Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:44:48 GMT

برنامه‌های درسی رشته علوم سیاسی تصویب شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۲۲۴۵

در جلسه 140 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل، برنامه‌های درسی رشته علوم سیاسی تصویب شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه دکتر حداد عادل ضمن گرامیداشت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) و هفته دفاع مقدس گفت: کارنامه‌ای مشتمل بر فعالیت‌ها و دستاوردهای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تدوین شده و برای استحضار شورای عالی انقلاب فرهنگی، این کارنامه به این شورا تقدیم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مستندسازی فعالیت کارگروه‌ها و برنامه‌ها درسی و آموزشی نیز تصویب شده و هدف از این کار تدوین نحوه برنامه‌ریزی درسی صورت گرفته در شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مناقشات پیش‌آمده درباره رشته مشاوره ادامه داد: متأسفانه برخی مشکلات که ریشه در اختلافات صنفی میان اساتید روان‌شناسی و مشاوره داشت موجب شد که کارگروه روان‌شناسی دچار تغییر در مدیریت شود.

دکتر مخبر دزفولی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه این شورا مدت‌هاست که نسبت به رفع اختلاف میان اساتید رشته روان‌شناسی و مشاوره تلاش کرده.

وی افزود: این مشکل اگر حل نشود ممکن است حاشیه‌های متعددی پیدا کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید بدنه کارشناسی کشور در دو رشته مهم و حساس بر اثر اصطکاکات دچار فرسایش شود.

پس از سخنان دکتر مخبر دزفولی، با رأی مثبت اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تشکیل کارگروه مستقل "رشته مشاوره و راهنمایی" ذیل شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی تصویب و مقرر شد تا اعضای این کارگروه در جلسه آینده معرفی شوند.

در ادامه جلسه نیز با توجه به برخی مباحث مطرح شده پیرامون "سند مبانی تحول در علوم انسانی" توضیحاتی پیرامون این مباحث توسط رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ارائه شد.

به گزارش ایسنا، دستور اصلی جلسه 140 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ارائه گزارش سرفصل‌های آموزشی و برنامه درسی رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی بود که این گزارش توسط دکتر محمدباقر خرمشاد، رئیس کارگروه علوم سیاسی ارائه شد.

وی در این گزارش با اشاره به بررسی تطبیقی میان سرفصل‌های رشته علوم سیاسی در دانشگاه‌های معتبر جهان، برخی معضلات سرفصل‌های این رشته مانند گرایش به تاریخ و... را نیز مورد اشاره قرار داد.

در بخش دیگری از این گزارش و با توجه به چهار معیار تحول و ارتقاء علوم انسانی شامل اسلامی کردن، روزآمد کردن، بومی کردن و کارآمد کردن؛ تأثیر این چهار معیار در سرفصل‌های تدوین شده تشریح گردید.

پس از سخنان دکتر خرمشاد، اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: توجه به مبانی اقتصادی علوم سیاسی، رویکرد نقادانه به مباحث رایج در علوم سیاسی، تبیین مباحث مربوط به مردم‌سالاری دینی در سرفصل‌های مربوطه، تعریف سازوکار برای به‌روزرسانی مداوم این برنامه درسی، کاربردی‌تر شدن برنامه درسی علوم سیاسی با نگاه به نیازهای جامعه، لزوم مطالعات میان رشته‌ای در این سرفصل‌ها با رشته‌هایی مانند مدیریت رسانه و...، شناخت مبانی تکفیرگرایی و وهابیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین خطرات برای گفتمان انقلاب اسلامی و ترویج مبانی عرفانی سیاست به منظور جلوگیری از نفوذ این خطر به حوزه علوم سیاسی اسلامی.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حداد عادل هم در این زمینه گفت: با توجه به اینکه حوزه علوم سیاسی از عرصه‌های اصلی چالش میان اسلام سیاسی و سکولاریسم است، حتماً این برنامه درسی با مخالفانی مواجه خواهد شد.

وی افزود: به همین دلیل لازم است اتقان و استحکام لازم در این سرفصل‌ها وجود داشته باشد تا جلوی بهانه‌گیری‌ها گرفته شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به برخی مباحث مطرح شده در رسانه‌ها باید روند کار در این زمینه در رسانه‌ها تبیین و تشریح شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: هم اکنون با توجه به تغییرات جهان پس از انقلاب اسلامی، موضوع اسلام سیاسی مشکل و معضل اصلی استکبار جهانی است و به همین دلیل برای به بن‌بست کشاندن این مفهوم هر اقدامی انجام شود.

وی افزود: امروز می‌بینیم یک روحانی تربیت شده در حوزه علمیه یعنی سید حسن نصرالله نقشه آمریکا و اسرائیل در منطقه غرب آسیا را به شکست کشانده و این شخصیت بزرگ یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است.

رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ادامه داد: به همین دلیل غرب حداکثر توان خود را برای شناخت و به شکست کشانیدن اسلام سیاسی به میدان آورده است و ما باید با این روند مقابله علمی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید؛ محسن رضایی: ارتباط ایران با جبهه مقاومت دستوری و آمرانه نیست

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229413 برچسب‌ها محسن رضایی

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند