Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، خاک را از اصلی‌ترین عوامل تولید در بخش کشاورزی خواند و اهم برنامه‌های امسال در این حوزه را انجام مطالعات خاک‌شناسی و تعیین نسخه کودی مناسب در جهت حاصلخیزی خاک با توجه به تاثیر آن در ارتقای ۱.۵ برابری عملکرد بخش کشاورزی عنوان کرد.

«صفدر نیازی شهرکی» امروز در حاشیه سفر به استان یزد در جمع خبرنگاران با برشمردن مؤلفه اصلی ارتقای بهره‌وری و تولید در بخش کشاورزی، گفت: این عوامل شامل عاملیت آب و خاک، اقدامات به زراعی و فعالیت‌های به‌نژادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد اهمیت عاملیت آب و خاک در این حوزه خاطرنشان کرد: اگر آب زیادی داشته باشیم ولی خاک مناسبی که بستر تولید است را نداشته باشیم یا برعکس خاک مساعدی برای کشاورزی داشته باشیم ولی آب مورد نیاز را در اختیار نداشته باشیم در تأمین اصلی‌ترین عوامل تولید در بخش کشاورزی با مشکل مواجه خواهیم بود.

وی گفت: در همین راستا نیز با سفر به استانهای مختلف کشور و طی بازدیدهایی که برنامه‌ریزی می‌شود، ضمن عرض خداقوت به همکارانمان، با اقدامات صورت گرفته و مشکلات مرتبط با این حوزه در استانها آشنا شده و تدابیر لازم جهت رفع این موانع را اتخاذ کنیم.

نیازی با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون خاک در سال ۱۳۹۸، تصریح کرد: بر همین اساس تکالیفی بر عهده دستگاه اجرایی گذاشته و مقرر شد که این معاونت نیز طی بازه زمانی ۵ ساله نسبت به انجام مطالعات خاک‌شناسی اقدام کند که البته کار بسیار سنگین و نیازمند اعتبار بالایی است.

وی از تخصیص ۳۵ میلیارد تومان ردیف اعتباری در قالب انعقاد موافقت‌نامه‌ به این حوزه خبر داد و گفت: امسال چهار برنامه را در دستور کار داریم که دو مورد از آنها شامل مطالعات خاک‌شناسی و نیز موضوع حاصلخیزی خاک در اولویت و تکلیف قانونی این معاونت است.

وی به لزوم تلاش برای افزایش حاصلخیزی خاک در جهت ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از کشاورزان به این موضوع اهتمام لازم را ندارند لذا سعی داریم بتوانیم با تعیین نسخه کودی مناسب برای زمین‌های کشاورزی، عملکرد بهره‌برداران را ۱.۵ برابر ارتقا دهیم.

معاون وزیر به محدودیت منابع آبی نیز اشاره و اظهار کرد: نیازمند کار مشارکتی بین دولت و کشاورزان هستیم به عنوان نمونه در حوزه قنوات که حدود ۴۰ هزار کیلومتر قنات در گذشته توسط خود مردم حفر شده، تقاضا داریم با توجه به محدودیت اعتباری دولت و تعدد نیازهای موجود در این حوزه، حداقل در مقوله لایروبی شاهد مشارکت مردم با دولت برای بهبود عملکرد باشیم.

وی در این باره خاطرنشان کرد: البته امسال برای بخش قنوات ۴۰۰ میلیارد تومان مصوبه یافته که ۲۰ درصد ان معادل ۸۰ میلیارد تومان با توجه تعدد قنوات و خسارت سیل پارسال به قنوات استان یزد، به این استان اختصاص خواهد یافت.

نیازی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود قریب به ۴۰۰ هزار کیلومتر کانالهای خاکی کشاورزی در کشورمان، گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۸۰ هزار کیلومتر این کانال‌ها توسط بتن پوشانده شده یا انتقال آب توسط لوله صورت می‌گیرد ولی ۲۲۰ هزار کیلومتر آنها همچنان خاکی است که در این رابطه ضمن تخصیص اعتبار به استان‌ها، پیگیر اختصاص ردیف‌های اعتباری دیگر برای کمک به این امر هستیم.

وی با بیان این که معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در سطح کشور قریب ۱۰ هزار طرح آبی در دست اقدام دارد، گفت: حدود ۵۵۰۰ مورد از این طرحها در حوزه آبیاری تحت فشار و سامانه‌های نوین آبیاری و قریب به ۴۵۰۰ طرح نیز در حوزه اجرا شامل ایستگاه پمپاژ، تامین و انتقال آب و سایر طرحهاست.

معاون آب و خاک وزارت کشاورزی در پایان نیز میزان تخصیص اعتبارات در این رابطه را براساس اعتبار سال گذشته ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات استانی برای کل کشور و حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی ذکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معاون وزير جهادكشاورزي آب و خاک يزد جهادکشاورزی يزد استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی فرهنگی و هنری استانی سیاسی هزار کیلومتر بخش کشاورزی آب و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۴۷۵۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان

آفتاب‌‌نیوز :

کانال آشوراده به طول ۹ کیلومتر جزئی از مهمترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان است.

با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان، موانع مسیر منتهی به اسکله‌های تجاری و تفریحی مرتفع شد و شناورهای سبک می‌توانند به راحتی از اسکله‌ها در مسیر جزیره آشوراده تردد داشته باشند.

خلیج گرگان در خاک ایران واقع و از غرب به شرق کشیده شده‌است و درازای آن تقریباً ۶۰ کیلومتر و حداکثر پهنای آن نزدیک به ۱۲ کیلومتر و وسعت خلیج حدود ۴۰۰۰ هکتار است.

خلیج گرگان کم‌عمق است به‌طوری‌که با در نظر گرفتن بالاآمدگی آب، حداکثر عمق آن به ۴ متر می‌رسد و از غرب به شرق تا حوالی ضلع جنوبی آشوراده به عمق آب افزوده می‌شود.

این خلیج دو بندر دارد، بندر ترکمن در ساحل شرقی که در مداخل خلیج و در کنار آن قرار دارد و بندر گز نیز در ساحل جنوبی واقع شده‌است.

دیگر خبرها

  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • رنگ‌های مناسب هر فصل رو بشناسیم (فیلم)
  • دمنوشی مناسب و متعادل برای تمام افراد مبتلا به سینوزیت (فیلم)
  • تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان
  • استفانو پیولی: برای کسب این نتیجه فداکاری کردیم؛ سعی می کنیم رده دوم را حفظ کنیم
  • پیولی: به شایعات اخراجم توجهی نمی‌کنم
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم