Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-یک عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این‌که مسئولان اقلیم کردستان در توجیه برگزاری همه‌پرسی استقلال به اصل حق تعیین سرنوشت استناد می‌کند اما در عین حال دیگر اصول حقوق بین‌الملل ازجمله حق تمامیت ارضی را نادیده می‌گیرند، تاکید کرد که مخالفت ایران با این همه‌پرسی تقابل و مخالفت با کُردها نیست؛ بلکه خطاب ایران به مسئولان اقلیم است که از اقدامات احساساتی که در درازمدت به‌ضرر مردم کُرد خواهد بود، پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی نجفی خوشرودی با اشاره به اعلام نتایج همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان، در تحلیل واکنش جمهوری اسلامی در قبال این مساله اعلام کرد: همه‌پرسی اقلیم کردستان رویدادی مهم در حوزه ژئوپلتیک منطقه‌ای ماست و آن‌چنان که مقامات مختلف جمهوری اسلامی ایران نیز مکرر تاکید کرده‌اند، برگزاری این همه‌پرسی با اصل تمامیت ارضی عراق و ثبات و امنیت در منطقه مغایرت دارد.

وی به وضعیت بحرانی منطقه و بحث داعش در این رابطه اشاره کرد و گفت: در این مقطع حساس که روند مبارزه با تروریسم تکفیری و غلبه بر داعش گام‌های نهایی خود را طی می‌کند، جریان‌های سیاسی مختلف در عراق باید بدانند که این کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و انسجام داخلی است.

همه‌پرسی اقلیم کردستان به‌طور بالقوه منشاء بروز بی‌ثباتی در منطقه است

عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس همچنین با هشدار نسبت به برخی عواقب این همه‌پرسی یادآور شد: برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان به‌طور بالقوه می‌تواند منشاء بروز برخی ناآرامی‌ها و بی‌ثباتی در منطقه باشد که عواقب و تبعات آن، بیش از هر کس، دامن ملت عراق را می‌گیرد.

عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسشی درخصوص علت ورود دیرهنگام ایران به این رویداد و در ادامه نوع واکنش نسبتاً شدید به آن گفت: جمهوری اسلامی ایران از مدت‌ها پیش، به‌طور مشخص این مسئله را تحت‌نظر داشته و هم‌اکنون نیز مسائل را پیگیری می‌کند و علی‌القاعده از تمامی ابزارها و سازوکارهای دیپلماتیک خود و مکانیزیم‌های منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده خواهد کرد که به روند ثبات و امنیت در این منطقه یاری برساند.

مخالفت ایران با همه‌پرسی اقلیم کردستان تقابل با کُردها نیست

نماینده اصلاح‌طلب مردم بابل در مجلس دهم ادامه داد: نکته دیگر این است که به هر حال ما با مردم عراق و به‌ویژه مردم کُرد نزدیکی‌ و اشتراکات بسیاری داریم و مخالفت جمهوری اسلامی با برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان به‌هیچ‌عنوان تقابل و مخالفت با مردم کُرد نبوده و مخاطب‌مان در این موضع‌گیری، مشخصاً مسئولان اقلیم کردستان است. به بیان دیگر ما به مسئولان اقلیم کردستان می‌گوییم اقدامی هیجانی و احساساتی که در درازمدت به ضرر مردم کُرد خواهد بود را در دستورکار قرار ندهند.

سیاست ایران در قبال تحولات منطقه مبتنی بر شرایط و در چارچوب دیدگاه اصولی ماست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سیاست ایران در قبال تحولات منطقه مبتنی بر شرایط و اقتضائات منطقه و البته در چارچوب دیدگاه‌ها و مواضع اصولی جمهوری اسلامی است.

لزوم توجه مسئولان اقلیم کردستان به حق حفظ تمامیت ارضی علاوه بر اصل تعیین سرنوشت

عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس یادآور شد: مسئولان اقلیم کردستان برای توجیه برگزاری همه‌‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان به اصل حق تعیین سرنوشت استناد می‌کند و این درحالی است که آن‌ها همزمان باید دیگر اصول حقوق بین‌الملل از جمله حق حفظ تمامیت ارضی سرزمین نیز توجه داشته باشند. با این حساب، سیاست جمهوری اسلامی با نظرداشتن به منافع ملی، اصول و موازین بین‌المللی و همچنین شرایط منطقه‌ای و کمک به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی قابل تبیین و ارزیابی است.

موضع اصولی ایران حل و فصل مسائل منطقه با نقش‌آفرینی کشورهای منطقه است

نجفی خوشرودی در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به‌عنوان یک موضوع اصولی تاکید داشته که مسائل منطقه باید با نقش‌آفرینی و توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود. ما قطعاً موافق حضور آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه نیستیم و آن‌ها نیز باید بدانند نمی‌توانند از تحولات منطقه برای پیشبرد اهداف و منافع خود استفاده کنند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۶۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم

رئیس جمهور بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به دکتر رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است