Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر امور خارجه با بیان این که ما هیچ گاه به دنبال اختلاف در منطقه نبودیم تاکید کرد: همواره سیاست ما این بوده که منطقه ما نیاز به آرامش و گفت و گو دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از ایرنا، وزیر امور خارجه با بیان این که ما هیچ گاه به دنبال اختلاف در منطقه نبودیم تاکید کرد: همواره سیاست ما این بوده که منطقه ما نیاز به آرامش و گفت و گو دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد ظریف شامگاه سه شنبه در ورود به تهران پس از سفر دو روزه به عمان و قطر در جمع خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به سوالی در خصوص بازتاب رسانه‌ای این سفر بیان کرد.


وی افزود: منطقه ما نیاز به یک سامانه همکاری و گفت و گو برای امنیت را در منطقه دارد؛ ما پیشنهاد سامانه گفت و گو در خلیج فارس را بار‌ها مطرح کرده ایم و متاسفانه مورد توجه برخی کشور‌هایی که آینده خودشان را در تنش، فشار و تحمیل بر همسایگان می‌بینند قرار نگرفته است.


ظریف گفت: امیدواریم این کشور‌ها هر چه سریعتر منطق گفت و گو و ضرورت تفاهم و همکاری و لزوم دست برداشتن از خیالات خود برای تحمیل دیدگاه هایشان بر سایرین را بپذیرند.


وزیر امور خارجه ادامه داد: در آن زمان حتما امکان گفت و گوی گسترده‌تر وجود دارد؛ جمهوری اسلامی ایران همواره بر تفاهم و حل مشکلات اصرار داشته و هیچ گاه بر تعمیق اختلافات علاقه‌ای نداشته است، زیرا آن را در جهت منافع خودمان نمی‌دانیم.


وی همچنین گفت: همان طور که ما در ابتدای دولت دوازدهم اعلام کردیم، در کنار تسهیل همکاری‌های اقتصادی، بین المللی در جهت اقتصاد مقاومتی، روابط با همسایگان یکی از دو ابر اولویت سیاست خارجی خواهد بود و این بار هم مثل دولت یازدهم این حرکت‌ها را با منطقه شروع کردیم که این سفر به جز سفر مجمع عمومی سازمان ملل بود که یک سفر دوره‌ای در هر سال انجام می‌شود.


ظریف اضافه کرد: دو کشور عمان و قطر که از همسایگان نزدیک ما در خلیج فارس هستند و ارتباطات گسترده‌تر اقتصادی با هر دو کشور در چند ماه گذشته روند رو به رشدی داشته است.


وی ادامه داد: در حوزه انرژی با عمان کار به خوبی پیشرفته است، همکاری‌های تجاری و بانکی با عمان پیش رفته و زمینه برای همکاری‌های چند جانبه اقتصادی با عمان فراهم شده است و در این زمینه گفت: وگو‌های خوبی هم با وزیر خارجه و هم با سلطان عمان داشتیم.


وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در حوزه اقتصادی هم بعد از فشار‌هایی که توسط همسایگان قطر به این کشور وارد شده، همکاری‌های خوبی شروع و گشایش‌های خوبی ایجاد شده که به نفع دو کشور است و در این زمینه هم در قطر هم با امیر و هم با وزیر امور خارجه و هم وزیر اقتصاد آن کشور گفت: وگو‌های بسیار خوبی را انجام دادیم.


رییس دستگاه دیپلماسی با بیان این که در حوزه بانکی تسهیلات خوبی فراهم شده و در حوزه ویزا قرار شده تسهیلات بیشتری فراهم کنند گفت: بحث دیگری که در هر دو کشور داشتیم و به صورت مفصل در جلسه خصوصی با سلطان عمان و امیر قطر مطرح کردیم بحث مسائل منطقه‌ای و ضرورت همکاری بین کشور‌های منطقه بود و تبدیل این فرهنگ تخاصم در منطقه ما به فرهنگ همکاری و گفت و گو و بحث‌های خوبی در این زمینه صورت گرفت.


وی سوریه و عراق را از دیگر محور‌های گفت و گو‌هایی خود ذکر کرد و افزود: درباره ضرورت حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق بعد از تحولات اخیر تبادل نظرات بسیار خوبی با امیر قطر و سلطان عمان و وزرای خارجه این دو کشور صورت گرفت.


ظریف اظهار کرد: ایران به جد تمایل دارد روابطش با همسایگان خود را بر اساس گفت و گو و مشارکت و بر اساس تفاهم و منافع مشترک باشد؛ ما معتقدیم که حتما با قطر و عمان و دیگر همسایگانمان چنین روابطی کاملا در دسترس است و قدم‌های اولیه خوبی برداشته شده و انشاالله در این زمینه بیستر اقدام خواهد شد.


ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص رایزنی هایش در مورد حل مشکلات منطقه‌ای هم اظهار داشت: با هر دو کشور در خصوص یمن و ضرورت پایان دادن هر چه سریعتر به بحران یمن و پایان دادن به حملات هوایی علیه مردم یمن و کمک رسانی انسانی سریع و دست یابی به راه حل سیاسی در یمن صحبت کردیم و نظرات بسیار نزدیک بود و این گفت و گو‌ها و همکاری‌ها را ادامه خواهیم داد.


وزیر امورخارجه کشورمان درباره بحران سوریه نیز تصریح کرد: در مورد وضعیت سوریه با توجه به اینکه در گذشته اختلافاتی با قطر داشتیم، ضرورت دارد که بیشتر گفت و گو کنیم، ولی این تمایل سیاسی وجود دارد که گفتگو‌های گسترده تری با همه کشور‌ها در مورد پایان دادن به آلام مردم سوریه صورت بگیرد.


وی افزود: ما اگر بتوانیم روی یک موضوع با همه توافق کنیم و آن اینکه مردم سوریه را در مهمترین اولویت خودمان قرار دهیم؛ یعنی از یک طرف پایان دادن به جنگ، خشونت و درگیری در سوریه و از طرف دیگر حق انتخاب با مردم سوریه شاید بتوانیم به سمت ایجاد آرامش بیشتر و راه حل سیاسی در سوریه حرکت کنیم.


وی اضافه کرد: در مورد عراق الان یک اجماع جهانی وجود دارد مبنی بر مخالفت با رفراندوم و ضرورت بازگشت کامل به احترام به تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق و بعد از آن شروع گفت و گو‌های داخل عراق برای رسیدن به راه حل سیاسی که در این زمینه من فکر می‌کنم اجماع جهانی وجود دارد و بین سه کشور هم نظرات مشترک زیاد بود.
ظریف خاطرنشان کرد: منافع ما در این است که همه کشور‌های منطقه با درک واقعیت‌های این منطقه و با کنار گذاشتن منطق زور و فشار بتوانند به یک راه حل مورد قبول همه دست پیدا کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۰۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا گفت: سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

عبدالناصر درخشان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیس جمهور به سریلانکا و افتتاح یک یک ابرپروژه چند منظوره برق آبی ساخت ایران در این کشور که توسط مهندسان ایرانی ساخته شده است، تاکید کرد: متاسفانه طی سال‌های قبل درگیر یکسری مسائل سیاسی با برخی کشورهای غربی بودیم اما از بسیاری از همسایگان و کشورهایی که مقداری آنطرف‌تر از همسایگان ما هستند غافل شدیم؛ اینکه رئیس جمهور رئیسی بعد از ۱۶ سال به سریلانکا سفر کرد را به فال نیک می‌گیرم.

وی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی و تاکید رئیس جمهور بر در  اولویت قرار داشتم ارتباط با کشورهای همسایه گفت: سیاست اعلامی از سوی رئیس جمهور مبنی بر اینکه با همسایگان‌مان خویشاوند هستیم سیاستی کلیدی و خوب است و سفرهای اخیر رئیس جمهور به دو کشور پاکستان و سریلانکا در این راستا تعریف می‌شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا اظهار کرد: جمهوری اسلامی در حال انجام کارهای بزرگی در حوزه‌های برق، نیروگاه و سد سازی در سریلانکا است و هم آنچه که هم مقامات سریلانکا و هم ما در ایران انتظار داریم این است دو کشور رابطه‌ای پایدار و مستحکم داشته باشد. سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

درخشان با بیان اینکه «امیدوارم سفر رئیس جمهور به سریلانکا فواید بسیاری برای دو کشور داشته باشد»، عنوان کرد: اشتراکات فرهنگی میان مردم دو کشور می‌تواند به عنوان یک عامل استحکام بخش به روابط دو کشور باشد؛ همچنین توانایی ما در حوزه‌های مختلف فنی، عمرانی و دانشگاهی عامل دیگری برای نزدیکی ملت‌ها است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است