Web Analytics Made Easy - Statcounter


عصر ایران؛ مهرداد خدیر- انتخابات تمام شد و از امروز بحث بر سر این است که میزان مشارکت چقدر بود و روند نزولی آن به منزله هشدار تلقی می شود یا همین برآورد 41 درصد که در شهری چون تهران به 25 درصد نرسیده مطلوب است و جای نگرانی ندارد.


ریزبین ترها آرای سفید و باطله و رقیب اصول گرا را هم اعتراضی تلقی می کنند و از آن 41 درصد کل یا 23 درصد شهر تهران کسر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


هر قدر هم  انتخابات ۱۱ اسفند از حیث رقابت درون خانوادگی اصول گرایان مطلوب باشد ولی ماجرای چنار و پاجوش تازه شروع شده است.


درست ۱۱ سال پیش برای ویژه نامه نوروزی روزنامه بهار تحلیلی نوشتم با این عنوان: «بررسی نزاع درون‌گفتمانی در اردوگاه اصول‌گرایان/ برکشندگان و دست پروردگان». آن نوشته معطوف به اتفاقات بهمن ۱۳۹۱ بود و نزاع دولت احمدی نژاد و شخص رییس جمهوری که علیه برکشندگان خود سرکشی می کرد و اختلاف  با مجلس تحت ریاست علی لاریجانی که با استیضاح وزیر وقت کار و ماجرای یکشنبه سیاه و بعد پرتاب سنگ و مُهر به رییس وقت مجلس در قم تشدید شد و نوشتم: «بعید نیست در هفته های بعدتر پرده های دیگری دیده یا دریده شوند»


۱۱ سال بعد هم پرده های دیده و دریده شده را در قالب تمثیل چنار دیدیم و شاهد بودیم نزاع درون گفتمانی میان اصول گرایان دولتی و سنتی حالا که دولت و مجلس را در اختیار دارند به نزاع قدیمی ترها و جاه جویان جوان بدل شده که اولی باور نکرده نیروهای جوان ترشان قد کشیده اند و از این که جدا جدا لیست دادند برآشفتند و تندترین واکنش را غلامعلی حداد عادل نشان داد که گفت: «همیشه در کنار چنارها پاجوش هایی هم دیده می‌شود». تعبیری که جوان ترهای جویای نام و جاه یا آرمان گرا را خوش نیامد و یکی هم پاسخ داد: ما پاجوش چنار شما نیستیم پاسوز شما بوده‌ایم و تندترین لحن را مجری شبکه افق و کاندیدا به کار برد و اگر در بالای لیست قرار گرفته باشد به معنی آن است که از آن واکنش بهره انتخاباتی برده است. 


او گفت: بله، شما چنارید. چون ثمر ندارید اما ما پاجوش نیستیم. در تحلیل ۱۱ سال قبل چرایی نزاع و احتلاف میان »برکشندگان« و »دست پروردگان« این گونه شرح داده شد: اصول گرایان سنتی از متن و بطن سنت و بازار برخاسته اند اما اصول گرایان دولتی خود را وام‌دار مناسبات بازار و روحانیت احساس نمی کنند. چرا که از دل مناسبات قدرت برکشیده اند...


بعد از ۱۱ سال دیگرنمی توان قضیه را با دو گانه سنتی و دولتی توضیح داد بلکه صحبت از پدران و پسران است و هر دو متصل به قدرت و بی اعتنا به سنت و بازار و قدرت آن قدر به مذاق شان شیرین نشسته که کاندیدای جوان تر ابایی ندارد از تعابیر تند علیه حداد عادل استفاده کند و جالب این که حداد هم کوتاه آمد. درست مثل پیمان جبلی که در مقابل محمد رضا شهبازی برنامه «پاورقی» کوتاه آمد یا به او گفتند با او در مپیچ!


به بهانه جدال حداد عادل با تمثیل «چنار» و واکنش نظام الدین موسوی و امیر حسین ثابتی که خود را مصداق تحقیر و تخفیف با لفظ »پاجوش« احساس کردند یک یادآوری تاریخی بی مناسبت نیست و آن هم جلسه تاریخی استیضاح علی کردان در سال ۱۳۸۷ است که وزیر کشور احمدی نژاد که به دروغ خود را واجد مدرک دکتری آکسفورد معرفی کرده بود در موضع مظومیت این شعر را در پایان دفاعیه خواند تا بر نمایندگان به لحاظ عاطفی و احساسی اثر بگذارد: 
   
سرا پا اگر زرد و پژمرده ايم
ولي دل به پاييز نسپرده ايم

چو گلدان خالي لب پنجره
پر از خاطرات ترک خورده ايم

اگر داغ دل بود ما ديده ايم
اگر خون دل بود ما خورده ايم

اگر دل دليل است آورده ايم
اگر داغ شرط است ما برده ايم

اگر دشنه دشمنان،گردن ايم
اگر خنجر دوستان،گرده ايم

گواهی بخواهيد:اينک گواه
همين زخم هايی که نشمرده ايم

دلي سربلند و سری سر به زير
از اين دست عمری به سر برده ايم

  آنچه را که او رشته بود اما بیژن نوباوه وطن که مثل او در صدا و سیما کار می کرد و نماینده مجلس اصول گرا شده بود پنبه کرد و در پاسخ این شعر را خواند با تمثیل چنار. منتها نه در قالب دو گانه چنار و پاجوش که دو گانه چنار و کدو بُن ( بوته کدو):
 

نشنیده ای که زیر چناری کدوبُنی
بر رست و ببالید بر او بر به روزِ بیست ؟

پرسید از آن چنار که «تو چند ساله‌ای؟
گفتا «دویست باشد و اکنون زیادتی است»

خندید ازو کدو که «من از تو به بیست روز
بر تر شدم بگو تو که این کاهلی ز چیست؟»

او را چنار گفت که «امروز ای کدو
با تو مرا هنوز نه هنگام داوری است

فردا که بر من و تو وزد باد مهرگان
آنگه شود پدید که از ما دو مرد کیست»

در حکایت آقای حداد عادل، چنار به پاجوش ها طعنه می زند و پاجوش ها پاسخ می دهند پاجوش نیستیم و نهال هایی هستیم که در حال تبدیل به درخت اند و چنار را به خاطر بی ثمری تحقیر می کنند. 


در حکایت آقای نوباوه اما کدوبُن یا همان بوته کدو به چنار طعنه زده که طی ۲۰ روز از آن درخت ۲۰۰ ساله بالاتر رفته و چنار در پاسخ می گوید:

او را چنار گفت که «امروز ای کدو
با تو مرا هنوز نه هنگام داوری است

فردا که بر من و تو وَزَد باد مهرگان
آنگه شود پدید که از ما دو مرد کیست»


نکته جالب توجه این که در واکنش آقای ثابتی به سخنان آقای حداد یک جا در کنار چنار، سرو را هم آورد و بعد بلافاصله گفت: همان چنار و سرو نه.
اصول گرایی ایرانی چه از نوع سنتی و پا به سن گذاشته و چه دولتی و رانتی و سهمیه ای و چه در قالب چنار و چه پاجوش چنار چون میانه یا با آزادی ندارد با تمثیل سرو بیگانه است و باید هم از چنارها  و هم پاجوش ها سپاس گزار بود که در پاچنار سیاست پای سرو را به میان نکشیدند و این یکی را مصادره نکردند اگرچه بعید نیست ۴ سال بعد که در کنار شانا و جانا و جمنا و امنا بخواهند نامی ابداع کنند و برای این که بگویند نه چنارند و نه پاجوش زیر نام سمنا فعالیت کنند و سرو را هم مصادره کنند!

کانال عصر ایران در تلگرام

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حداد عادل اصولگرایان اصول گرایان حداد عادل پاجوش ها ۱۱ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۸۶۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور، گفت: اجرای قانون هوای پاک و برخورد با معضلات آن موضوعی ملی از توان مسئولین استان تهران خارج است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در آیین "سپاس معلم" که با حضور اعضای شورای اداری استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: خدمت صادقانه و بی‌منت به مردم نعمتی است که باید قدردان آن باشیم و این فرصت را مغتنم بدانیم زیرا که ممکن است هر لحظه این نعمت و توفیق از ما سلب شود.

وی افزود: گفتمان، سیاست و رویکرد دولت مردمی سیزدهم همان گفتمان و رویکرد مقام معظم رهبری است، در خدمت به مردم با ویژگی‌هایی از جمله مردم‌داری، فسادستیزی، عدالت‌محوری و غیره که رئیس‌جمهور در احکام برای مسئولین و وزرا و مدیران صادر می‌کنند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در ادامه با بیان اینکه گفتمان مبارزه با فساد و پیشگیری رویکرد جدی دولت مردمی است، گفت: بر پایه این گفتمان مبانی و اصولی از سوی رئیس‌جمهور تدوین، ابلاغ و تأکید بر اجرای آن شده است.

درویشیان تصریح کرد: ابتدای دولت اصول دوازده‌گانه پیشگیری و مقابله با فساد به مسئولین کشور اعلام و ابلاغ‌شده که اگر به این اصول به‌درستی توجه و تبیین شود و نحوه اجرای آن در قوانین، مقررات و ساختارها دیده و دنبال شود، تقریباً هیچ مشکلی در کشور نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: شفافیت یکی از این اصول مهمی است که بر اساس آن‌همه چیز باید در معرض و دید مردم باشد، مگر در موضوعات خاص نظامی که ممکن است شرایط سوءاستفاده دشمن را فراهم کند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دولت در زمینه شفافیت اقدامات مؤثر و گام‌های خوبی برداشته که در حال پیگیری است، ابراز داشت: یکی از گام‌های مؤثر دولت در موضوع شفافیت تدوین لایحه مدیریت تعارض منافع است که در مجلس در حال پیگیری است و نیز انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها، شرکت‌ها و غیره در راستای موضوع شفافیت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی و نظارت همگانی که اگر از سوی دولت و مردم وجود داشته باشد، بسیاری از انحرافات و تخلفات پیشگیری می‌شود و به مرحله بروز نمی‌رسد و ایجاد نمی‌شود.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تأکید کرد: شایسته گزینی یکی از اصول دوازده‌گانه است که بر آن تأکید شده و اگر مدیر یک مجموعه ازنظر تخصص و اعتقاد و ایمان به گفتمان دولت و محتویات مقام معظم رهبری دارای شایستگی‌های لازم باشد، بسیاری از مشکلات آن مجموعه مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: نظارت کارآمد و مؤثر یکی از اصول حسن مدیریت و حاکمیت مطلوب است که لازمه آن نظارت مدیر بر زیرمجموعه است و باید برخورد قاطع، دقیق و مؤثر با فساد صورت گیرد و هیچ‌ خط قرمزی در برخورد با تخلف مدیر نداشته باشیم و البته همان‌گونه که اگر مدیری تخلف کند، مورد برخورد قرار می‌گیرد و اگر مدیری در مقابل فساد ایستادگی کند مورد حمایت قرار می‌گیرد.

تداوم تنفس "هوای پاک" در تهران

درویشیان بیان کرد: استان تهران استان ویژه‌ای است و از هیچ حیث قابل‌مقایسه با سایر استان‌ها نیست.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در پایان خاطرنشان کرد: استان تهران معضلات و مشکلات فراوانی دارد که یکی از این مشکلات قانون هوای پاک است که برخی دستگاه‌های نظارتی ورود کرده و برخوردهایی صورت گرفته اما این موضوع از توان مسئولین استان تهران خارج است و موضوع ملی است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود البته پیگیری‌هایی انجام شده اما همچنان این معضل وجود دارد و تبعاتی فراوانی نیز در پی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصول اساسی نظام «مردم محوری» است
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • باشگاه آلومینیوم: مذاکره با بازیکنان خلاف اصول حرفه ای است
  • خرید شومیز مجلسی و اسپرت جدید و باکیفیت از اینفینیتی
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر