Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@19:35:21 GMT

۶۱۰۰ رشته قنات خراسان جنوبی شناسنامه‌دار شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۹۸۵۲۸۳۱

۶۱۰۰ رشته قنات خراسان جنوبی شناسنامه‌دار شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از شناسنامه دار کردن ۶ هزار و ۱۰۰ قنات استان خبر داد و گفت: ۷ هزار و ۶۶۹ رشته قنات استان خراسان جنوبی در سامانه اطلاعات مکانی قنوات ثبت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری در ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان خراسان جنوبی اظهار داشت: قنات روح روستا و مطالبه اول روستاییان از این سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بارندگی‌های امسال بر میزان آبدهی قنوات تاثیرگذاری چندانی ندارد.

وی گفت: 7 هزار و 669 رشته قنات استان در سامانه اطلاعات مکانی قنوات ثبت شده است و توجه به آبخیزداری باید در دستور کار قرار گیرد چرا که یک نیاز اساسی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اعتبار مصوب حوزه قنوات در استان 18 میلیارد تومان است گفت: تاکنون تنها 7 میلیارد تومان معادل 39 درصد تخصیص یافته است.

قنوات بهترین مدل سازگاری با کم آبی هستند

مدیر آب‌ و خاک و امورفنی‌ و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: قنوات بهترین مدل سازگاری با کم آبی هستند که همواره نجات بخش جامعه بشری در بحران‌های خشکسالی و حفظ کانون جمعیتی روستاها است.

اکبر محمدی به شناسنامه‌دار کردن بالغ بر 6 هزار و 100 رشته قنات استان اشاره کرد و از گردآوری و تنظیم بانک اطلاعات مقنیان خبر داد و گفت: اطلاعات 400 نفر در این حوزه انجام شده است.

وی به سخت و طاقت فرسا بودن شغل مقنی‌گری اشاره کرد و گفت: فعال نبودن انجمن صنفی مقنیان و عدم حمایت از سوی دستگاه‌ها و مسئولان (بیمه مقنی‌ها، سنوات، سختی کار، بازنشستگی) و در نتیجه عدم تمایل افراد به این حرفه از دیگر مشکلات پیش روی این افراد است.

1300 کیلومتر قنوات استان احیا شده است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه به تاکید ویژه رئیس جمهور مبنی بر مرمت و احیای قنوات استان خراسان‌ جنوبی اشاره کرد و گفت: آیت‌الله رئیسی اخیرأ پیگیر احیای قنوات استان از مسئولان بوده و تشکیل ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات به دستور رئیس جمهور بوده است.

 علیرضا عباس زاده در ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان اظهار داشت: پروژه‌هایی که با مشارکت مردم انجام می‌شود از قبیل قنوات باید در اولویت قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بر برقراری بیمه تامین اجتماعی و حل مشکل بیمه 400 مقنی در سطح استان تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه اول کشور از نظر تعداد قنوات را دارد، گفت: خراسان جنوبی رتبه نخست در پیشرفت فیزیکی قنوات کشور را در سال گذشته کسب کرده است. در مجموع بالغ بر چهار هزار کیلومتر قنوات در سطح استان داریم که از این میزان تاکنون یک هزا و 300 کیلومتر احیا شده است.

عباس‌زاده بر برگزاری جلسات ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان به صورت فصلی تاکید کرد و سازمان تامین اجتماعی را مکلف کرد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نسبت به قرار گرفتن مقنی‌ها در لیست مشاغل حوزه کشاورزی اقدام کنند.

در این جلسه مصوب شد تطابق آمار قنوات استان بین دو مجموعه آب منطقه‌ای خراسان جنوبی و سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شود.

انتهای پیام/ 252/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازسازی و مدیریت قنوات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی قنوات استان قنات استان رشته قنات ستاد احیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۸۵۲۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم. اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

عباس زاده با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهر‌های خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم. ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده اظهار کرد: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص می‌یابد این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند. با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان امسال به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

عباس‌زاده یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند. باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد. سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهر‌های مختلف استان اختصاص یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهر‌های بیرجند و قاین دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستیم، بیان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضا‌های سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص یافته، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده به طوری که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است

میرمحمد مودی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر خراسان جنوبی با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد ۸ طرح در حال انجام است که پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین درباره عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • تجلیل از ٣٨ خیر مدرسه ساز در خراسان جنوبی
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • رونق رشته مینی‌گلف در خراسان جنوبی