Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد ارتش ترکیه یکشنبه شب وارد ایران شد و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری کشور دوست و همسایه نیز فردا (چهارشنبه) در رأس یک هیأت بلند پایه سیاسی – اقتصادی به منظور برگزاری اجلاس نوبتی شورای عالی همکاری بین دو کشور، به کشورمان سفر می‌کند.

انجام این سفر پس از یک وقفه نسبتاً طولانی و در شرایط حساس تحولات منطقه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار و حاوی پیام‌های امیدوار‌کننده‌ای برای روابط دو کشور و منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وخامت اوضاع منطقه خاورمیانه و آفات و آسیب‌های آن به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بر کسی پوشیده نیست. این وضعیت ضرورت هم اندیشی و رایزنی فشرده مقامات ارشد دو کشور قدرتمند و صاحب اعتبار در منطقه را بدیهی می‌سازد.
تجربه سالیان گذشته بخوبی نشان داده است که همکاری ایران و ترکیه بخشی از راه حل بحران ها است. هرگاه ایران و ترکیه متحد وارد معرکه‌ای در منطقه شده‌اند بارقه‌های امید و جوانه‌های صلح شروع به شکفتن کرده است و بالعکس هرگاه فاصله ناخواسته‌ای بین دو کشور اتفاق افتاده نه تنها کمکی به بازگشت صلح و ثبات منطقه‌ای نکرده بلکه بر وخامت اوضاع افزوده است. بنابراین ضرورت هم‌افزایی نیروهای دو کشور برای پیگیری سیاست کنترل و کاهش منازعات و فراهم آوردن زمینه‌های حل و فصل آنها از مسیر‌های مسالمت‌آمیز به امر غیرقابل اجتنابی تبدیل شده است. این سفر در شرایطی صورت می‌پذیرد که:
1- تحریم‌های ظالمانه هسته‌ای شورای امنیت علیه کشورمان برداشته شده و فرصت زرینی برای جبران عقب ماندگی‌های دوران فترت پدید آمده است. هدف در گام اول رسیدن به حجم 30 میلیارد دلار حجم روابط تجاری – اقتصادی فیمابین است.
2- تروریزم در سوریه و عراق شکست های سنگینی متحمل شده و امید به پایان خشونت و بازگشت آرامش به منطقه تقویت شده است.
3- بازیگران بین‌المللی و همکاران منطقه‌ای آنها به‌دنبال تحمیل نظم جدیدی بر منطقه هستند. هسته اصلی این نظم، تجزیه کشورها و تغییر مرزهای سیاسی کشورهای منطقه به نفع امنیت رژیم صهیونیستی است.
4- اقلیم کردستان عراق با ارزیابی غلط شرایط دچار خطای محاسباتی شده و درصدد اقدامی برآمده است که ادامه آن، عراق و منطقه را دچار تنش و اختلافات خسارت باری می‌کند. تنها برنده این وضعیت رژیم اشغالگر قدس است.
امروز چالش اصلی منطقه، تروریزم است و همه امکانات منطقه باید برای ریشه کنی آن به‌کار برده شود. انحراف از این مسیر گناه نابخشودنی است. امنیت اولویت اول منطقه و پیش شرط توسعه و حل سایر مسائل است. هر دو کشور واقف به این دسایس هستند و نسبت به اهداف آنها دغدغه دارند و بهترین راه برای مقابله با این چالش‌ها را تحکیم همکاری‌های موجود می‌دانند. ایران دوست ترکیه است. گامی که به منافع مشروع این کشور زیان برساند برنمی‌دارد و این حس، متقابل است و مردم با فرهنگ ایران نیز قدردان دوستی مردم ترکیه‌اند. ایران و ترکیه همسایه هستند.
ضرورت همسایگی، حسن روابط است. ممکن است دو همسایه بعضاً در برخی موارد تفاوت نظر داشته باشند ولی در نهایت این گذرا است. آنچه ماندگار است همسایگی است؛ هوشیار باشیم که دچار تقلیل‌گرایی یا تمامیت طلبی نشویم. این درست نیست که همه چیز را صفر و صد کنیم و در تلألؤ رنگ‌ها همه را سفید و سیاه ببینیم. نه یکپارچه شیفته شویم و نه یکصدا متنفر. در چارچوب تصویر کلی همسایگی، باید موضوعات را حوزه‌بندی و متناسب با ماهیت هر حوزه اتخاذ موضع کنیم. اما این اصل را هرگز فراموش نکنیم که ترکیه کشور دوست و همسایه ماست.
*کارشناس مسائل منطقه
منبع: روزنامه ایران 11/07/1396
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند