Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@15:20:58 GMT

از «صید ارواح» چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۰۰۲۸۰۸۶

عبارت «صید ارواح» ترسناک است چون ممکن است گمان کنیم این ارواح هستند که عملیات صید را انجام می‌دهند. در حقیقت صید شبح یا ارواح امری واقعا خوفناک است  و زمانی اتفاق می‌افتد که صیادان تورهای صیادی را در دریا و اقیانوس‌ها گم می‌کنند و از دست بدهند و یا زمانی که تجهیزات صید کهنه یا آسیب‌دیده خود را در محیط زیست دریا رها می‌کنند تا به‌صورت سرگردان مسیر خود را در دریا بپیماید و در مکانی تاریک و نادیدنی آرام گیرد، به‌گونه‌ای که خود به دامی برای ماهی‌ها و آبزیان دیگر تبدیل می‌شوند و هر آنچه در آن به دام می‌افتد،‌ هلاک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سالانه حدود ۶۴۰ هزار تن از تجهیزات صید و به‌ویژه تورهای صیادی در اقیانوس‌ها گم یا رها می‌شوند.سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و برنامه محیط زیست سازمان ملل (یونپ) تخمین زده که تجهیزات صید رها شده و سرگردان (صید ارواح) ۱۰ درصد پسماندهای موجود در اعماق اقیانوس‌ها را تشکیل می‌دهند.

مرگ و میر ماهی‌ها و دیگر پستانداران دریایی از جمله نهنگ‌ها، دلفین‌ها، فک گوش‌دار، لاک‌پشتها - که برخی از آن‌ها در معرض انقراض قرار دارند - یکی از پیامدهای ویرانگر تجهیزات صید سرگردان در دریا ( صید ارواح) است.

متأسفانه کشتار شبح‌گونه و ناجوانمردانه آبزیان تنها مشکل ناشی از تجهیزات صید رها شده در دریاها نیست چراکه این تورهای صیادی رها شده می‌توانند محیط زیست اعماق دریاها را تغییر دهند و در مسیر ناوبری کشتی‌ها، زمانی که به پروانه کشتی‌ها برخورد می‌کنند، ایجاد مشکل کنند و حتی موجب واژگون شدن کشتی و مرگ سرنشینان آن شوند.

تجهیزات صید رها شده (ارواح) گاهی همچون زباله در سواحل انداخته می‌شوند که در این صورت برای پرندگان و گونه‌های ساحلی همچنین ساکنان مناطق ساحلی خطرناک محسوب می‌شوند. کشورهای جهان برای بهبود مدیریت شیلات بسیار تلاش کرده‌اند و این تلاش‌ها باید ادامه پیدا کند.

آگاهان امر معتقدند که تجهیزات صید به روش‌های گوناگونی در نهایت به دریا ختم می‌شوند، به گونه‌ای که طوفان‌ها و گردبادها می‌توانند موجب رها شدن این تجهیزات از روی قایق‌ها و کشتی‌ها به داخل دریا شوند. گاه نیز ممکن است به اجسام دیگر در اقیانوس به گونه‌ای آویخته شوند که امکان بازگرداندن آن نباشد.

گاه نیز صاحبان این تجهیزات مشخص نیستند که بتوان آن‌ها را به صاحبانشان بازگرداند که در این صورت بدون هراس از هر گونه عواقب و پیگردی به دریا انداخته می‌شوند. گاهی نیز در سواحل و بنادر مراکز مشخص و کافی برای اینکه قایقها تجهیزات صید مستعمل خود را به آنها بسپارند وجود ندارد.

بر اساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست غرق کردن عمدی تجهیزات صید در عملیات صید غیر قانونی امری محال نیست. تورهای گوش‌گیر و تجهیزات صید، تورها و دام‌ها از مشهورترین تجهیزات صید ارواح هستند همچنین میله‌های صید، طناب‌های طویل صید می‌توانند مانع حرکت آبزیان و در نهایت هلاک آن‌ها شوند.

امروزه تورهای گوش گیر بیشترین تجهیزاتی هستند که ایجاد مشکل کرده‌اند چراکه بخش پایینی تور در بستر دریا ثابت می‌شود و بخش بالایی تور توسط بویه به سطح آب می‌آید تا چیزی شبیه به دیوار دریایی عمودی تشکیل دهد که طول آن بین ۶۰۰ تا ۱۰ هزار متر می‌رسد. وقتی این تورها گم یا رها می‌شوند می‌توانند سال‌ها عملیات «صید ارواح» را انجام دهند و تعداد بیشماری از ماهی‌ها و آبزیان را به هلاک رسانند.

عامل اصلی دیگر در صید ارواح دام‌ها و تله‌های قیفی هستند. در خلیج «چساپیک» در آب‌های ساحلی ایالات متحده سالانه از مجموع نیم میلیون واحد دام و تله به کار رفته حدود ۱۵۰ هزار واحد از این دام‌ها برای صید خرچنگ دریایی گم می‌شود.

در جزیره گوادلوپ کارائیب نیز گردبادها و طوفان‌ها سالانه موجب گم شدن حدود ۲۰ هزار دام و تله می‌شود که ۵۰ درصد از کل دام‌های به کار رفته را تشکیل می‌دهد. این دام‌ها عملیات صید ارواح را برای مدتهای مدید ادامه می‌دهند. ساماندهی این شرایط مستلزم اتخاذ تدابیر عاجل برای توقف این پدیده است. 

کانال عصر ایران در تلگرام

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: صید تجهیزات صید محیط زیست رها شده دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۰۰۲۸۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس

ایسنا/مازندران رئیس شورای شهر چالوس با اشاره به توجه مدیریت شهری به توسعه همه جانبه بخصوص توسعه زیرساختی در شهر، گفت: کارهای زیرساختی، مدیریت قوی و اتاق فکر قوی دغدغه اصلی مدیریت شهری چالوس است.

آرش رضوی امروز، ۸ اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت مدیریت  شهری در جهت توسعه در چالوس اظهار کرد: اولویت با اقدامات زیرساختی است و در کنار آن کارهای واکسی از جمله مبلمان شهری، رنگ‌آمیزی و جمع آوری زباله و سایر اقدامات انجام می‌شود.

وی تلاش در جهت کاهش بار ترافیکی معضل همیشگی چالوس را از مهم‌ترین اقدامات برشمرد و گفت: محدودیت کوه، جنگل و دریا موجب شده است چالوس یک شهر خطی باشد.

رضوی با بیان اینکه این شهر تنها شهری است که تمامی فضای ساحلی شهری آن باز است، تصریح کرد: برای رفاه شهروندان از رودخانه چالوس تا سردابرود مسیر پیاده رو و دوچرخه رو احداث خواهد شد و تا پایان امسال از پل آب‌نما به رادیو دریا متصل و مسیر ۱۷ شهریور به رادیو دریا کوتاه خواهد شد.

رئیس شورای شهر چالوس، روشنایی معابر و بلوارهای سطح شهر و پیاده روها را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و گفت: در سال گذشته حدود ۵۰ میلیارد صرف خرید  روشنایی و حدود ۲۰ میلیارد برای نصب آن شد که در حال انجام است.

رضوی  پیاده رو سازی و مکانیزه کانال را از دیگر اقدامات دانست و یادآور شد: در رادیو دریا ۳۷ کیلومتر کانال کشی برای پیاده روسازی انجام شد.

وی با اشاره به آسفالت معابر چالوس به حجم اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در راستای عدالت محوری انجام شد، بیان کرد: امسال بوستان‌ها و پارک‌ها درعلویکلا، دارمیشکلا، شمال آباد، اشکاردشت و آبرنگ به‌زودی تجهیز و بهسازی می‌شود.

رئیس شورای شهر چالوس به تملک ۳۶ هزار متر برای ساختمان جدید شهرداری با همکاری سپاه خبر داد و یادآور شد: حیاط و فضای ساختمان جدید شهرداری باید به عنوان بوستان مرکزی شهر تبدیل شود و همه مردم از آن استفاده کنند.

رضوی خاطرنشان کرد: کشتارگاه سنتی چالوس از دغدغه‌های مردم و بویژه منطقه عسل‌سر و فرج آباد است که با احداث کشتارگاه صنعتی جدید در فضای جدید در مرزن آباد این معضل بزرگ برطرف خواهد شد و مدیریت شهری در نظر دارد بخشی از فضای کشتارگاه را در زمینه بوستان و فضای بازی و بخشی هم به مزار یوسف رضا اختصاص دهد.

وی از دیگر خدمات مدیریت شهری در چالوس را حل معضل زباله دانست و گفت: با پیگیری مدیریت شهری محل دفع زباله در نواب تعطیل و با کمک فرماندار به زباله سوز نوشهر انتقال یافت.

رئیس شورای شهر چالوس از تصویب بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شورا خبر داد و افزود: از این میزان بودجه ۲۷۰ میلیارد تومان بودجه جاری و مابقی برای کارهای عمرانی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • یک آزمایش جالب زیر آب : شکستن تخم شترمرغ کف دریا (فیلم)
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان