Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@08:03:54 GMT

تلاشی برای بدنامی نواصول‌گرایی

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۵۰۶۹۰

نواصول‌گرایی به مفهوم تغییرات مهم و اساسی در جریان‌های اصول‌گرایی با حفظ مبنای اصول‌گرایی است و کاملاً روشن است که بعد از انتخابات 96 آغاز شده است.

روزنامه صبح نو: «نواصول‌گرایی» گفتمان جدیدی است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ و نامه آقای محمد باقرقالیباف به جوانان، وارد فرهنگ سیاسی کشور شد؛ اما ورود این جریان به فضای سیاسی، اصلاح طلبان را خوش نیامد و رسانه‌های این جریان کمر همت به تخریب این گفتمان نوظهور بستند و حتی تلاش کردند تا نواصول‌گرایی را به چهره‌هایی که خود دوست داشتند منتسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«در اوایل دهه ۸۰ گفتمان نواصول‌گرایی با پرچم جبهه آبادگران و محوریت محمود احمدی‌نژاد به عرصه سیاسی کشور وارد شد. آنان خود را تنها انقلابیون کشور می‌دانستند و درصدد بودند تا بر تمامی ارکان کشور حاکم شوند...» این مقدمه‌ای از گزارش روز گذشته روزنامه آرمان است که در آن احمدی نژاد را پرچمدار گفتمان نواصول‌گرایی معرفی کند.


در همان روز‌هایی که پیشنهاد «نو اصول‌گرایی» و ضرورت بازسازی جریان اصول‌گرا از سوی دکتر محمدباقر قالیباف خطاب به جوانان انقلابی مطرح شد، برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب سخت نگران شده و برای ناکارآمد کردن این مسیر تازه ترسیم شده، تلاش کردند توجه اذهان را به سمت نشانی‌های انحرافی جلب کنند.


در همین زمینه، روزنامه آرمان با پیش‌دستی نسبت به رسانه‌های اصول‌گرا در پرداختن به «نو اصول‌گرایی» سعی داشت نسخه خود را به جریان رقیب دیکته کند به همین دلیل چند روز بعد از انتشار نامه قالیباف، ضمن نوشتن مرثیه نامه برای استعفای حجت‌الاسلام ناطق نوری از دانشگاه آزاد، این خبر را داد که او قصد ایجاد یک جریان جدید اصول‌گرا را دارد.


روزنامه آفتاب یزد هم در مطلبی با عنوان رنسانس اصول‌گرایی، به کناره گیری ناطق نوری از هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و تلاش کرد این‌گونه جلوه دهد که حال، ناطق نوری به دنبال راه‌اندازی یک جریان مستقل در دل گفتمان اصول‌گرایی است.


اصلاح طلبان که با مشخص شدن قدرت‌های اصلی در جریان اصول‌گرا و مطرح شدن پیشنهادی در راستای تحول در این جریان و پس از مطرح شدن گفتمان «نو اصول‌گرایی» از جانب چهره‌های انقلابی، تصمیم گرفتند با تغییر استراتژی، چهره‌هایی مانند ناطق نوری را به عنوان رهبران جریان اصول‌گرا معرفی کنند، شکست خوردند و پس از آن تلاش کردند تا این گفتمان جدید در سپهر سیاسی کشور را موضوعی مطرح شده در دولت نهم و دهم بخوانند تا از این طریق برای جریان نوظهور نواصول‌گرایی سنگ اندازی کنند.

تلاشی برای بدنامی نواصول‌گرایی
آقای محمدسعید احدیان، مدیرمسوول روزنامه خراسان و از فعالان رسانه‌ای درباره تلاش برخی جریان‌های اصلاح طلب برای تحریف نواصول‌گرایی گفت: «نواصول‌گرایی موضوعی است که برای اولین بار در نامه آقای قالیباف به آن اشاره شد و حتی در جامعه نخبه اصلاح طلب و اصول گرا بحث جدیدی است و پیش از این کسی آن را مطرح نکرده است.»


وی ادامه داد: «نواصول‌گرایی به مفهوم تغییرات مهم و اساسی در جریان‌های اصول‌گرایی با حفظ مبنای اصول‌گرایی است و کاملاً روشن است که بعد از انتخابات ۹۶ آغاز شده است حتی تئوریسین‌های مهم اصلاح طلب از جمله آقای تاجیک هم اخیراً موضع‌هایی را درباره نواصول‌گرایی گرفته و این جریان سیاسی را تحلیل کردند.»


این فعال سیاسی تاکید کرد: «انتساب جریان نواصول‌گرایی به احمدی نژاد ترفندی قدیمی از سوی برخی جریان‌های اصلاح طلب است تا سبب نفرت مردم از این جریان نوپا شوند، اما کارساز نخواهد بود چراکه نمی‌توانند با طرح چنین تئوری‌ای جریان نواصول‌گرایی را منحرف کرد. نواصول‌گرایی تازه در نقطه آغاز است و باید درباره آن بحث و بررسی شود، اما جریان اصلاح طلب درصدد بدنام کردن آن است.»

تلاشی بیهوده برای تضعیف نواصول‌گرایی
در ادامه، آقای عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی، در ابتدا به تبیین دقیق اصول‌گرایی پرداخت و گفت: «معتقدم که اصول‌گرایی یک مبانی‌ای دارد که ما این مبانی را به خوبی یا نشناختیم یا در تبیین آن کم کاری کردیم. نواصول‌گرایی تعابیر جدیدی دارد؛ در واقع همان اصول‌گرایی است که نیاز دارد تا در همه امورجامعه متجلی شود، درواقع همه نیاز‌های جامعه با آن مبانی تطبیق داده شوند.»


وی تلاش‌ها برای معرفی آقای احمدی نژاد به عنوان پرچمدار نواصول‌گرایی را رد کرد و افزود: «خیلی از مدیران مایل نیستند که این اصول دست و پای آن‌ها را ببندد؛ آقای احمدی نژاد هم دنبال نواصول‌گرایی نبود و در دولت دوم نمی‌خواست هیچ مبنایی را بپذیرد چراکه دوست داشت سلیقه و ذائقه خود را اعمال کند در حالی که اصول‌گرایی بیش از هر چیزی مدیران را به قانون گرایی مقید می‌کند، اما آقای احمدی نژاد می‌خواست تمامی قوانین را کنار بزند و در واقع در برابر اصول‌گرایی طغیان کرد.»


سلیمی نمین، همچنین انتساب جریان نواصول‌گرایی به آقای ناطق را هم صراحتاً رد کرد و اظهار داشت: «اصول‌گرایی با سلیقه محوری و فردمحوری به شدت مخالف است و می‌خواهد روابط آحاد جامعه بر اساس قانون تعیین شوند. جامعه، بطورکلی گرایش پررنگی به اصول دارد، اما ما اصول را در مصادره قرار می‌دهیم بدون آنکه در خدمت آن باشد؛ در ظاهر خود را خادم اصول نشان می‌دهیم، اما می‌خواهیم در قبل آن بهره‌ای ببریم.»


این تحلیل گر سیاسی تاکید کرد: «نواصول‌گرایی درواقع در تلاش خواهد بود تا مبانی فکری را مطابق با نیاز‌های روز جامعه مطرح کند، اما عده‌ای از اصلاح طلبان و حتی برخی اصول گرایان چنین امری را پذیرا نیستند و همانطور که در برخی اصول گرایان فردمحوری با استقبال مواجه می‌شود، در جریان اصلاح طلبی هم همین طور است.»


سلیمی نمین از سویی دیگر درباره تلاش برخی جریان‌های اصلاح طلب برای منتسب کردن نواصول‌گرایی به افراد مختلف گفت: «نواصول‌گرایی جریانی نوپا نیست و مقوله‌ای است منطبق بر اصول‌گرایی و برداشت‌هایی نو از این جریان؛ فلذا تلاش برخی جریان‌ها سبب انحراف نواصول‌گرایی نمی‌شود، اما برخی اصلاح طلبان با معرفی برخی چهره‌ها به عنوان پرچمدار این جریان، در تلاشند تا نواصول‌گرایی را تضعیف شده معرفی کرده و آن را در افکار عمومی بدنام کنند و این در حالی است که اصول‌گرایی پایگاه قوی‌ای در جامعه دارد.»


به نظر می‌رسد تاکید محمد باقر قالیباف بر «نو اصول‌گرایی» رسانه‌های اصلاح‌طلب را به تکاپو انداخته است و آن‌ها تلاش می‌کنند بیراهه‌هایی را برای اصول‌گرایان ترسیم کنند، تا به این ترتیب جریان اصول‌گرایی را از دست یافتن به اهدافش دور نگه دارند؛ موضوعی که خیلی به موفقیت آن امید نیست چراکه اصول گرایان در بزنگاه، پاسخ شیطنت‌ها و شانتاژ‌های جریان اصلاح طلب را می‌دهند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۰۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود

ایسنا/اصفهان یک کارشناس مسائل دینی گفت: تبلیغ امامت و تبیین این مسئله به‌عنوان یکی از اصول اساسی دین اسلام، بیان احکام دین به روش فقه شیعه، تفسیر قرآن به روال بینش شیعی و وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک و سیاسی، از نکات برجستۀ زندگی امام صادق(ع) بود.

حجت‌الاسلام محمدرضا احمدی، در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به اینکه چند ویژگی در سیره و شخصیت امام صادق(ع) بارز و واضح است، اظهار کرد: مبارزه، علم و دانش و راه‌اندازی تشکیلات، سه عنصر بارز در سیره امام صادق(ع) بود که از این بین تنها درباره علم و دانش امام صحبت شده که البته درباره ویژگی علم و دانش ایشان باید توجه داشت که جمع علمی امام صادق(ع) و زمینه آموزشی که ایشان فراهم کرده بود، در تاریخ زندگی ائمه(ع) بی‌نظیر بود. همه اصول و مفاهیم اصیل اسلامی که طی سال‌ها تحریف‌شده‌ بود توسط این امام بزرگوار به شکل صحیح و درست بیان شد.

او ادامه داد: ویژگی دیگر امام صادق(ع) که کمتر درباره آن صحبت شده، مبارزات ایشان بود. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزۀ دامنه‌دار و پیگیر برای روی کار آوردن حکومت علوی بود. اما سومین ویژگی در سیره امام صادق(ع) راه‌اندازی تشکیلات توسط ایشان بود؛ به این معنا که این حضرت، مجموعه عظیمی از مردم را که حامی، علاقه‌مند و معتقد به حکومت علوی و امامت امام صادق بودند را از سراسر دنیای اسلام گرد آورده بودند. وکلا و نمایندگان ایشان در سراسر دنیای اسلام آن زمان از شمال آفریقا تا مدیترانه و ایران آن زمان حضور داشتند تا از یک‌سو موارد و دستورات مورد نیاز را از امام به مردم برسانند و از سوی دیگر برای سوالات، شبهات و مسائل دینی خود به آنها مراجعه کنند.

این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه امام صادق(ع) با راه‌اندازی چنین تشکیلاتی ۱۸ سال با حکومت بنی امیه مبارزه کردند، گفت: در زمانی که پیروزی بر بنی‌امیه قطعی بود، بنی عباس به‌عنوان یک جریان مذهبی‌نما و فرصت‌طلب آمدند و میدان را گرفتند. درواقع حکومت بنی عباس با شعارهای اهل‌بیت(ع) روی کار آمدند یعنی در ظاهر، آل علی و عمل‌شان بنی امیه بود؛ به همین دلیل امام صادق(ع) در زمان حکومت بنی امیه مبارزه را صریح و بدون پرده‌پوشی انجام می‌دادند، چراکه حاکمان بنی امیه آنقدر سرگرم بودند که فرصتِ آمدن سراغ این امام بزرگوار را نداشتند، درحالی‌که بنی عباس یک حکومت پر از تزویر، نیرنگ و در عین حال زیرک بود. حکومت بنی عباس بود که انقلابی که امام صادق(ع) ایجاد کرده بودند را منحرف کرد، به‌طوری‌که تا ۳۰ سال بعد، مردمِ نواحی دوردستِ اسلام فکر می‌کردند این حکومت، آل علی است و خبر از غاصب بودن آنها نداشتند.

احمدی اضافه کرد: در واقع امام صادق(ع) دو دوره را در زندگی خود طی می‌کنند؛ دوره اول از سال ۱۱۴ تا خلافت منصور که دوران آسایش و گشایش اهل‌بیت(ع) است و دوره دوم دوره از خلافت منصور تا شهادت امام صادق(ع) که دوران سختی  ایشان است.

او با اشاره به اینکه چند نقطه و کار برجسته در زندگی امام صادق(ع) وجود دارد، در توضیح آن چنین بیان کرد: تبلیغ امامت و تبیین این مسئله به‌عنوان یکی از اصول اساسی دین اسلام، بیان احکام دین به روش فقه شیعه، تفسیر قرآن به روال بینش شیعی و وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک و سیاسی، اقدامات برجستۀ این امام بزرگوار بود. امام صادق(ع) همچون سایر ائمه(ع)، نقطه مهم تبلیغ خود را بر مسئله امامت استوار کرده بودند و در این زمینه روایات زیادی از ایشان نقل شده است.

این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه تبلیغ احکام دین به روش شیعه در سیره امام صادق(ع) پررنگ‌تر از سایر ائمه است و به همین دلیل فقه شیعی را «فقه جعفری» نامیده‌اند، گفت: فقه اسلامی از سال‌های اولیه به دو جریان کلی تقسیم شد؛ یکی جریان فقه وابسته به دستگاه‌های حکومت که اغلب حقیقت و اصول دینی را بنا به مصلحت و خواست دستگاه‌های سیاسی تحریف می‌کردند. بنابراین رویارویی فقه جعفری در برابر فُقهای رسمی نه تنها یک اختلاف عقیده ساده، بلکه از یک‌سو صلاحیت نداشتن حکومت برای در دست داشتن زمامداری و از سوی دیگر  موارد تحریف اصول دین را عیان می‌کرد.

احمدی افزود: امام صادق(ع) در دوره خود بیشترین تعداد شاگردان را در زمینه فقه اسلامی به روش شیعی پرورش دادند و کمک‌تشکیلات عظیمی که قبلا بیان شد را به سراسر عالم اسلام برای پاسخگویی به مردم فرستادند، که این موضوع در گسترش اسلام شیعی و رفع شبهات و اقدامات دستگاه‌های حاکم تأثیر زیادی داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست (فیلم)
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • ریزش برداری در ۵۶ مقطع از محورهای ایلام انجام شد
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری