Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال به منظور حفاظت از گونه گیاهی کلوس با کمک مردم همان مناطق، نیروهای مردمی تحت عنوان قُرُقبانان در رویشگاه‌های کلوس ساماندهی و مسقر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کرفس کوهی با نام محلی کلوس که روزی در بیشتر ارتفاعات اقلیم‌های مختلف استان به دست می‌آمد امروزه محدود به ارتفاعات دهستان موگویی از توابع شهرستان کوهرنگ شده است و برخلاف هشدارهای مسئولان مبنی بر برخورد با متخلفان و فروشندگان گونه‌های گیاهی چند روز قبل از نوروز تا پایان فروردین ماه فروش کرفس به فراوانی در گوشه و کنار شهر یافت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی وضعیت این گونه گیاهی ارزشمند خبرنگار تسنیم به سراغ دست فروشی در حاشیه میدان قمربنی هاشم(ع) شهرکرد که مشغول فروش غنچه‌های کرفس است رفت و درمورد کسب و کارو چگونگی برداشت غنچه‌های کرفس پرسید که ایشان پاسخی ندادند اما وقتی خود را طالب خریدن نشان داد، گفت: این کرفس هر کیلو 120 هزار تومان است، از بهترین انواع کلوس کوهرنگ است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این گونه گیاهی در حال نابودی است برای چه و با چه مجوزی آن را چیده و الان به فروش می‌رسانید، گفت: شما خریدار نیستی و ما را به سوی دست فروش دیگری که در میدان شهدای شهرکرد بساط خود را در ماشین خود پهن کرده است رهسپار می‌کند.

نخستینچیزی که توجه ما را جلب می‌کند تابلوی قیمت او است که با نوشته کرفس کوهرنگ هر کیلو 100 هزار تومان خودنمایی می‌کند.

خانمی که مشتاقانه مشغول خرید کرفس است در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه از کرفس چه استفاده‌های می‌کنید، گفت: مقداری از آن را خشک می‌کنم و به مرور در ماست و سایر مواد غذایی استفاده می‌کنم و مقداری را هم ترشی درست می‌کنم.

صالح سلیمانی، فروشنده کرفس کوهی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: کرفس الان کلویی 100 هزار تومان است چرا که می‌خواهم زودتر بارم را بفروشم و برای آوردن بار بعدی بروم.

وی با اشاره به محل خرید بارهای خود گفت: بار کرفس را از فریدون شهر برای فروش به شهرکرد می‌آورم.

اگر کرفس فریدون شهر است پس چرا تحت عنوان کرفس کوهرنگ به فروش می رود، برای یافتن پاسخ این سوال خبرنگار تسینم به سراغ رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ رفته است.

کرفس کوهیسوغات چهارمحال و بختیاری برای مسافران

این روزها که در ایام نوروز هستیم بسیاری از مسافرانی که به استان سفر کردند برای خرید سوغات استان بیشتر به سمت خرید کرفس کوهی می‌روند و برخی‌ها آن را به عنوان سوغات استان می‌شناسند و با هر قمیتی که باشد آن را خریداری می‌کنند.

برداشت کرفس در چهارمحال و بختیاری تنها با مجوز قانونی امکان‌پذیر است

لطفعلی چراغپور، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ با تاکید بر ثبت جهانی نام کلوس برای این گونه گیاهی اظهارداشت: تنها چند نقطه در شهرستان کوهرنگ از رویشگاه‌های طبیعی کلوس برجای مانده است.

وی افزود: روستای سرآقاسید و بیراهگان در دره رزگه در دهستان موگویی از توایع شهرستان کوهرنگ از مهم‌ترین مناطقی هستند که کلوس در آن‌ها می‌روید و متأسفانه در فصل رویش گونه کلوس ارتباط دهستان موگویی با مرکز شهرستان بدلیل بارش سنگین برف در گردنه عسل کشان قطع می‌باشد و دسترسی از سوی استان‌های اصفهان و لرستان به آن منطقه وجود دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ بیان کرد: این‌ها همه کار حفاظت و حضور نیروهای شهرستان در آن مناطق را قدری دشوار می‌کند اما در سال جاری به منظور حفاظت از گونه گیاهی کلوس با کمک مردم همان مناطق، نیروهای مردمی تحت عنوان قُرُقبانان در رویشگاه‌های کلوس ساماندهی و مسقر شده‌اند.

چراغپور خاطرنشان کرد: حضور قُرُقبانان محلی و گشت و سرکشی نیروهای منابع طبیعی شهرستان در آن مناطق از مسیر بُز نوید استان لرستان، مانع سواستفاده متخلفان شده است.

وی با بیان اینکه با تدابیر اندیشیده شده از کرفس روییده در دهستان موگویی تاکنون محفاظت خوبی صورت گرفته است، گفت: هر چند قیمت بسیار بالا و سودآور این گونه کمیاب می‌تواند هر انسان بیکار و نیازمندی را به کار قاچاق و بوته کنی ترغیب کند اما با بررسی‌هایی که انجام شده به طور قاطع می‌توان گفت کلوس‌های در حال فروش در مرکز استان از کلوس‌های گلخانه‌ای و یا کلوس‌های واردشده از مراتع استان‌های همجوار است.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ تصریح کرد: با توجه به اینکه نام کوهرنگ یک برند معروف برای محصولات طبیعی می‌باشد تحت عنوان کرفس کوهرنگ به فروش می‌رسد.

چراغپور ادامه داد: هرگونه بوته‌کنی گیاهان دارویی خوراکی و صنعتی از سطح مراتع شهرستان تا کامل شدن دوره رشد رویشی این گونه‌ها در حدود اواسط خردادماه و تا زمانی که اداره منابع طبیعی مجوز قانونی برای برداشت آنها صادر نکند ممنوع است و با متخلفان از طریق مراجع قضایی برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

R41350/P1357/S6,54/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هتکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • نشان طلای رقابت‌های جام جهانی در دستان دختر چهارمحال و بختیاری
  • نشان طلای انتخابی جام جهانی در دست ووشوکار چهارمحال و بختیاری
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ شهرستان کیار
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه