Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@01:32:27 GMT

روابط تجاري ايران و روسيه روند رو به رشدي دارد

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۶۷۰۶

خبرگزاري آريا - دکتر کرمي کارشناس مسايل اوراسيا، به بررسي دستاوردهاي سفر رئيس جمهور به روسيه و مباحث مطرح در اين ديدار مي پردازد.

رئيس جمهور کشورمان با هدف ديدار با ولاديمير پوتين و به منظور ادامه و توسعه همکاري ها ميان تهران و مسکو در سطوح دو جانبه و نيز تعامل قدرتهاي اصلي منطقه براي ارتقاء ثبات و امنيت منطقه‌، همکاري هاي چند جانبه و بين المللي، مقابله با تروريسم و ساير تهديدات منطقه اي و موارد ديگر به روسيه عزيمت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جهانگير کرمي در خصوص اهميت سفر رئيس جمهور با توجه به دعوت رسمي روسيه گفت:
اين سفر نهمين ديدار روساي جمهور ايران و روسيه در چهار سال اخير و سومين حضور رئيس جمهور ايران در روسيه است. اين سفر در شرايطي برگزار مي شود که روابط دوجانبه اقتصادي و تجاري ايران و روسيه در سال هاي گذشته افزايش پيدا کرده است. بعد از وقفه اي حدوداً 5 ساله در اين روابط که به خاطر تحريم ها اتفاق افتاد، در چهار سال گذشته اين روابط گسترده تر شده است و روند رو به رشدي را نشان مي دهد. در حال حاضر روابط تجاري دو کشور چيزي در حدود 3 ميليارد دلار است و مجموعه اي توافقاتي که انجام شده است و 10 سندي که در حوزه هاي اقتصادي، تجاري، فني و گردشگري بين ايران و روسيه امضا خواهد شد، چشم اندازي براي افزايش مناسبات اقتصادي تا 10 ميليارد دلار را نشان خواهد داد. در مسايل منطقه اي ايران و روسيه موضوعات مهمي در مورد مبارزه با تروريسم، امنيت و ثبات منطقه اي و همچنين بحران سوريه را مورد بحث قرار مي دهند. در مسايل بين المللي نيز ايران به عنوان يک قدرت بزرگ منطقه اي و روسيه به عنوان يک قدرت بزرگ جهاني، در موضوعات فرامنطقه اي و جهاني منافعي مشترکي با يکديگر دارند که سفر رئيس جمهور کشورمان براي گفتگو پيرامون اين موضوعات انجام مي شود.
کارشناس مسايل اوراسيا در خصوص پيشرفت و گسترش روابط ميان ايران و روسيه در سال هاي اخير اظهار داشت: به نظر من با توجه به کاهش بي سابقه اي که چهار سال قبل در روابط ايران و روسيه وجود داشت و شاخص تجاري که به يک ميليارد دلار رسيده بود و از رقم چهار ميليارد دلار سال 1380 تا 1386نزديک به يک ميليارد دلار رسيده بود، در چهار سال گذشته و از ابتداي دولت يازدهم تلاش شد تا جلوي روند نزولي معاملات تجاري گرفته شود و به تدريج روند رو به رشدي در روابط تجاري آغاز شد و درسال گذشته براي اولين بار حجم روابط تجاري به سال هاي قبل از تحريم نزديک شد.
وي در آخر و در خصوص همکاري هاي منطقه اي دو کشور تصريح کرد: روابط ايران و روسيه به شکل ساده اي نبوده است. يعني در حوزه هاي منطقه اي شامل آسياي جنوبي و مرکزي، حوزه درياي خزر، منطقه قفقاز جنوبي و مسايل منطقه خاورميانه شده است. اين روابط هم پيشينه اي از همکاري هاي مثبت را در منطقه و هم يک سري از اختلافات و تعارضات را در حوزه منافع ملي دو کشور دربر مي گيرد. در حوزه منطقه اي بازيگراني همواره بوده اند و وجود طرف ثالث روابط ايران و روسيه را تحت تاثير قرار داده است. اما جلوگيري از اقدامات مخرب بازيگران فرامنطقه اي، دو کشور را براي همکاري به سمت هم سوق داده است. با وجود شرايط جديد در سوريه و نشست هاي ژنو و آستانه، مذاکرات ايران و روسيه نيز پيچيده تر شده است. در بحران سوريه بازيگران ديگري به شکلي جدي تر وارد شده اند و شرايط آينده سوريه را نامعلوم کرده است و بيان نگراني هاي متقابل بين دو کشور نيز از ديگر موضوعات مهم در اين ديدار به شمار مي رود.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۶۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر، «کنستانتینو چیونگا» معاون رئیس جمهور زیمباوه با امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیدار با اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور ایران به «حراره» و سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران اظهار داشت: این تعاملات نشان‌دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی‌مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و زیمباوه، یادآور شد: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای «مانانگا گوا» رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است، گفت: این جایگاه متأثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه‌طلب بوده است.

امیر آشتیانی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال‌طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌کند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وزیر دفاع تأکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به‌ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وی با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهم‌ترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین‌الملل اظهار داشت: متأسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.

امیر آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به‌ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین‌المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را درخصوص توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی به کار گیرند.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان‌دهنده سیاست‌های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تأثیر تحریم‌های کشورهای غربی هستند، گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری‌های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا (سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت‌های زیمباوه را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران بیشتر می‌کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه‌های مختلف اعلام کردند.

کد خبر 6092264 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور