Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@11:41:03 GMT

احتمال خشکسالی در ۶ استان کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۲۴۴۶

احتمال خشکسالی در ۶ استان کشور

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از تسنیم؛ پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور، پیش‌بینی فصلی ایران را به‌طور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن تأکید شده است: مجموع بارش کشور در انتهای سال زراعی 96-1395 نسبت به میانگین بلند مدت و سال گذشته به ترتیب حدود 6 و 7 درصد کاهش یافته است.

انتظار می‌رود در نیمه اول مهر ماه بارش‌هایی در حد نرمال در استانهای ساحلی خزر (به ویژه نیمه غربی آن) و مناطق شمالی و شمال غرب کشور رخ دهد؛ اما مجموع بارش فصل پاییز در سطح کشور (به‌ویژه در جنوب غرب) به کمتر از میانگین بلندمدت گرایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط یاد شده مدیریت واقع‌ بینانه منابع آب در حوضه‌های آبریز کشور، به خصوص برای تامین آب کشاورزی و شرب فصل بهار و تابستان سال آتی را می‌طلبد.

مجموع بارش پاییزه در استانهای ساحلی دریای خزر در حدود میانگین بلند مدت پیش‌بینی می‌شود. میانگین ماهانه دمای کشور در ماههای آغازین پاییز، به استثنای مناطق شرقی کشور ، بین نیم تا یک و نیم درجه بیش از میانگین بلند مدت خوهد بود که در ابتدای فصل زمستان با قدری تعدیل، نرمال شده و حتی در برخی مناطق به کمتر از نرمال متمایل خواهد شد.

ضمن اینکه بسیاری از مناطق کشور به ویژه استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، ایلام، زنجان، خراسان شمالی، اردبیل و یزد با کمبود بارشی فراتر از 20 درصد مواجه بوده‌اند.

پیش‌بینی بارش:

بارش پاییزه در نوار شمالی کشور بدون تاخیر آغاز شده و انتظار می‌رود در یک ماه آتی شرایط بارشی در مناطق مذکور به ویژه نیمه غربی سواحل دریایی خزر در حد نرمال و حتی قدری بیش از آن باشد، چنین وضعیتی کم و بیش تا پایان فصل پاییز در نواحی یاد شده پایدار خواهد بود.

بارش چندان مناسبی برای سال زراعی 97-1396 در استانهای واقع در جنوب غرب کشور پیش‌بینی نمی‌شود؛ به طوری که استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و ایلام با خشکسالی مواجه خواهند بود. بارش در سایر استان‌های کشور متمایل به کمتر از میانگین بلند مدت خواهد بود. ضمن اینکه میانگین بارش پاییز 1396 کشور با تلفیق برونداد مدل‌های مختلف تهیه شده است.

پیش‌بینی دما:

میانگین دمای کشور در ماههای مهر و آبان، به استثنای بخش‌هایی از نیمه شرقی کشور، بین نیم تا یک و نیم درجه بیش از میانگین بلند مدت خواهد بود که در ابتدای زمستان تعدیل شده و به وضعیت نرمال و در برخی مناطق متمایل به کمتر از نرمال می‌شود.

701

خشکسالی اقلیم اقلیم شناسی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۲۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع آب و هوا در هفته آینده؛ بارش در غرب کشور / افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق

صادق ضیاییان گفت: جمعه در خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، کرمان، برخی نقاط استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان و ارتفاعات شرقی تهران، شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و در نقاط مستعد، تگرگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود. همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: آسمان تهران شنبه ( ۸ اردیبهشت) صاف و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی یک شنبه (۹  اردیبهشت)  کمی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس‌فردا شهرکرد با کمینه ۳ و ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • هشدار بارش شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • هشدار بارش‌ شدید در ۵ استان/ رگبار و رعد و برق در مرکز و شرق کشور
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات خوزستان
  • پیش بینی بارش‌های پراکنده و افزایش دما در خوزستان
  • وضع آب و هوا در هفته آینده؛ بارش در غرب کشور / افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان