Web Analytics Made Easy - Statcounter

ممکن است این‌طور تصور شود که بیدار شدن با نوع زنگ‌های هشدارآمیز ما را در صبح هوشیارتر می‌کند و به همین دلیل شاید ارزشش را داشته باشد. محققان، اما درست برعکس این را می‌گویند.

 خارج‌شدن بهتر از حالت خواب‌آلودگی با آلارم‌های ملایم

پژوهشگران استرالیایی برای تعیین بهترین راه بیدار شدن دست به تحقیقی جدید زدند و دریافتند که آلارم‌های ملایم و آهنگین افراد را در صبح به طور موثرتری از حالت خواب‌آلودگی خارج می‌کند، در حالی که بوق‌ها و زنگ‌های هشدار تند افراد را بی‌حال‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای انجام این تحقیق دکتر استوارت مک فارلین از موسسه فناوری سلطنتی ملبورن و همکارانش ابتدا ۵۰ شرکت‌کننده را برای تکمیل یک نظرسنجی درباره زنگ بیدارباش و شرح وضعیت خواب صبحگاهی انتخاب کردند. بنا بر نتایج این مطالعه که در نشریه علمی «Plos One» منتشر شده است، زنگ‌های تند می‌تواند در اول صبح استرس زیادی را در سراسر بدن ایجاد کند. بیدار شدن با صدایی که خیلی بلند است ضربان قلب را افزایش می‌دهد و بنابراین حتی اگر یک خواب شبانه خوب هم داشته باشید، یک بیدار شدن ناگهانی می‌تواند روزتان را خراب کند و نتیجه معکوس بدهد.

 عواقب بیدار شدن نادرست از خواب

استوارت مک فارلین از نویسندگان این مطالعه در این باره می‌گوید خواب‌آلودگی صبحگاهی که به عنوان «اینرسی خواب» هم شناخته می‌شود، یک مشکل جدی در دنیای شلوغ ۲۴ ساعته ماست. او اضافه می‌کند: «اگر به درستی از خواب بیدار نشوید، عملکرد کاری شما تا ۴ ساعت ممکن است مختل شود و این می‌تواند منجر به عواقب بد و بزرگ بعدی شود». پس چه آهنگی را باید برای زنگ تلفن همراه خود به هنگام بیدار شدن تنظیم کنید؟ محققان می‌گویند بهتر است از بوق، بیپ و انواع آلارم‌های تند و خشونت‌آمیز اجتناب شود. این صدا‌ها احتمالاً فعالیت مغز را مختل کرده و ما را به خوبی بیدار نمی‌کنند. نویسندگان این مطالعه در مقاله خود آورده‌اند که به جای این زنگ‌های تند و هشداردهنده صدا‌های ملودیک‌تر می‌تواند به ما کمک کند تا به‌طور مؤثرتری روند بیدار شدن را طی کنیم.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواب شبانه تلفن همراه زنگ هشدار بیدار شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۹۸۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد

ماه‌نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به‌اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت‌انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه‌نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می‌آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن‌قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، تعداد بسیار کمی از ماه‌نشین‌ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده‌اند. در این مدت تقریبا ۲ هفته‌ای، دما می‌تواند تا منفی ۱۳۳ درجهٔ سانتی‌گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به‌سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم‌کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه‌داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.

برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه‌نشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس‌ازآنکه اسلیم در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۹ دی ۱۴۰۲) به ماه رسید، هیچ‌کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در ۲۵ فوریه ۲۰۲۳ (۶ اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.

در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دست‌به‌کار شد و به ماه‌نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می‌رفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس‌برداری و اندازه‌گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده‌ها به زمین کرد.

شرح عکس: تازه‌ترین تصویر ماه‌نشین اسلیم از سطح ماه

از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره‌کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل وارونه روی یک شیب قرار دارد. بااین‌حال، شگفتی‌آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما ۲۳ آوریل(۴ اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت.

حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که ماه‌نشین بار دیگر به‌سختی مشغول جمع‌آوری داده‌هایی است که نه‌تنها به ما در درک ماه کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900020 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • اجتماع دانشگاهیان دانشگاه یزد در حمایت از خیزش دانشجویان جهان
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • ببینید | علت خواب رفتن پا‌ چیست؟
  • وجدان بیدار دانشگاهیان جهان در مقابل نسل کشی غزه خروشید
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران در حمایت از خیزش دانشجویان بیدار دانشگاه‌های آمریکا
  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن