Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@08:26:08 GMT

جعل آمار درباره بهبود ضریب جینی در دولت یازدهم +نمودار

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۸۱۴۴

جعل آمار درباره بهبود ضریب جینی در دولت یازدهم +نمودار

بر اساس گزارش‌هایی که مرکز آمار در دولت یازدهم منتشر کرده،‌ ضریب جینی پس از آن که در سال‌های پایانی دولت قبل رو به کاهش گذاشت، در دولت یازدهم افزایش یافته است.

مشرق: ناکامی دولت یازدهم در تحقق وعده‌های اقتصادی و خالی بودن دست حامیان آن با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری،‌ سبب اتخاذ رویکرد جعل آمار با هدف دستاوردسازی برای دولت روحانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خبرگزاری ایرنا که با بودجه بیت‌المال اداره می‌شود، در روزهای اخیر اقدام به انتشار گزارشی کاملاً دروغ و خلاف واقع درباره عملکرد دولت یازدهم در زمینه بهبود توزیع درآمد و کاهش ضریب جینی کرده است.

ایرنا در این گزارش که با عنوان «کاهش شکاف درآمدی و بهبود ضریب جینی در دولت یازدهم» منتشر شده، ادعا کرده است:‌ «ضریب جینی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم اندازه گیری نابرابری توزیع درآمد بر اساس آمارهای رسمی، در دولت یازدهم بهبود یافته و به عبارت دیگر از شکاف درآمدی بین فقر و غنی درکشور کاسته شده است.»

این ادعا کاملاً برخلاف آمارهایی است که مرکز آمار و بانک مرکزی در دولت یازدهم منتشر کرده‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مرکز آمار

بر اساس گزارش‌هایی که مرکز آمار در دولت یازدهم منتشر کرده،‌ ضریب جینی پس از آن که در سال‌های پایانی دولت قبل رو به کاهش گذاشت، در دولت یازدهم افزایش یافته است؛ بنابراین نابرابری توزیع درآمد در دولت روحانی مطابق گزارش مرکز آمار بدتر شده است.

بانک مرکزی

بر اساس آخرین آماری که بانک مرکزی از ضریب جینی منتشر کرده، در دو سال اول دولت یازدهم ضریب جینی افزایش یافته که به معنای بدتر شدن شکاف طبقاتی در این دولت است.

فراموشی ایرنا

خبرگزاری دولتی ایرنا در حالی به دروغ ادعای کاهش ضریب جینی را مطرح کرده که خود این خبرگزاری، مهرماه سال گذشته، گزارش مرکز آمار درباره افزایش ضریب جینی را منتشر کرده بود.

انعکاس خبر دروغ توسط وزارت خارجه

از سوی دیگر، گزارش دروغ ایرنا بلافاصله در سایت‌های رسمی سفارتخانه‌های کشورمان هم منعکس شده است تا این آمارسازی‌های وارونه،‌ ابعاد خارجی هم پیدا کند.

فشار برای آمارسازی کلید خورد

در حالی که اعتبار مراکز آماردهی در دولت یازدهم به واسطه سانسور آمارهای منفی، ضربه جدی دیده است، اکنون این مراکز با پیش‌دستی رسانه‌های حامی دولت در جعل آمار هم مواجه‌اند. طبیعی است مرکز آمار و بانک مرکزی در دولت یازدهم، جرات تکذیب گزارش خلاف واقع ایرنا را ندارند. اگر این دو مرکز، ‌ادعای استقلال دارند، باید به گزارش ایرنا،‌ تکذیبیه بفرستند و از صحت آمارهای خود دفاع کنند.

با این حال، بیم آن می‌رود که فشار بر مرکز آمار و بانک مرکزی در هفته‌های آتی و قبل از انتخابات ریاست جمهوری، برای ارائه آمارهای خلاف واقع درباره بهبود ضریب جینی در سال ۹۵ به اوج برسد تا دولت یازدهم عملکرد ناموفق خود در بهبود توزیع درآمد را با آمارهای نادرست،‌ جبران کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۸۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس

به گزارش تابناک اقتصادی؛ ایرنا خبرگزاری دولت در مطلبی با عنوان «خروج مرکز پژوهش‌های مجلس از ریل پژوهش» نوشت: مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان بازوی تحقیقی خانه ملت، وظیفه تهیه گزارش‌های کارشناسی و ارائه مشورت‌ جهت اطلاع نمایندگان مجلس را بر عهده دارد تا آنها بر مبنای اطلاعات دقیق‌ و کارشناسی، اقدام به تصمیم‌گیری در مورد جزئیات لوایح و طرح‌ها بکنند.

به همین دلیل در دو دهه اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس به محل فعالیت نخبگان و کارشناسان ارشد کشور تبدیل شده بود و گزارش‌های آن نیز از اتقان علمی مناسبی برخوردار بود. انتقال مدیران و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس به جایگاه‌های حساس مدیریتی خصوصا در دولت سیزدهم، به علت سطح مناسب کارشناسی این افراد بود که پیش از این در مرکز پژوهش‌ها مشغول به کار شده بودند.

با این حال، در دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس از یک نهاد مطالعاتی به مرکزی برای فعالیت‌های رسانه‌ای هستیم. گزارش‌های جهت‌دار این مرکز که در ادامه به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌شود، بازوی پژوهشی مجلس را به یک رسانه سیاسی البته با کارکردی مطابق میل رسانه‌های ضدانقلاب تبدیل کرده است. نکته مهم آن است که گردانندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شاید به دنبال انتقاد از دولت باشند، اما خروجی کار آنها تهیه خوراک برای رسانه‌های ضدانقلاب بوده است.

ترامپ‌هراسی

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اواخر سال گذشته در یک سخنرانی به نوعی سخن گفت که گویا با آمدن ترامپ در دولت آمریکا، اوضاع ایران آشفته خواهد شد. البته این اظهارنظر ناپخته آنقدر واکنش منفی داشت که وی مجبور به ارائه توضیحاتی در این زمینه شد.

 

دیگر خبرها

  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • جدول پخش برنامه‌های سیمای مرکز آذربایجان غربی یازدهم اردیبهشت
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند