Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدابراهیم طاهریان‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به سفر رجب طیب اردوغان به کشور گفت: توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های مهم دولت دوازدهم است. با چنین هدف‌گذاری مناسبات و روابط صمیمانه ما با ملت و دولت ترکیه در کلیه سطوح در مسیر قابل قبولی در جریان است.

سفر اردوغان به تهران به منظور تبادل و تعمیق روابط تهران و آنکاراست

وی با بیان اینکه به منظور تبادل‌نظر و تعمیق روابط دو کشور رییس جمهور ترکیه در چارچوب سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران عزیمت می‌کند، اظهار داشت: البته به واسطه اهمیت تبادل‌نظر و تشریک مساعی در موضوعات مختلف دیدار و گفت‌وگوهای فشرده‌ای هم در سال جاری میان دو رئیس‌جمهور در حاشیه اجلاس‌های بین‌المللی یا تلفنی انجام و در نتیجه توافقات و تصمیم‌های مناسب و خوبی در زمینه گسترش روابط و همکاری‌های مورد علاقه دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه حدود ۱۱ میلیارد دلار است

سفیر ایران در آنکارا در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های ایران و ترکیه برای دستیابی به حجم مناسبات تجاری دو طرف به سقف ۳۰ میلیارد دلار تصریح کرد: اگرچه حجم کنونی مبادلات اقتصادی «حدود ۱۱ میلیارد دلاری» فیمابین چندان رضایت‌بخش به نظر نمی‌رسد ولی ارزیابی ما این است که با توجه به زیرساخت‌ها و بسترهای موجود هم‌اکنون نیز حجم نسبتا قابل قبولی از روابط اقتصادی اعم از تجاری، بازرگانی و گردشگری و دیگر بخش‌ها میان دو کشور در جریان است.

طاهریان‌فرد ادامه داد: بر این باورم که برای ارتقای منطقی و شایسته مناسبات اقتصادی تا سقف چشم‌انداز حداقلی ۳۰ میلیارد دلاری موردنظر روسای‌جمهور دو کشور، مناسب است همه ارگان‌ها و نهادهای ذیربط در دو کشور از طریق سرمایه‌گذاری و هم‌افزایی مشترک بسترهای لازم توسعه‌ای به عنوان مقدمه و ضرورت فعالیت‌ها، در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی، توسعه دروازه‌های مرزی، ارتقای زیرساخت‌ها و گسترش سایر بخش‌ها و حوزه‌های متنوع از جمله فنی، تخصصی و تکنولوژیک را فراهم کنند.

اجلاس راهبردی به ریاست روحانی و اردوغان امروز برگزار می‌شود

وی در پاسخ به این سوال که در سفر اردوغان به تهران، چه قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی میان دو کشور به امضا خواهد رسید؟ خاطرنشان کرد: در سفر اردوغان به تهران علاوه بر دیدارهای دوجانبه، اجلاس راهبردی به ریاست روسای‌جمهور را خواهیم داشت. پس از آن در فرصت مناسب دیگر، کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد. وزارت‌های امور خارجه و دیگر وزارتخانه‌های ذیربط در دو کشور مشغول آماده‌سازی تفاهم‌نامه‌های مورد نظر برای این دو رویداد هستند. البته به تناسب برخی اسناد در سفر اردوغان و برخی دیگر هم در اجلاس آتی کمیسیون مشترک اقتصادی به امضاء خواهد رسید.

روابط ایران و ترکیه در حوزه نظامی فصل جدید را تجربه می‌کند

این دیپلمات عالی‌رتبه در رابطه با سفر سردار باقری و ژنرال آکار به انکارا و تهران نیز ابراز داشت: روابط ما در حوزه نظامی فصل جدیدی را تجربه می‌کند. درباره موضوع سوریه اهمیت توسعه صلح، ثبات و برقراری امنیت در این کشور را مورد تاکید قرار می‌دهیم. هر دو کشور مخالف تجزیه و بی‌ثباتی منطقه هستند. در موضوع اقلیم همه کشورها مخالف تجزیه هستند و مصرانه خواستیم که از اجرای سناریوهایی که از خارج برای بی‌ثباتی و ناامنی‌سازی منطقه تجویز می‌شود، پرهیز نظر کنند.

منطقه توان تحمل بحران‌های جدید را ندارد

طاهریان‌فرد با بیان اینکه در شرایط کنونی منطقه ما توان تحمل بحران‌های جدید را ندارد، عنوان کرد: رفتارهای غیرمسئولانه منطبق بر منافع دشمنان، منافع ملل و اقوام منطقه خصوصا کردهای مظلوم عراق را که سالیان متمادی زیر بار خشونت حزب بعث عراق بوده‌اند، تامین نمی‌کند. بر این اساس، تصمیمات لازم را برای مهار بحران‌آفرینی در منطقه از طریق همکاری و مشارکت با شرکایمان اتخاذ خواهیم کرد.

رفاه مردم عراق و اقلیم خواست تهران، آنکارا و بغداد است

وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌های عملی میان ایران، ترکیه و عراق درخصوص منطقه اقلیم کردستان وجود دارد؟ یادآور شد: ما به طور جدی امیدواریم دوستان در منطقه اقلیم به تبعیت از منطق و عقل سلیم، رفتار کنند. اینکه مردم عراق و منطقه اقلیم در رفاه و سعادت باشند، این امر بی‌شک خواست ایران، ترکیه و مقامات دولت مرکزی عراق است.

سفیر ایران در ترکیه افزود: مردمان منطقه اقلیم خصوصا در شهرهای بزرگ از مواهب توسعه، پیشرفت و ثروت در مقایسه با دیگر مناطق، و وضعیت نسبتا خوبی بهره‌مند هستند. مقامات اقلیم عراق بخش بزرگی از اقتصاد این منطقه و منابع مالی دولت مرکزی عراق را در اختیار دارند.

دولت عراق و ایران و ترکیه هر آنچه توانستند برای توسعه انجام داده‌اند

طاهریان‌فرد با یادآوری اینکه دولت عراق و همسایگان از جمله ایران و ترکیه همواره در موقع خود هر آنچه که توانسته‌اند برای رونق و توسعه شرایط اقتصادی، انسانی و رفاهی این منطقه از کشور عراق به انجام رسانده‌اند، بیان کرد: سوال این است چرا برخی برای اهداف و مقاصد خاص قصد دارند آنچه که بنا شده را با تحریک احساسات قومی از میان بردارند.

بحران‌سازی در شرایط کنونی یعنی بازی در زمین بیگانگان

وی اضافه کرد: بحران‌سازی در شرایط کنونی یعنی بازی در زمین بیگانگان، یعنی بازی وفق مراد آنهایی که داعش را در منطقه ما ایجاد و حمایت کردند. امروز با کم توان شدن داعش می‌خواهند نقش تخریبی این گروه را به دیگران تفویض کنند.

کشورهای منطقه اجازه توسعه تروریسم و تجزیه‌طلبی را به هیچ گروهی نمی‌دهند

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان خطاب به مسئولان اقلیم کردستان تاکید کرد: دوستان در منطقه اقلیم به هوش باشند. مسئولیت سنگینی برعهده دارند و نباید با ماجراجویی ادامه نقش داعش را برای تجزیه و بحران‌آفرینی در منطقه دنبال کنند. قطعا جامعه بین‌المللی و کشورهای منطقه اجازه توسعه تروریسم، تجزیه‌طلبی و بحران‌آفرینی را به هیچ گروهی نخواهند داد و با جدیت با چنین اقدامات نسنجیده‌ای مخالفت خواهند کرد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره

تین نیوز

با وجود گذشت چند روز از ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به مرز ریلی کشور، همچنان این قطار متوقف است.

به گزارش تین نیوز،  بررسی وضعیت اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه با مستندات تصویری نشان می دهد  10 واگن در ایستگاه شمتیغ ایران و 15 واگن در ایستگاه روزنک (در عمق 60 کیلومتری خاک افغانستان) متوقف هستند.

دلیل توقف این واگن ها، دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو کنسرسیوم توسعه ریلی از مورخ 1403/02/01 تا کنون است.

در پی دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو، کنسرسیوم توسعه ریلی که وظیفه بهره برداری، تامین و انتقال مصالح و ادوات ریلی و حمل و نقل واگن های تجاری را در افغانستان برعهده داشته، عملیات رفع نواقص قطعه سوم و احداث قطعه چهارم خط آهن برون مرزی خواف هرات نیز متوقف گردیده است.

این سوء مدیریت مسبوق به سابقه بوده و در سال های گذشته نیز با حذف بخش خصوصی، موجب عدم بهره برداری از خط آهن شلمچه بصره و از بین رفتن فرصت نقش آفرینی کشور در ترانزیت ریلی منطقه شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

قابل ذکر است، به گزارش خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبدا افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرزهای شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز های شرقی کشور نشان می دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه آهن تکذیب کرد، نگرانی ها در راه آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه آهن کشور اظهار کرد: رسانه ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه های راه آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.



وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی ماند. ما زمانی که می گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می کند و می رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت ها از این مسیر به اروپا منتقل می شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می خواست برود و وارد کشور شد.


وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه های آینده اتفاق می افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن های ادوات در ایستگاه های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم