Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:42:02 GMT

برنامه‌های درسی رشته علوم سیاسی تصویب شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۹۹۹۵

برنامه‌های درسی رشته علوم سیاسی تصویب شد

برنامه‌های درسی رشته علوم سیاسی در جلسه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی تصویب شد .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۴۰ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

حداد عادل ضمن گرامیداشت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) و هفته دفاع مقدس گفت: کارنامه‌ای مشتمل بر فعالیت‌ها و دستاوردهای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تدوین شده و برای استحضار شورای عالی انقلاب فرهنگی، این کارنامه به این شورا تقدیم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مستندسازی فعالیت کارگروه‌ها و برنامه‌ها درسی و آموزشی نیز تصویب شده و هدف از این کار تدوین نحوه برنامه‌ریزی درسی صورت گرفته در شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی است.

در ادامه جلسه نیز با توجه به برخی مباحث مطرح شده پیرامون «سند مبانی تحول در علوم انسانی» توضیحاتی پیرامون این مباحث توسط رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ارائه شد.

دستور اصلی جلسه ۱۴۰ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ارائه گزارش سرفصل‌های آموزشی و برنامه درسی رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی بود که این گزارش توسط محمدباقر خرمشاد، رئیس کارگروه علوم سیاسی ارائه شد.

وی در این گزارش با اشاره به بررسی تطبیقی میان سرفصل‌های رشته علوم سیاسی در دانشگاه‌های معتبر جهان، برخی معضلات سرفصل‌های این رشته مانند گرایش به تاریخ و... را نیز مورد اشاره قرار داد.

در بخش دیگری از این گزارش و با توجه به چهار معیار تحول و ارتقاء علوم انسانی شامل اسلامی کردن، روزآمد کردن، بومی کردن و کارآمد کردن؛ تأثیر این چهار معیار در سرفصل‌های تدوین شده تشریح شد.

در ادامه اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن می توان به، توجه به مبانی اقتصادی علوم سیاسی، رویکرد نقادانه به مباحث رایج در علوم سیاسی، تبیین مباحث مربوط به مردم‌سالاری دینی در سرفصل‌های مربوطه، تعریف سازوکار برای به‌روزرسانی مداوم این برنامه درسی، کاربردی‌تر شدن برنامه درسی علوم سیاسی با نگاه به نیازهای جامعه، لزوم مطالعات میان رشته‌ای در این سرفصل‌ها با رشته‌هایی مانند مدیریت رسانه، شناخت مبانی تکفیرگرایی و وهابیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین خطرات برای گفتمان انقلاب اسلامی و ترویج مبانی عرفانی سیاست به منظور جلوگیری از نفوذ این خطر به حوزه علوم سیاسی اسلامی اشاره کرد.

حداد عادل افزود: با توجه به اینکه حوزه علوم سیاسی از عرصه‌های اصلی چالش میان اسلام سیاسی و سکولاریسم است، حتماً این برنامه درسی با مخالفانی مواجه خواهد شد.

وی افزود: به همین دلیل لازم است اتقان و استحکام لازم در این سرفصل‌ها وجود داشته باشد تا جلوی بهانه‌گیری‌ها گرفته شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به برخی مباحث مطرح شده در رسانه‌ها باید روند کار در این زمینه در رسانه‌ها تبیین و تشریح شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: هم اکنون با توجه به تغییرات جهان پس از انقلاب اسلامی، موضوع اسلام سیاسی مشکل و معضل اصلی استکبار جهانی است و به همین دلیل برای به بن‌بست کشاندن این مفهوم هر اقدامی انجام شود.

وی افزود: امروز می‌بینیم یک روحانی تربیت شده در حوزه علمیه یعنی جناب سید حسن نصرالله نقشه آمریکا و اسرائیل در منطقه غرب آسیا را به شکست کشانیده و این شخصیت بزرگ یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ادامه داد: به همین دلیل غرب حداکثر توان خود را برای شناخت و به شکست کشانیدن اسلام سیاسی به میدان آورده است و ما باید با این روند مقابله علمی کنیم.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان حداد عادل و با رأی مثبت اعضاء این برنامه درسی تصویب شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • سپاه همواره در صحنه حضور دارد
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی در سپاه علی بن ابی طالب(ع) تشریح شد