Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت در این خصوص به خبرنگار قدس آنلاین می گوید: در چنین مواقعی اگر شناگاه خصوصی باشد فرد باید پاسخگو باشد اما اگر آبگرم طبیعی و عمومی باشد، مجموعه آب درمانی و مجموعه ورزشی مربوطه باید پاسخگو باشد.

محسن فرهادی می افزاید مجموعه های آبگرم استخر و مرکز تفریحی محسوب می شوند که ممکن است جنبه های مختلف درمانی، تفریحی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. داشته باشند.

محسن فرهادی،رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت

رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش ما درباره شاخصه های نظارت بر آبگرم ها می گوید: مهم ترین شاخصه هایی که هر مجموعه آب گرم و آب درمانی از لوکس ترین شان گرفته تا معمولی ترین، باید رعایت کند این است که این نوع آب با توجه به دارا بودن مقدار زیادی مواد معدنی باید فاقد مشکلات میکروبی بوده و از منظر بهداشتی پاک و مطابث استانداردهای ملی و پارامترهای بهداشتی از نظر شیمی، فیزیک و ... باشد.

وی می افزاید: یکی دیگر از اولویت های بهداشتی چشمه های آبگرم بهداشت سازه و امکانات و تسهیلاتی می باشد که برای استفاده شناگرها در نظر گرفته شده است؛ مواردی مانند: دوش های قبل از ورود به آبگرم، دیوارها، سقف، کف، نور، تهویه، سرویس های بهداشتی و حمام که باید عاری از آلودگی سطوح و میکروب باشد.

در آبگرم ها و استخرهای عمومی، افتادن یا رفتن هرگونه حیوان ممنوع است و در صورت مشاهده چنین اتفاقی، برخورد بهداشتی و قضایی صورت می گیرد.فرهادی درباره چگونگی کنترل آبگرم ها از سوی مسئولان بهداشتی می گوید: همکاران ما در بازرسی و نظارت بر اساس چک لیستی که در آن پارامترهای بهداشتی ذکر شده به صورت دوره ای و منظم بر محیط آبگرم ها و حتی بهداشت فردی و مواد غذایی رستوران و بوفه هایی که در مجموعه های آبی وجود دارد نظارت می کنند.

وی می افزاید: آب گرم نسبت به آب شرب مواد معدنی بیشتری دارد و مردم به همین علت جذب آن می شوند بنابراین حفظ و حراست آبگرم ها چه در محیط سربسته یا در مکانی مانند سرعین که رو باز است از حساسیت بیشتری برخوردار است و از این جهت حتما باید هم از لحاظ مواد جامد آلوده کننده و هم از لحاظ ورود حیوانات خانگی یا غیرخانگی کنترل شود و حتی برای جلوگیری از افتادن حیوانات در آب تمهیدات ایمنی در نظر گرفته شود تا حیوانی داخل آب نیفتد.

فرهادی تأکید می کند: در آبگرم ها و استخرهای عمومی، افتادن یا رفتن هرگونه حیوان ممنوع است و در صورت مشاهده چنین اتفاقی، برخورد بهداشتی و قضایی صورت می گیرد.

رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت درباره عوارض آلوده بودن آبگرم ها و استخرها می گوید: طیف گسترده ای از بیماری ها مانند: انواع اسهال ها، بیماری های پوستی، قارچ و بیماری های تنفسی از عوارض استفاده از استخرها و آبگرم های آلوده است.

ثبت شکایات مردمی در سامانه ۱۹۰

فرهادی درباره کنترل و نظارت بر آبگرم ها می گوید: علاوه بر کنترل های دولتی، نظارت مدیر، مالک و متصدی مجموعه های آبی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و آنان موظفند آزمایش های مرتبط با آب را که در استانداردهای وزارت بهداشت آمده اعم از کلرسنجی، وضعیت پی اچ آب، کلرزنی و آخرین نمونه آزمایشگاهی مجموعه خود را ثبت کرده و در بازرسی های دوره ای، به مسئولان بهداشت گزارش دهند.

رئیس اداره بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور می شود: در حال حاضر کارشناسان بهداشت محیط در بخش خصوصی به صورت آزاد و در دفاتر خدمات، خدمات نظارتی و کنترل بهداشتی را به آبگرم ها و استخرها ارائه می دهند و مردم می توانند از طریق سامانه ۱۹۰ شکایات خود را ثبت کنند.

فرهادی تأکید می کند: قبل از استفاده از شناگاه های طبیعی و بدون حصار، اطمینان حاصل کنید که تحت حمایت و حفاظت متولیان دستگاه های مختلف است و نکته مهم درباره شناگاه هایی که با دریافت بلیت باید وارد شد این است که پروانه لازم را از دستگاه های مربوطه کسب کرده باشند و تابلو، آرم و نشانی از وزارت بهداشت داشته باشد.

عفت زارع

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شنا کردن سگ آبگرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۸۹۸۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • پایان مسابقات شنای کارگران خراسان شمالی در هفته کار و کارگر
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست