Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-26@20:25:47 GMT

از دهکده نمکی تا راه‌اندازی پایلوت نمک زود ذوب

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۰۲۷۶

از دهکده نمکی تا راه‌اندازی پایلوت نمک زود ذوب

گروه اقتصادی: این مجتمع با وسعت معدنی دو هزار کیلومترمربع در استان اصفهان، شهرستان خور و بیابانک واقع شده است. این مجتمع با هدف تولید سالانه 50هزار تن کلرید پتاسیم به‌عنوان کود شیمیایی و 300هزار تن کلرید سدیم برای مصارف پتروشیمی، خوراکی و دارویی و 30هزار تن هیدروکسید منیزیم به بهره‌برداری رسیده است. روند تاسیس و به شهرت رسیدن این مجموعه را در 8 بخش کلی می‌توان به تصویر کشید:

به گزارش بولتن نیوز،راه‌اندازی کارخانه پتاس خور و بیابانک به علت برخی مشکلات مابین پیمانکار و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و همکاری نکردن مشاوران آلمانی در راه‌اندازی طرح به دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ایران به مدت ۷ سال به تعویق افتاد و درنهایت با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و باز شدن فضای بین‌المللی، تولید کارخانه از خرداد سال ۱۳۹۴ آغاز شد و تاکنون با ظرفیت حداقل ۱۲۵۰ تن در ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بهبود عملکرد و دقت در روند فرآوری به وسیله پرسنل بومی و همچنین تغییر خطوط جریان فرآیند و بازیابی مجدد پساب کارخانه، میزان بهره‌وری افزایش یافت و منجر به کاهش مصرف خوراک ورودی از ۳/۱۰ تن کارنالیت به ۲/۶ تن برای تولید یک تن پتاس شد. عیار محصول تولیدی بر حسب استاندارد جهانی ۹۵درصد است که تولید با خلوص ۹۹درصد برای مصارف دارویی نیز انجام شده است.

اشتغالزایی در این مجتمع به صورت مستقیم ۳۲۰ نفر و غیرمستقیم بالای ۱۰۰۰ نفر است.

2- راه‌اندازی طرح گردشگری و ساخت دهکده نمکی

با توجه به گسترش روابط با سایر کشورهای جهان در دولت تدبیر و امید و تاکید برنامه‌های دولت بر جذب سرمایه‌گذاری و توجه ویژه به صنعت گردشگری، زمینه بالفعل‌سازی ظرفیت‌های گردشگری کشور بیش از پیش فراهم شد. در همین راستا مجتمع پتاس نیز گام‌هایی به‌منظور استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در این طرح معدنی برداشته که در گام اول دهکده نمکی شامل آبشار، کافی شاپ، سوئیت و حمام نمکی احداث شده است. ضمن اینکه طرحی جامع برای استفاده از سایر ظرفیت‌ها تعریف و مجوزهای مربوط نیز اخذ شده است. مقرر شده طرح جامع با جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرایی گردد.

عملیات عمرانی طرح جامع دهکده نمکی پتاس در قالب برنامه کوتاه‌مدت از آذر ۹۴ شروع و ظرف مدت ۳ ماه و در آستانه آغاز سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری رسید. طرح کوتاه‌مدت، شامل آبشار نمکی به ارتفاع ۲۰ و عرض ۳۵ متر، کافی‌شاپ نمکی با ظرفیت ۷۰ نفر و ۶ باب سوئیت اقامتی نمکی به ظرفیت کلی ۳۰ نفر است.

3- راه‌اندازی شرکت هدیش مهرکویر(سهامی خاص) تولیدکننده سولفات پتاسیم

شرکت هدیش مهر کویر که در ۲۶/۱۲/۱۳۹۱ به موجب قراردادی، کارخانه تولید سولفات پتاسیم با ظرفیت ۵۰۰۰ تن در سال که تجهیزات آن توسط پرسنل مجتمع پتاس ساخته شده را در شهرستان کویری خور و بیابانک (درون مجتمع پتاس) خریداری نمود، متاسفانه به علت عدم تامین مواد اولیه، تا اواسط سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری نرسید. خوشبختانه پس از راه‌اندازی کارخانه پتاس، این واحد صنعتی که اشتغالزایی مستقیم ۳۰ نفر و غیرمستقیم ۱۰۰ نفر را دارا می‌باشد، نیز به تولید رسید. همچنین این شرکت با تعیین ۴ هکتار زمین در صدد توسعه طرح می‌باشد که در این مرحله ظرفیت تولید خود را تا ۷۵۰۰ تن ارتقا خواهد داد.

۴-آغاز فعالیت اجرایی شرکت شایا مشاوران متخصص با طرح تولید ۸۲۰هزار تن در سال سود کاستیک، نیروگاه برق و آب شیرین کن

با توجه به نیاز روزافزون کشور به سود کاستیک، شرکت شایا مشاوران متخصص با قراردادی جهت خرید یک میلیون تن نمک به‌عنوان ماده اولیه با مجتمع پتاس خور و بیابانک در سال ۱۳۹۵ شروع به کار کرد و عملیات تحویل زمین از منابع طبیعی، تجهیز کارگاه و تسطیح زمین آن انجام شده و دیوارکشی و تامین برق مربوط و ساخت جاده‌های دسترسی و محوطه کارگاهی در دست اقدام است. راه‌اندازی فاز اول این کارخانه ۱۰۰ نفر و فاز دوم بالای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم خواهد داشت.

5- طرح اکتشاف پلایای میانی

در راستای افزایش ظرفیت استخراج شورابه و تولید کارنالیت بیشتر جهت به ظرفیت رساندن کارخانه فرآوری پتاس، اکتشاف محدوده‌های مستعد منطقه در دستور کار قرار گرفت که در گام اول در سال ۱۳۹۵ طرح اکتشاف پلایای میانی با احداث جاده‌های دسترسی و حفاری نقاط مختلف با پهنه‌ای به مساحت ۳۷۵۰ کیلومترمربع شروع به کار کرد که پس از اتمام عملیات اکتشاف و تعیین ذخیره و دریافت پروانه بهره‌برداری وارد فاز اجرایی خواهد شد.

همچنین اکتشاف پلایای مهرجان نیز برنامه‌ریزی شده که درخواست صدور مجوز اکتشاف در قالب پهنه اکتشافی به مبادی ذیربط ارسال شده است.

6- طرح اکتشاف املاح معدنی سواحل جنوبی چابهار و آب شیرین کن منطقه

در بهمن ۱۳۹۵ و به دستور ریاست محترم هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران جناب آقای دکتر کرباسیان و مدیریت محترم عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران جناب آقای مهندس جعفری، در فاز مقدماتی عملیات شروع شد که نتایج اولیه آن حاکی از ظرفیت بالای اقتصادی در منطقه است.

7- راه‌اندازی پایلوت نمک زود ذوب

طرح یادشده که در سال ۱۳۹۴ به منظور تبدیل محلول ذوب برف و یخ به پودر احداث شد در سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی و محلول تولیدی آن نیز در کشورهای حوزه CIS به منظور صادرات، آزمایش و نتایج مثبتی نیز حاصل شد.

8- اعزام کارشناس به آلمان جهت آموزش

جهت آموزش پرسنل فنی مجتمع پتاس خور و بیابانک مقرر شد کارشناسان مجتمع جهت آموزش قبل از راه‌اندازی کارخانه پتاس به مدت ۱۵ روز توسط شرکت مشاور آلمانی طرح تحت آموزش قرار گیرند، لیکن به علت مشکلات تحریم این امر تا سال ۱۳۹۳ به تعویق افتاد که پس از گشایش روابط بین‌المللی، این امر محقق شد.

سایر طرح‌های توسعه‌ای که قرار است در آینده نزدیک با مشارکت بخش خصوصی اجرا شود که این امر موجب منطقه شرق استان اصفهان بر پایه معادن و صنایع معدنی وابسته خواهد شد:

• طرح احداث کارخانه نمک صنعتی با ظرفیت حداقل ۳۰۰هزار تن در سال

• طرح احداث کارخانه تولید کربنات سدیم

• طرح احداث کارخانه تولید سود با ظرفیت ۲۰۰هزار تن در سال

• طرح احداث کارخانه سیمان سورل

• طرح احداث کارخانه تولید کلریدمنیزیم از پساب کارخانه پتاس

• طرح احداث کارخانه تولید فلز منیزیم

• طرح احداث کارخانه استحصال لیتیم و سایر عناصر کمیاب

• طرح احداث کارخانه استحصال نیترات

• طرح افزایش ظرفیت تولید کارنالیت با اکتشاف پلایاهای جدید (پلایای میانی و مهرجان)

طرح توسعه زیرساخت‌های مجتمع

- انرژی

* اتصال به شبکه گازرسانی کشور

* احداث نیروگاه برق تجدیدپذیر (با توجه به وجود ظرفیت عظیم تولید برق خورشیدی و بادی)

- آب

* اتصال به خط انتقال آب خلیج‌فارس به مرکز کشور

* استحصال آب کارستی (ژرف) و حفر چاه‌های جدید

- حمل‌ونقل

* اتصال به شبکه ریلی کشور

* ۴ بانده شدن محور طریق‌الرضا

- ایجاد شهرک صنعتی تخصصی املاح تبخیری در مجاورت مجتمع پتاس

منبع:ویژه نامه نوروز صمت

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۰۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال

صبح امروز بازدید خبرنگاران از ۳ پروژه شهری از جمله مجتمع ورزشی امامزاده یحیی، میدانگاه سبزه‌میدان و خانه بلدیه (خانه شهر) انجام شد.

به گزارش تسنیم، مسعود حق‌لطفیT مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهرانT اظهار کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ و در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که احداث این پروژه پیش از این در اختیار شهرداری منطقه بود که با هماهنگی ایجاد شده فرآیند احداث این پروژه به سازمان عمرانی معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران سپرده شد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مجموعه آبی، توپی، بیلیارد و ... در مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در نظر گرفته شده و ان‌شاءالله این مجموعه در زمان معین و مشخص به بهره‌برداری خواهد رسید.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی (ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ متر و شامل ۲ بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه ۶، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی (ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ متر و شامل ۲ بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه ۶، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

وی افزود: یکی از پروژه‌های مهمی که در دستور کار سازمان عمرانی قرار دارد، همان خانه بلدیه است. این پروژه در محدوده میدان امام خمینی در حال اجرا است.

حق لطفی در ارتباط با هزینه اجرای این پروژه گفت: پیش بینی ما از احداث و تجهیزات و بهره‌برداری از این مجموعه رقمی حدود ۳۰ میلیارد تومان است.

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با جزئیات احداث ساختمان شهر (ساختمان بلدیه) اظهار کرد: ساختمان بلدیه‌ای در سال ۱۳۰۳ در همین محدوده ساخته و در سال ۱۳۰۵ به بهره‌برداری رسید که بهره‌برداری آن فراتر از شهرداری بود و اقداماتی در حوزه اقتصاد و دارایی انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۴۸ ساختمان بلدیه تهران تخریب و جای آن را به پارکینگ اتوبوس‌های بین شهری داد و در ادامه از سال ۹۶ بازآفرینی بلدیه یا خانه شهر در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

حق‌لطفی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: ان‌شاءالله قبل از روز تهران و در شهریورماه امسال این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران درباره کاربری خانه شهر (بلدیه) تهران اظهار کرد: رویکرد و کاربری در این مجموعه فرهنگی و تاریخی است البته قرار است بخشی از روابط عمومی شهرداری تهران در این مجموعه جهت نگهداشت این ساختمان حضور پیدا کنند.

وی درباره نحوه دسترسی به خانه شهر (بلدیه) گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پارکینگی برای این مجموعه پیش‌بینی نشده است و افراد می‌توانند از مترو که به این مجموعه متصل شده است استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • راه‌اندازی یک دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • مجتمع کُک طبس باید به حداکثر ظرفیت تولید برسد