Web Analytics Made Easy - Statcounter

در برخی اوقات صف برای خرید میوه‌ سیب و پرتقال در غرفه‌های سطح شهر سنندج بسیار طویل و سرسام‌آور است وشهروندان سنندجی از این موضوع گله‌مند هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در این روزها وقتی که به خیابان‌های سطح شهر سنندج می‌روید مغازه‌ها از صبح زود تا شب باز هستند و همچنان تب و تاب خاصی در بازار سطح شهر ایجاد شده و مردم این خطه در این ایام براساس سنت دیرینهلباس‌های نومی‌خرندو با گرفتن سوغاتی‌های محلی به دیدار اقوام و خویشان خود می‌روند تا هم اینکه دیدارها تازه شود و هم روزهای تعطیلات را با خوشی در کنار هم بگذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال در ایام عید مسافران و گردشگران زیادی از سراسر کشور، استان کردستان را به دلیل طبیعت بکر و بهشت گردشگری برای مسافرت انتخاب کردند و میهمانان نوروزی با دیدن جاذبه‌های گردشگری این دیار و رفتن به بازارهای قدیمی سطح شهر سنندج ظرفیت‌های خاص این خطه از ایران اسلامی را نیز می‌بینند.

در این گزارش سعی کردیم که به نحوه نظارت بر قیمت کالاها و اجناس در ایام عید بپردازیم که آیا بر نحوه قیمت‌ها نظارتی از سوی مسئولان مرتبط صورت گرفته است یا خیر؟

در همین رابطه به سوی چند نفر از همشهریان و مسافران نوروزی رفتیم و نظر آنها را در مورد قیمت کالاها در سطح شهر سنندج جویا شدیم.

برپایی «نمایشگاه بهاره» حرکت خوبی برای جلوگیری از تخلفات بازاریان و دلالان متجاوزگر است

علی محمدی یکی از همشهریان سنندجی که در حال خرید میوه و شیرینی بود در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سوال که آیا از قیمت اجناس و نظارت بر قیمت کالاها نسبت به قبل از ایام تعطیلات رضایت دارید یا خیر اظهار داشت: قیمت کالاها در این ایام نسبت به قبل از عید تغییر چندانی نکرده و اگر در اجناسی هم قیمت‌ها بالا رفته به دلیل تقاضای بیشتر مردم بوده است.

وی گفت: به نظر بنده امسال در مقایسه با سال‌های گذشته در بازارهای سطح شهر سنندج نظارت بیشتری بر قیمت کالاها صورت گرفت و برپایی «نمایشگاه بهاره» نیز حرکت خوبی برای جلوگیری از هر گونه گرانفروشی و تخلفات احتمالی از سوی برخی بازاریان و دلالان متجاوزگر بود.

این شهروند سنندجی تصریح کرد: بنده خودم برای خرید وسایل‌های مورد نیاز خانواد‌ه‌ام به نمایشگاه بهاره که در شهر سنندج برپا شده بود مراجعه کردم و به نظر می‌رسید مردم احساس رضایت‌مندی خوبی نسبت به برپایی این نمایشگاه‌ها و کیفیت کالاها و اجناس داشتند.

محمدی از مسئولان برپایی نمایشگاه‌های بهاره در سطح استان خواست که اگر چه میزان استقبال و فرهنگ‌سازی مردم از خرید کردن در چنین نمایشگاه‌های افزایش یافته اما در سال آینده مدت زمان برپایی این نمایشگاه‌ها را بیشتر کنند.

هم‌اکنون که نمایشگاه‌های عرضه میوه عید در سطح استان در قالب 76 غرفه برپا شده است به یکی از غرفه‌های دایر شده توزیع میوه در سطح شهر سنندج مراجعه کردیم تا نظر همشهریان را در مورد این غرفه جویا شویم.

صف‌های طولانی مردم سنندج برای خرید میوه بسیار طویل و سرسام آور است

بانوی 50 ساله سنندجی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم که برای خرید میوه سیب و پرتقال به این غرفه آمده بود، در پاسخ به این سوال که آیا از نحوه توزیع و کیفیت این میوه‌ها رضایت دارید یا خیر اظهار داشت: بنده از کیفیت میوه‌های توزیع شده امسال رضایت دارم و تاکنون چندین بار هم از این غرفه‌های دائر شده در سطح شهر میوه خرید کرده‌ام.

وی گفت: هر چند که کیفیت میوه سیب و پرتقال این غرفه‌ها مطلوب و قیمت آنها در مقایسه با بازار متناسب بوده اما در برخی اوقات صف برای خرید این میوه‌ها بسیار طویل و سرسام‌آور است و بنده به عنوان یک شهروند سنندجی از این موضوع گله‌مند هستم.

این بانوی سنندجی با انتقاد و گلایه از قیمت‌های بالای میوه در بازار سطح شهر تصریح کرد: متأسفانه اگر بخواهید همین میوه‌های توزیع شده در این غرفه‌ها را در بازار سطح شهر سنندج تهیه کنید باید با قیمت چند برابر و بیشتری خریداری کرد.

بعد از آن برای بررسی بیشتر نحوه نظارت و کنترل بر کیفیت کالاها و اجناس به سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان که متولی این امر مهم است مراجعه کردیم تا بیشتر با چگونگی نظارت‌ها بر بازار سطح شهر سنندج آشنا شویم.

برابر قانون با متخلفان و گرانفروشان بازارهای سنندج برخورد می‌شود

بختیار خلیقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به نحوه نظارت بر کالاها و اجناس اظهار داشت: هر ساله با فرا رسیدن ایام نوروز، سازمان صنعت، معدن و تجارت نسبت به برگزاری نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا با عنوان بهاره اقدام می‌کند.

وی گفت: نمایشگاه‌های بهاره بر اساس دستورالعمل ابلاغی ستاد تنظیم بازار کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازه زمانی 10 اسفند ماه لغایت 30 اسفند ماه برگزار می‌شود و در این نمایشگاه‌ها کالاهای اساسی و ضروری، مواد غذایی، مواد پروتئینی، آجیل، شیرینی‌، مواد شوینده و بهداشتی، پوشاک، کیف و کفش و سایر اقلام مرتبط با آن عرضه خواهد شد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار کشور کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم را از 15 تا 20 درصد زیر قیمت بازار در نمایشگاه‌های بهاره عرضه خواهد کرد و کالاهای مورد عرضه از نظر کیفیت و قیمت متناسب با نیاز شهروندان بوده و کالاهای غیراستاندارد، قاچاق، خارجی و غیرضروری در این نمایشگاه‌ها عرضه نمی‌شوند.

خلیقی افزود: در در نمایشگاه‌های بهاره کمیته‌های تخصصی همانند کمیته بازرسی، کمیته نظارت بر کیفیت کالاهای عرضه شده توسط اداره کل استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی، کمیته کیفیت و کمیته ارزیابی حضور داشتند.

وی اظهار کرد: علاوه بر برپایی نمایشگاه‌ها، برابر ماده 84 قانون نظام صنفی، فروش فوق‌العاده در سطح واحدهای صنفی به اجرا گذاشته خواهد شد و سازمان‌های صنفی مکلف هستند نسبت به اجرای این ماده در رابطه با تخفیف 20 درصد زیر قیمت فاکتور کالای مورد عرضه در سطح واحدهای صنفی و فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای اقدام کنند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: ضمناً سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در زمینه توزیع کالاهای اساسی و تنظیم بازار ضمن معرفی شبکه‌های توزیع به سازمان جهاد کشاورزی، نظارت لازم توسط بازرسان سازمان مذکور و بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی به عمل می‌آید.

وی گفت: همچنین به منظور نظارت بیشتر بر بازار و خرید کالا شماره تلفن 124 به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت هرگونه شکایات مردمی به صورت تلفنی بوده و شهروندان می‌توانند به صورت حضوری نیز به ستاد خبری 124 مراجعه و شکایت‌های خود را کتبی ارائه دهند و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم مکلف هستند نسبت به پیگیری این موارد اقدام لازم را به عمل آورده و برای برخورد با متخلفان احتمالی اقدام کنند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطر نشان کرد: هر ساله توسط سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کشور طرح‌های نظارتی از 10 اسفند ماه آغاز و تا 15 فروردین ماه سال جدید به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌های کشور ابلاغ می‌شود.

وی گفت: حوزه بازرسی و نظارت این سازمان نیز در راستای اجرای این طرح نظارتی از دهم اسفند ماه سال گذشته تا پانزدهم فروردین ماه جاری با هماهنگی تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط از جمله اداره‌کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، ستاد خدمات سفر، شرکت غله و خدمات بازرگانی و سازمان امور صنفی و اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی و تعزیرات حکومتی نسبت به انجام گشت‌های مشترک در سطح بازار و واحدهای تولیدی و صنفی اقدام خواهند کرد تا اقدامات پیشگیرانه و کنترلی به عمل آورند.

خلیقی افزود: با توجه به اینکه گشت‌های سیار نظارتی با همکاری اداره‌کل تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های اجرایی در سطح شهر فعال هستند در صورت مشاهده تخلف و عدم رعایت اجرای این طرح نظارتی با متخلفان برابر فصل 8 قانون نظام صنفی و قانون تعزیرات حکومتی برخورد قانونی می‌شود.

وی اظهار کرد: امسال در شهرستان‌های سنندج، بانه، مریوان، قروه، بیجار، دیواندره و کامیاران 600 غرفه در قالب نمایشگاه بهاره نسبت به عرضه کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم اقدام و برپا شد و در این شهرها نیز فروش فوق‌العاده صورت گرفت.

گزارش از سمیه فرزامی

انتهای پیام/

R7848/P1384/S6,66/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۰۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات

تین نیوز

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که طرح مالیات بر عایدی سرمایه که با هدف مقابله با سوداگری نه تنها مانع از سوداگری نمی شود؛ بلکه زمینه کتمان معاملات را فراهم می کنند؛ به نحوی که این طرح، بیشتر برخورد با معلول به جای علت است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارم اردیبهشت ماه امسال، در جریان بررسی ایرادت شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی ماده ۱۲ این طرح را اصلاح کردند.

نمایندگان در جلسه علنی این روز، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری را مشمول مالیات بر عایدی سرمایه دانستند. در بخشی از اصلاحات انجام شده این طرح، آمده است: «عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق های کالایی، صندوق های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی باشد.»

به نظر می رسد هدف قانون گذار از اعمال سیاست های تنبیهی مالیاتی برای سرمایه مردم، هدایت آنها به سمت خرید اوراق بهادار باشد. اما چرا مردم کمتر تمایل دارند که پول خود را به چنین اسنادی تبدیل کنند تا از دارایی هایشان در بخش های مولد کشور استفاده شود؟ چه نیازی به اعمال سیاست های سختگیرانه و تنبیهی وجود دارد؟ آیا اساسا دریافت مالیات بر عایدی سرمایه با توجه به شرایط تورمی کشور اقدام درستی است و آیا تدوین چنین قانونی سوداگری را کاهش می دهد؟

خرید طلا و ارز برای مقابله با تورم

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در این رابطه به اقتصاد آنلاین می گوید: واقعیت مطلب این است که در این گونه قوانین به جای برخورد با علت، با معلول برخورد می شود. سئوال اساسی این است که چرا مردم به سراغ خرید طلا یا ارز می روند آیا غیر از این است که طلا و ارز؛ پناهگاه پول محسوب می شود، از این منظر که ارزش پول کم نشود.

حق شناس ادامه می دهد: مردم برای نگه داشت طلا و ارز، دچار مشکل هستند. آنها طلا و ارز می خرند وبعد آن را در صندوق امانات بانک می گذارند. در یکی دو سال گذشته وقتی یکی از صندوق های امانات دزدیده شد، ارزش طلا و دلار آن معادل یک ماه یارانه کشور در همان مقطع زمانی بود.

وی بیان می کند: به عبارت ساده تر مردم پولشان را تبدیل به دلار و طلا می کنند، برای اینکه در تورم ها آسیب نبینند، لذا مردم به دنبال پناهگاه هستند.

حق شناس درباره دلایل جستجوی پناهگاه توسط مردم توضیح می دهد: اقتصاد ایران یک اقتصاد تورمی است. در چنین شرایطی مردم به دنبال حداکثر سود هستند. اگر تورم ما زیر پنج درصد بود، مردم انگیزه ای برای خرید طلا و دلار نداشتند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: به جای اینکه قانون گذار کسانی که طلا و دلار می خرند را با مالیات تنبیه کند، باید به دنبال این باشند که سیاست هایی را اتخاذ کنند که تورم کم شود.

وی درباره عدم تمایل مردم به خرید اوراق بهادار می گوید: مردم وقتی می بینند قیمت دلار بیش از 30 درصد رشد کرده است و این نرخ بیش از نرخ سود بانکی و اوراق بهادار است، چون آنها به دنبال حداکثر بازدهی هستند، به سمت خرید طلا و دلار می روند. اگر نرخ اسناد خزانه 50 تا 60 درصد شود، قطعا بخشی از پول ها از سمت دلار و طلا به سمت اسناد خزانه می رود.

حق شناس توضیح می دهد: در دو تا سه سال گذشته نرخ سود اوراق کمتر از نرخ بازدهی سکه و دلار بوده است. بنابراین اگر دولت نرخ اوراق را اصلاح کند، مردم خود به خود به سمت خرید این اوراق می روند اما در حال حاضر به جای اینکه با معلول برخورد کنند، با علت برخورد می شود.

مالیات ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد

آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران درباره طرح مجلس برای اخذ مالیات از ملک، طلا و ارز افراد غیر تجاری بیان می کند: نمی دانم چه استدلالی پشت این طرح است و منتظریم که نظرات طراحان را بشنویم. در این طرح بحث مالیات بر عایدی سرمایه مطرح است اما اینکه چگونه حساب شود و تورمی که به یک مجموعه کالایی خورده است را آیا باید مردم بپردازند یا نه، مشخص نیست.

وی تاکید می کند: مالیات قیمت ها را بالا می برد. ضمن آنکه می تواند تعدد یا رقم موجود در بازار را کاهش دهد، یعنی تعداد ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد. ولی مسلما نارضایتی هایی درباره نحوه محاسبه و مشمولیت چه عددی در مالیات، ایجاد خواهد شد.

بغزیان می گوید: این نوعی مالیات از تورم است. می گویند که تاثیر تورم را هم حساب می کنند، اما حتی اگر این گونه باشد، اینکه در عمل چه اتفاقی رخ می دهد، مهم است. محاسبات می تواند خیلی سلیقه ای باشد و باعث نارضایتی اقشار مختلف شود و اجحاف ایجاد کند.

وی درباره تبعات اجرای چنین قانونی توضیح می دهد: شاید روی آوردن به کتمان اطلاعات معاملاتی یکی از تبعات چنین طرحی باشد. یا معاملات با پول ملی انجام نشود. باید دید خود طرح به چه صورت است.

این استاد دانشگاه تهران بیان می کند: اگر سیاست های بازدارنده وجود نداشته باشد، حالت سوداگری متوقف نمی شود اما باید عدالت مالیاتی برقرار شود. باید بدانیم از چه مبلغی از کدام سمت مالیات گرفته می شود. احتمالا رویه درست اعمال نخواهد شد زیرا نه تجربه ای در این رابطه داشته ایم و نه حالت سیستمی با اطلاعات کامل در کشور وجود دارد.

وی ادامه می دهد: بنابراین در چنین شرایطی تصمیم گیری وابسته به نظر کارشناس مالیاتی می شود و در این بین، فرد می تواند میان افراد مختلف تفاوت هایی قائل شوند.

بغزیان در ارتباط با وجود تجربه مشابه در دنیا می گوید: در دنیا به خاطر اینکه تورم مثل ایران ندارند و افزایش قیمت ها ناشی از رشد تورم نیست، حالت سوداگری در آنجا یک حدی دارد و افراد نمی توانند از یک میزانی بیشتر سود ببرند.

وی اضافه می کند: معمولا کالاهای دست اول معامله می شود و معاملات حاصل دست به دست شدن نیست. تجربه پرداخت مالیات بر عادی سرمایه و بازدهی در کشورهای دیگر وجود دارد ولی مسلما باید مهار قیمت ها رخ بدهد که بتواند این سیاست عملکرد خوبی داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات