Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@13:11:36 GMT

طلا روی موج نوسان

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۵۱۵۶

طلا روی موج نوسان

تهران- ایرنا- روزنامه قانون عوامل موثر بر قیمت طلا، سکه و ارز در 2 ماه اخیر را بررسی کرد و نوشت: سیل، ‌طوفان، بحران ‌ها و تنش ‌های اقتصادی و سیاسی و اتفاق‌های دیگر در جامعه جهانی تاثیر شگرفی بر قیمت طلا و سکه دارد و می‌تواند قیمت طلا و ارز را به‌‌ طور چشمگیری کاهش و یا افزایش دهد.

در گزیده ای از این گزارش می خوانیم: تنش ‌های میان آمریکا و کره شمالی در یک ماه گذشته نیز نوسانات قیمت طلا و سکه را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته از آن زمان تاکنون اتفاق‌ های دیگری نیز به وقوع پیوسته اما درگیری‌های اخیر اسپانیا، به اعتقاد فعالان این حوزه، جزیی به نظر می‌رسد و تاثیر چندانی بر بازار نخواهد داشت.

اکنون طلا همچون نفت، از جمله محصولات استراتژیک در بازارهای بین‌المللی محسوب می‌شود و تغییرات منطقه ‌ای و بین ‌المللی به سرعت موجب سیر نزولی یا صعودی در بازار می‌شود. در خصوص طلا گفتنی است که با توجه به ارزش ذاتی، فسادناپذیری، مقبولیت در میان عامه، قدرت نقدشوندگی و هزینه نگهداری پایین آن،‌ اهمیت بالایی دارد تا جایی‌ که این فلز گرانبها پیشرفته ‌ترین پول کالایی در جوامع گوناگون بوده و یکی از پشتوانه‌ های اصلی همه ارزها به شمار می‌آید.

** آرامش نوسانات طلا با آغازمحرم
محمد کشتی ‌آرای، رییس اتحادیه طلا و جواهر، در این خصوص به «قانون» ‌گفت:‌ دلیل نوسانات طلا در ماه گذشته، تنش‌های سیاسی به وجود آمده مابین کره شمالی و آمریکا بود که باعث شد قیمت جهانی طلا با افزایش شدیدی روبه‌رو شود و هر اونس طلا به 1350 دلار رسید. اما پس از کاهش این تنش‌ها، قیمت طلا سیر نزولی پیدا کرد و امروز هر اونس به 1270 دلار رسیده است. در دو هفته اخیر، با آغاز ماه محرم، دادوستد‌ و تقاضا با کاهش رو به ‌رو شد.

** طلا؛ غیرقابل پیش‌ بینی
او در پاسخ به این پرسش که قیمت طلا در آینده با چه تغییراتی روبه‌رو خواهد شد، گفت:‌ قیمت طلا قابل‌پیش‌بینی نیست. همانگونه که تحولات سیاسی گاهی اوقات باعث افزایش قیمت طلا می‌شود، این نوع تحولات نیز غیرقابل‌پیش‌بینی است؛ یعنی هر لحظه امکان بروز تنش‌ها در منطقه و سایر کشورهای دنیا وجود دارد و این موضوع تاثیر چشمگیری بر قیمت طلا می‌گذارد.

** تاثیر صد در صدی بازار بین المللی
کشتی آرای در ادامه می‌گوید:‌ نوسانات شدید بلافاصله به بازار داخلی منتقل می‌شود؛ یعنی هر زمان که قیمت جهانی افزایش پیدا کرد، در بازار داخلی نیز افزایش قیمت را می‌توان مشاهده کرد. همان ‌طورکه می‌بینید به دنبال کاهش قیمت جهانی در دو هفته اخیر، قیمت‌های داخلی نیز کاهش پیدا کرده است. هیچ زمان نمی‌توان جلوی نوسانات را گرفت، زیرا این نوسانات تاثیر مستقیم تحولات سیاسی و اقتصادی است.

** صعود فلز زرد، سقوط قیمت طلا
با نگاهی به بازار سکه و طلا می‌بینیم که قیمت سکه در سه هفته گذشته روند صعودی داشته است و در بازار جهانی نیز از ابتدای سال همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. در بازار صبح دوشنبه قیمت هر اونس فلز زرد، بین 1276 و 1270 دلار در نوسان بود. بالا رفتن دلار نیز بازار طلا را به کف هفت هفته اخیر خود رساند و همچنان به فشار خود بر روی ارزش طلا ادامه می‌دهد. طلای جهانی در ساعات ابتدایی روز گذشته به محدوده 1270 دلار رسید.

** پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه در هفته ‌های آینده
پیش‌ بینی می‌شود طلا قبل از رسیدن به سطح حمایتی مناسب به سطح 1245 دلار در هر اونس سقوط خواهد کرد. قیمت طلا قبل از بازیابی ارزش خود، به‌احتمال بین 1260 تا 1263 دلار در نوسان خواهد بود. به اعتقاد بعضی از مقام‌ های ارشد بانک مرکزی اروپا، سیاست‌های پولی انبساطی اروپا و برنامه خرید اوراق قرضه همچنان ادامه خواهد یافت.

** عوامل موثر بر قیمت طلا
موضوع دیگری که موجب نوسان قیمت طلا می‌شود مربوط به سیاست‌ های پولی است. برای مثال، کشورها هنگام رکود اقتصادی، به‌منظور دستیابی به تثبیت اقتصادی یا خروج از رکود اقتصادی، به استفاده از سیاست‌های پولی و مالی انبساطی متوسل می‌شوند.این سیاست‌ها علاوه بر تاثیرگذاری بر بخش‌های حقیقی اقتصاد، بر ارزش پول کشور در مقابل سایر ارزها نیز تاثیر می‌گذارد و برای همین است که می‌توان گفت با اتخاذ این‌‌گونه سیاست‌ها که بر تغییرات ارزش پول کشورها تاثیر می‌گذارد بر قیمت طلا و نفت نیز تاثیرگذار است.

** ارزش دلار
با توجه به اینکه قیمت‌گذاری طلا در بازارهای جهانی بر مبنای ارز جهانی، یعنی دلار صورت، می‌پذیرد، تغییرات ارزش دلار مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت طلاست. در حال حاضر، با توجه به تاثیرگذاری قابل‌توجه اقتصاد آمریکا بر اقتصاد جهانی، کاهش ارزش پول این کشور به معنی تضعیف اقتصاد جهانی است. در نتیجه ارزش طلا به‌عنوان وسیله حفظ ارزش، بر حسب ارزهای دیگر افزایش می‌یابد.

** نرخ بهره بانکی
نرخ بهره بانکی در واقع بیانگر میزان سود بدون ریسک قابل پرداخت به سپرده‌ های بانکی افراد است. در شرایط کنونی اکثر کشورها، به خصوص ایالات متحده و ژاپن و برخی کشورهای اروپایی، برای باقی ماندن در کورس رقابت جهانی و تلاش برای بهبود اقتصادی، نرخ بهره خود را در حد صفر نگه داشته‌اند، بنابراین در این شرایط تمایل افراد به سپرده‌گذاری کاهش یافته و در مقابل تمایل به خرید و نگهداری طلا -که ثبات قیمتی مناسبی دارد افزایش یافته است.

** وقایع جغرافیایی- سیاسی
طلا همواره تحت تاثیر تشنج ‌های سیاسی است، در زمان افزایش تشنج سیاسی و نظامی بین کشورها، مردم و سرمایه‌گذاران به سمت خرید طلا و دیگر فلزات گرانبها حرکت می‌کنند تا مانع از دست رفتن سرمایه خود شوند. با این وجود، ‌قیمت طلا تحت تاثیر نوسانات قیمت جهانی طلا است و این نوسانات بر بازار طلای کشور تاثیر مستقیم می‌گذارد. اکنون هر چند که بازار تحت تاثیر دو ماه محرم و صفر قرار دارد، اما نوسان این بازار تحت تاثیر قیمت جهانی است و نوسان‌های این بازار تاثیر اصلی را بر بازار داخلی می‌گذارد.

*منبع: روزنامه قانون؛ 1396،7،12
**گروه اطلاع رسانی**9117**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش کرد و به ۸۹.۵ دلار برای هر بشکه رسید. این رشد آرام، یکی از نتایج کاهش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است که به سرمایه‌گذاران مهلتی داده تا بیشتر به عوامل مثبت اقتصاد جهانی توجه کنند و البته در صورت شعله‌ور شدن دوباره تنش‌ها، آرامش بازار نفت نیز بر باد خواهد رفت.

در این میان، بازار انرژی با تهدید ناشی از تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه نیز روبروست. پاتریک پویانه، مدیرعامل «توتال انرژی» به‌عنوان یکی از ذینفعان پروژه «یامال ال‌ان‌جی» که اروپا به دنبال تحریم آن است، می‌گوید: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به‌سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از این پروژه کاملاً محدود است.

در مقابل آرامش بازار نفت، بازار جهانی طلا با ناآرامی روبرو شده و قیمت‌ها در این بازار پایین آمده است. قیمت هر اونس طلای جهانی به ۲۳۳۱ دلار رسیده که تقریباً ۱۰۰ دلار نسبت به بالاترین رکورد تاریخ در ۱۲ آوریل پایین‌تر است. افول ۱۰۰ دلاری قیمت هر اونس طلای جهانی در بازار ناآرام فعلی، ناشی از کاهش نسبی تنش‌های ژئوپلیتیکی است و عمر آن محدود به زمانی است که تنش‌ها در سطح پایین باقی بماند.

کاهش شیب رشد اقتصاد آمریکا، خبر دیگری است که در اقتصاد جهانی دست‌به‌دست می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در سه‌ماهه ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد ۲.۴ درصدی است.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، به‌عنوان متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه‌ماهه ۲۰۲۴ افزایش یافته که بزرگ‌ترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است.

در این‌سوی جهان، متحد آسیایی آمریکا یعنی ژاپن برخلاف ایالات‌متحده به دنبال بالا بردن نرخ تورم است و آمارها از کاهش ضریب موفقیت آن خبر می‌دهد. طبق اعلام اداره آمار ژاپن، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای توکیو بسیار کمتر از انتظار بوده و در ماه آوریل به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده است. این رقم در مقایسه با داده‌های سالانه ماه قبل که ۲.۶ درصد محاسبه شده بود، کاهش یافته است.

تثبیت سیاست نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه نیز از خبرهای مهم اقتصاد منطقه‌ای است. بانک مرکزی جمهوری ترکیه اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد و البته به‌شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند و تا زمانی که شاهد کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

سقوط سودآوری استخراج‌کنندگان بیت کوین، خبر دیگری است که اقتصاد جهانی به آن توجه نشان داده است. سودآوری استخراج بیت‌کوین پس از هاوینگ چهارم به پایین‌ترین میزان خود رسیده است. خبرها حاکی از این است که شاخص هش‌ریت که میانگین درآمد استخراج‌کنندگان به‌ازای هر تراهش را نشان می‌دهد و معیاری کلیدی برای سودآوری استخراج بیت‌کوین است، پس از چهارمین رویداد هاوینگ در هفته گذشته، سقوط بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است.

در واقع استخراج‌کنندگان بیت‌کوین پس از چهارمین رویداد هاوینگ برای حفظ سودآوری خود با مشکل مواجه هستند زیرا قیمت هش بیت‌کوین به پایین‌ترین حد خود رسیده است. قیمت هش در جمعه گذشته به ۵۷.۰۹ دلار کاهش یافت.

کد خبر 847593 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان قیمت نفت و گاز

دیگر خبرها

  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات