبیعی رها می‌کنند. البته برخی از این حیوانات در فرایند دستگیری فرد قاچاقچی و ترس از جریمه‌های بالا، در طبیعت رهاسازی می‌شوند. مثل رهاسازی توله‌شیر‌ها در خیابانی در شهر قم.

برخی از حیوانات توان سازگاری با اقلیم ایران را ندارند و به‌خودی خود نمی‌توانند آسیبی وارد کنند، ولی بسیاری از این گونه‌ها، همه‌چیزخوارند، دشمن طبیعی ندارند، توانایی تطابق بالایی دارند و محیط طبیعی و شرایط زیست را به نفع خود تغییر می‌دهند.

متأسفانه برنامه‌های تلویزیونی مانند «خودمونی» با نشان دادن و در معرض لمس قرار دادن حیات وحش، نگهداری از حیوانات را عادی جلوه می‌دهند درحالی‌که ما نباید کاری کنیم که ترس انسان از حیات وحش از بین برود و کسی بخواهد یکی از این حیوانات را نگه دارد. نگهداری از حیوانات عجیب و غریب برای برخی از اقشار جامعه به‌خصوص جوانان هیجان‌انگیز و عامل فخرفروشی است، ولی باید به مردم یاد داد که جای حیات‌وحش در خانه نیست. این کار باعث افزایش تقاضا و قاچاق حیات وحش می‌شود.

برخی گونه‌های عجیبی که در طبیعت ایران رها شده اند

آبزی: انواع ماهیان آکواریومی، ماهی کاراس، انواع کپورماهیان، ماهی قرمز، خارماهی نواری، تیلاپیای نیل، سی‌بس، سوف، لاک‌پشت گوش‌قرمز، قزل‌آلای رنگین‌کمانی، عروس دریایی وارونه، میگوی ببری، شاه‌میگوی رودخانه‌ای، انواع سخت‌پوستان، شانه‌دارخوار، کرم دریایی نرئیس، برخی زئوپلانگتون‌ها و...

خشکی‌زی: میمون رزوس، شاه‌طوطی، طوطی طوق‌دار، بلبل زیر دم سرخ، سهره توت‌فرنگی، انواع مورچه‌ها مثل مورچه فرعون و دیوانه، انواع پروانه، شب‌پره و...

tags # حیوانات

منبع: زیسان

کلیدواژه: حیوانات میمون رزوس توله شیر حیات وحش گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت zisaan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «زیسان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۴۳۷۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است

سید محمد موسوی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: در استان، همواره تلاش این اداره کل بر حراست از عرصه‌های تحت مدیریت خود و حفاظت از حیات وحش آن بوده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان تمامی عرصه تحت مدیریت این اداره کل در استان را تنها با تکیه بر توان ۶۰ نیروی محیط بان حفاظت کرد، گفت: به طور مستمر تلاش شده است که علاوه بر اخذ مجوز بابت افزایش تعداد نیروهای محیط بان استان همچنین جلب همکاری جوامع محلی به عنوان همیاران طبیعت و آموزش همگانی نیز عملی شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در سال گذشته هفت نیروی محیط بان از سهمیه ایثارگران جذب شدند همچنین شماری همیار جدید نیز به تعداد همیاران این اداره کل افزوده شدند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۸۸۳ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز به دو هزار و ۳۶۳ نفر در قالب طرح آموزش یک ساعت با محیط بان در مدارس، آموزش‌های محیط زیستی ارائه شدند.

موسوی تصریح کرد: البته در زمینه ارتقای فرهنگ محیط زیستی در میان عموم علاوه بر اقدامات فرهنگی نیاز است که از ظرفیت موزه طبیعی نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: هرچه زودتر موزه طبیعی مرکز استان در بوستان باباامان راه اندازی شود که بر آشنایی هر چه بیشتر عموم با ارزش‌های زیست محیطی بسیار موثر خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به نتایج مثبتی که در کشور در زمینه اجرای قرق‌های اختصاصی تجربه شده است نیز اشاره و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، برخی از نقاط کشور که تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها نیستند بلکه مناطق آزاد هستند، به عنوان قرق‌های اختصاصی به بخش خصوصی واگذار شدند.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری قرق‌های اختصاصی با رویکرد ساماندهی این مناطق آزاد و البته با رویکرد حفاظت از حیات وحش این مناطق همچنین با رویکرد درآمدزایی اجرایی شد.

موسوی در ادامه بیان کرد: در این طرح، به بخش خصوصی که حفاظت از عرصه و حیات وحش مناطق هدف را انجام می‌دهد، اجازه داده می‌شود که پس از سرشماری جمعیت حیات وحش این مناطق، شکار مبتنی بر پروانه‌ای که صادر خواهد شد، انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مبتنی بر این تجربه ملی، جمعیت حیات وحش مناطق واگذار شده به بخش خصوصی افزایش یافتند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: در این زمینه، خراسان شمالی نیز طی سال‌های اخیر برای دو منطقه هدف واقع در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین طرح قرق اختصاصی را تهیه و طرح‌ها به سازمان محیط زیست کشوری ارسال کرده است.

وی گفت: اجرای این طرح در دو منطقه هدف منوط به تایید شورای عالی محیط زیست کشور است.

موسوی تصریح کرد: خراسان شمالی مناطق مستعد دیگری را نیز دارا است که می‌توان این طرح را در این مناطق اجرایی کرد.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در استان همواره برای حفاظت از حیات وحش تلاش‌های بسیاری انجام شده و ادامه دارد، اظهار کرد: با این وجود، امر شکار صفر نمی‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره صید غیر مجاز آبزیان (زردپر)، ۳۶ فقره شکار غیر مجاز پرندگان، ۴۵ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۰ فقره زنده گیری پرندگان، و طی سال ۱۴۰۲ نیز دو فقره صید غیرمجاز آبزیان، ۲۱ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۹ فقره شکار غیرمجاز پستانداران و هفت فقره زنده گیری پرندگان کشف و شناسایی شدند.

وی همچنین گفت: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ فقره اقدام به شروع به شکار، سه فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۱۹ فقره سلاح شکاری غیرمجاز و ۵۹ فقره سلاح شکاری مجاز کشف شدند.

موسوی افزود: در استان، طی سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۴ فقره اقدام شروع به شکار، پنج فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۳۷ فقره سلاح شکاری غیرمجاز، ۴۹ فقره سلاح شکاری مجاز و یک فقره سلاح جنگی برای شکار کشف و شناسایی شدند.

وی یادآور شد: طی همکاری با فراجای استان نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره و در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد شش فقره تخلف فروش حیات وحش شکار شده و زنده‌گیری شده در فضای مجازی کشف شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی درباره زنده گیری پرندگان شکاری در استان نیز عنوان کرد: این نوع پرندگان مورد تقاضای سودجویان داخلی و مشتریان کشورهای عربی است.

وی گفت: با توجه به اینکه معمولا زنده گیری پرندگان شکاری از تیرماه شروع می‌شود، هر ساله طی هماهنگی با نهاد فراجا، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان و فرودگاه بجنورد گذرگاه‌های عبوری استان تحت پایش و نظارت قرار می‌گیرند تا از بروز احتمالی قاچاق پرندگان شکاری استان جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره بازدارندگی جرایم برای تخلف‌های زیست محیطی نیز عنوان کرد: هنوز مبالغ این جرایم به روزرسانی نشده است که امیدوار هستیم به روز شود.

موسوی همچنین خواستار شد: قوانین مربوط به حمل سلاح نیز اصلاح و به روز شوند تا قدرت بازدارندگی در برابر شکارهای مجاز را افزایش دهد.

خبرنگار:سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229139 برچسب‌ها سازمان محیط زیست استان

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • ساخت وسایل لوکس از پوست هزاران تمساح در کارخانه‌ (فیلم)
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش (فیلم)
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • فیلم/ مشاهده گونه نادر پلنگ سایبان در لرستان
  • فیلم | مشاهده گونه نادر پلنگ سایبان در لرستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان