Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@22:07:28 GMT

نسخه چهار ساله برای حل مشکلات معدن

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۱۷۰۳

نسخه چهار ساله برای حل مشکلات معدن

ایمیدرو با مشارکت بخش خصوصی اقدام به تدوین نقشه راه معدن در چهار سال آینده برای دولت دوازدهم کرد که طی آن نسخه‌ای ۹ بندی برای برطرف کردن چالش‌ها در آن دیده شده است.

بر اساس پیش‌نویس نقشه راه معدن و صنایع معدنی در چهار سال آینده و دولت دوازدهم در ۹ بخش نسخه‌ای برای پیشنهاد به دولت جهت برطرف کردن چالش‌های بخش معدن تدوین شده است که در قالب یک طرح ملی به کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر وزارتخانه‌ها، سازمان برنامه و بودجه، سایر سازمان‌ها، مجلس شورای اسلامی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. باید اجرا شود تا اهداف تعیین شده برای آن محقق شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در این برنامه ۹ سرفصلی که در این برنامه به آن اشاره شده است، شامل جذب سرمایه‌گذاری و گسترش تامین مالی و افزایش ظرفیت، توسعه اکتشاف، توسعه بازار، صادرات غیرنفتی و مدیریت بازار، ایجاد زیرساخت‌های فیزیکی و اطلاعاتی بخش معدن و صنایع معدنی، افزایش بهره‌وری، بازسازی و نوسازی معادن و صنایع معدنی، رشد تولید و ارتقای کیفیت محصولات معدنی و صنایع معدنی، اصلاح ساختار بخش معدن و صنایع معدنی، بهبود فضای کسب و کار و توسعه پژوهش‌های کاربردی، صنایع دانش‌بنیان و ارتقای فناوری می‌شود.

در میان این موارد از جمله مهم‌ترین آنها بخش جذب سرمایه گذاری و گسترش تامین مالی و افزایش ظرفیت است، چرا که برای ان بخش از پیش نیز پیش‌بینی ۳۰ میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی در قانون برنامه ششم صورت گرفته است.

در این زمینه اولویت‌بخشی به معدن و صنایع معدنی جزو موارد قابل توجه است تا معدن به عنوان بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی شناخته شود.

اولویت معدن و صنایع معدنی در صندوق توسعه ملی و افزایش سهم تسهیلات بانک‌ها در معدن به همراه بازگشت منابع حاصل از فروش سهام شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی در جهت توسعه و تامین زیرساخت و یا تضمین فاینانس معادل بدهی دولتی از دیگر مواردی است که در حوزه تامین مالی به آن اشاره شده است.

گسترش اعتباری ایران و کشورهای دنیا با تاکید بر چین و اروپا، تعریف مکانیزم تامین تجهیزات از طریق اعطای یوزانس ۲ الی ۳ ساله به منظور بهره‌برداری از طرح‌های زودبازده و نیمه‌تمام، بروزآوری آیین‌نامه مصرف حقوقی دولتی و تخصیص کامل منابع، پوشش ریسک و وام و رفع مشکل بیمه‌های صادراتی اروپایی و افزایش رتبه‌ اعتباری کشور، مجوز بانک مرکزی و بانک‌های عامل در تسهیل اعتبارسنجی طرح‌های صندوق بیمه و قبول تضمین پروانه معدن و تجهیزات و به کارگیری مکانیزم مالیاتی و مشوق با هدف حفظ بخشی از سود در شرکت از جمله موارد مهم ذکر شده در این بخش بودند.

از سوی دیگر در این نسخه ۹ بندی توسعه اکتشاف به عنوان یکی از جدی ترین نیاز های معدن ایران طرح شده است و در آن سرفصل های افزایش دانش و فناوری بخش اکتشاف، پوشش ریسک و تامین مالی یعنی افزایش سرمایه صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی به ۵۰۰ میلیون دلار و گسترش کمی و کیفی خدمات (شامل معادن کوچک و اکتشاف) و افزایش هزینه‌کرد در طرح‌های اکتشافی، تشکیل بانک اطلاعات اکتشاف استانداردسازی گزارش‌دهی فعالیت‌های اکتشاف، اجرای استاندارد JORC که مورد نیاز سرمایه‌گذاران و بانک‌های خارجی است.

این اولویت بخشی به اکتشاف در حالی است که شرکت BHP استرالیا در سال ۲۰۱۷ بیش از ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری اکتشافی انجام داده است و در مقابل مجموع سرمایه‌گذاری اکتشافی شرکت‌های بزرگ ایران شامل ایمیدرو، شرکت ملی مس، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی طی پنج سال گذشته کمتر از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری اکتشافی انجام دادند.

این دو بند اول نسخه توسعه بخش معدنی، یعنی اکتشاف و جذب سرمایه‌گذاری و گسترش تامین مالی و افزایش ظرفیت، در کنار موضوع اصلاح قوانین می توانند مهمترین سرفصل های این برنامه در نقشه راه معدن و صنایع معدنی جهت توسعه ان بخش و رفع چالش های یش روی آن باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟

خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 دارای هشت کیسه هوا، ترمز اضطراری خودکار، نظارت بر نقاط کور، نظارت بر توجه راننده و دوربین دنده عقب است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، خودروی ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ در دو نسخه با دو موتور چهار سیلندر توربو دیزل عرضه می‎‌شود، نسخه نخست دارای یک موتور ۱.۹ لیتری با قدرت ۱۱۰ کیلووات و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر است و نسخه دوم از یک موتور ۳.۰ لیتری با ۱۴۰ کیلووات قدرت و ۴۵۰ نیوتن متر گشتاور بهره می‌برد، هر دو نسخه با یک گیربکس شش‌سرعته دستی یا شش‌سرعته اتوماتیک با محرک ارسال شده به چرخ‌های عقب یا چهار چرخ متحرک همراه می‌شوند.

شرکت تولیدکننده ادعا کرده است که مصرف سوخت ترکیبی خودرو ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ با توجه به نوع آن بین ۶.۷ تا ۷.۰ لیتر سوخت در هر صد کیلومتر بر ساعت است، ظرفیت مخزن سوخت هر دو نسخه از این خودرو ۷۶ لیتر است؛ طول و عرض خودروی یادشده به ترتیب ۵۲۸۰ و ۱۸۷۰ میلی‌متر است، ارتفاع آن ۱۸۱۰ میلی‌متر و فاصله بین دو محور آن نیز ۳۱۲۵ میلی‌متر است.

خودروی ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ دارای هشت کیسه هوا، ترمز اضطراری خودکار، نظارت بر نقاط کور، نظارت بر توجه راننده، هشدار برخورد به جلو، هشدار خروج از خط، کروز کنترل تطبیقی، تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی و دوربین دنده عقب است، از دیگر مشخصات آن نیز می‌توان به چرخ‌های ۱۷ اینچی، چراغ‌های جلو هالوژن، نور بالا اتوماتیک، نمایشگر هشت اینچی، سیستم صوتی مجهز به چهار بلندگو، دو پورت USB-C و یک پورت USB-A اشاره کرد، این خودرو در رنگ‌های سفید، مشکی، نقره‌ای، آبی، قرمز و نارنجی به فروش می‌رسد.

کد خبر 748301

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی
  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف