Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@22:57:16 GMT

کشف یک قاره گمشده زیر آب

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۲۶۲۴۹

یک سفر تحقیقاتی به "زیلاندیا" اسرار قاره هشتم زمین را فاش کرد؛ دانشمندانی که برای کاوش به این سرزمین سفر کردند، با اطلاعات فراوانی درباره این هشتمین قاره بازگشتند. در اینجا اکتشافات دانشمندان را که بر اساس مطالعه هسته‌های رسوبی بستر اقیانوس به دست آمده، بیان می‌کنیم. آفتاب‌‌نیوز : دانشمندانی که برای کاوش "زیلاندیا"، این قاره گمشده در بستر دریا سفر کرده بودند، با اطلاعات مهمی بازگشتند که برخی از اسرار آن منطقه را عیان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


"زیلاندیا" که نیوزلند و جزایر کالدونیا را شامل می‌شود و در شرق استرالیا قرار دارد، زمین‌هایی غرق‌شده زیر آب اقیانوس است که تقریبا به اندازه هند است.دانشمندان در اوایل سال جاری بحث کردند که این نوار باریک که عمده زمین‌های آن (حدود 3280 فوت) زیر آب قرار دارد، می‌تواند برادر گمشده هفت قاره شناخته شده تا کنون باشد.
در ماه فوریه سال جاری، "نیک مورتیمر"، زمین‌شناس و همکارانش، مدعی شدند که "زیلاندیا" واجد شرایط شناخته شدن به عنوان یک قاره است.
محققان نوشتند: جدایی "زیلاندیا" از استرالیا و وسعت آن (4.5 میلیون کیلومتر مربع)، از تعریف شدن آن به عنوان یک قاره پشتیبانی می‌کند. "زیلاندیا" قبلا بخشی از ابر قاره "گوندوآنا" بوده و امروزه 94 درصد آن زیر آب است.
"گوندوآنا" نام ابر قاره‌ای است که پس از تقسیم ابرقاره "پانگه‌آ" به دو ابرقاره "گوندوآنا" و "لوراسیا" تشکیل شد. فاصله بین این دو ابرقاره جدید را دریایی به نام دریای "تتیس" پر می‌کرد که دریای خزر، دریای سیاه و دریای مدیترانه را بازمانده‌های این دریای بزرگ می‌دانند.
آفریقا، اقیانوسیه، آمریکای جنوبی، قطب جنوب و بخش‌هایی از شبه جزیره هند، همان قاره "گوندوآنا" هستند که در ۱۱۵ میلیون سال پیش و در دوره "کرتاسه" آغاز به تقسیم شدن کرد.
32 دانشمند از برنامه کشف بین‌المللی اقیانوس اطلس (IODP)، برای دو ماه منطقه را بررسی کردند.
محققان برای رسیدن به هسته‌های رسوب که حاوی سابقه و تاریخچه زندگی میلیون‌ها سال پیش هستند و یافتن سرنخ‌هایی راجع به اینکه چگونه آتشفشان‌ها، جغرافیا و آب و هوای "زیلاندیا" در طول زمان تکامل یافته است، بستر اقیانوس آرام را حفاری کردند.
"جیمی آلن"، مدیر برنامه اقیانوس‌شناسی بخش علوم ملی آمریکا، گفت: "زیلاندیا" یک قاره غرق شده در اقیانوس است که تا کنون به عنوان یک قاره شناخته نشده بود و اسرار 60 میلیون ساله خود را از طریق حفاری علمی اقیانوس فاش می‌کند.
تصور می‌شود که "زیلاندیا" زمانی که از حدود 80 میلیون سال پیش از جنوبگان و استرالیا جدا شده، غرق شده است. اما اکنون مشخص شده که رویدادهای بعدی باعث شکل‌گیری قاره‌ای شده است که امروزه می‌بینیم.
جنوبگان به قاره‌ای گفته می‌شود که پیرامون قطب جنوب، زمین را دربر گرفته است. این قاره سردترین نقطه کره زمین است و کمابیش تمام سطح آن با یخ پوشیده شده است. کشف این قاره در اواخر ژانویه 1820 توسط کاپیتان "جیمز کوک" صورت گرفت.
جنوبگان پنجمین قاره بزرگ کره زمین پس از آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است؛ ولی با این وجود کمترین جمعیت را میان همه قاره‌ها دارد. همچنین بلندترین میانگین بلندی، کمترین میانگین رطوبت و پایین‌ترین میانگین دما در میان همه قاره‌های جهان به این قاره تعلق دارد.
اکتشافات جدید فسیلی نشان داد که "زیلاندیا" همیشه و از ابتدا به اندازه‌ای زیر آب نبوده که امروزه هست. صدف‌های میکروسکوپی که در دریاهای گرم و کم‌عمق زندگی می‌کنند، هاگ‌ها و گرده‌های گیاهان زمینی نیز نشان می‌دهد که آب و هوا و جغرافیای "زیلاندیا" در گذشته به طور چشمگیری متفاوت بوده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز،دانشمندان همچنین دریافتند که شواهد نشان می‌دهد شکل‌گیری "حلقه آتش" اقیانوس آرام بین 40 تا 50 میلیون سال پیش باعث تغییرات چشمگیر در فعالیت‌های آتشفشانی و عمق اقیانوس و همچنین تغییر شکل "زیلاندیا" شده است.
"حلقه آتش" منطقه‌ای است که در آن شمار زیادی از زمین‌لرزه‌ها و فوران‌های آتشفشانی در حوضه اقیانوس آرام رخ می‌دهد. این حلقه در یک نعل اسب 40 هزار کیلومتری (25 هزار مایلی) با مجموعه‌ای از درازگودال‌ها، قوس آتشفشانی و حرکات پوسته‌ای همراه است. حلقه آتش دارای ۴۵۲ آتشفشان و خانه بیش از ۷۵ درصد از آتشفشان‌های فعال و نهفته در جهان است.
دانشمندان می‌گویند که تغییرات جغرافیایی بزرگ ممکن است سبب روشن شدن نحوه گسترش حیوانات و گیاهان در اقیانوس آرام جنوبی شود. کشف دریاهای کم عمق و زمین‌های قدیمی نشان داد که گیاهان و حیوانات چگونه خود را با تغییرات وفق داده‌اند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .
وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .
وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند .
وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.


سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.
وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .
لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • اجلاس بین المللی ایران و قاره آفریقا
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد/ عکس
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس