Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@11:53:21 GMT

ساختمان چوبی گمرک آستارا، برگی از تاریخ گمرکات کشور

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۱۱۲۶

ساختمان چوبی گمرک آستارا، برگی از تاریخ گمرکات کشور

بهروز نعمت الهی مولف کتاب تاریخ جامع آستارا و حکام نمین، احداث ساختمان چوبی گمرک آستارا را مربوط به سال 1285 و و توسط کارشناسان یک شرکت بلژیکی دانسته و شباهت معماری آن با بناهای بلژیکی را گواه ادعای خود آورده است.
ساختمان چوبی گمرک آستارا به عنوان یکی از بناهای تاریخی استان گیلان با معماری کهن و قدمتی بیش از 100 سال با 400 متر مربع مساحت و 2 طبقه به شکل دوبلکس، هفت متر ارتفاع دارد و از سقف سفالی شیب دار پوشیده شده است؛ در طبقه نخست آن پنج اتاق اداری و 2 سالن بزرگ، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و بالکن دور ساختمان و در طبقه دوم آن پنج اتاق اداری، انبار زیر شیروانی و سرویس بهداشتی تعبیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشتر قسمت های این بنای تاریخی از چوب نراد روسی ساخته شده و از آن در ساخت دیواره ها و کف ساختمان استفاده شده است.
اگر چه در زمان بکارگیری این ساختمان چوبی، خبری از ترافیک و ازدحام امروزی گردشگران آستارا در محوطه آن نبوده است، اما هر لحظه با حضور در این بنای تاریخی، فعالیت کارکنان قدیمی آن در اتاق های چوبی، رفت و آمد تجار و نقل و انتقال کالا در ذهن آدمی مجسم می شود.
دو ساختمان قدیمی و کوچک دیگر نیز در محوطه اداره کل گمرک آستارا وجود دارد که گفته می شود همزمان با ساختمان چوبی گمرک این شهرستان احداث شده و از قدمت تاریخی برخوردار است و مسئولان آستارا برای ثبت ساختمان چوبی گمرک این شهرستان در فهرست آثار ملی تلاش می کنند تا بعد از تحقق آن، به موزه گمرک تبدیل شود.
اکنون اداره کل گمرک آستارا به عنوان یکی از منابع درآمد استان گیلان و از مبادی تجاری ایران و کشورهای حوزه قفقاز نظیر جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه، رتبه اول تجارت چمدانی مرزهای زمینی و رتبه نخست صادرات مرزهای شمال کشور را دارد.
مدیرکل گمرک آستارا در خصوص ساختمان چوبی و قدیمی این اداره کل به خبرنگار ایرنا گفت: مرمت و بازسازی این بنای تاریخی با هدف حفاظت از بافت سنتی و کهن آن با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا صورت می گیرد.
رسول امیدی افزود: به لحاظ قدمت ساختمان چوبی گمرک آستارا، قسمتی از بدنه آن طی سال های گذشته فرسوده شده و با مرمت آن، هویت تاریخی بنا احیاء و حفظ خواهد شد.
وی اظهار کرد: برای بازسازی آن، 2 میلیارد ریال اعتبار از اداره کل گمرک آستارا منظور شده و به مرمت آن بنای تاریخی اهمیت داده می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا نیز گفت: بناهای تاریخی آستارا نظیر ساختمان چوبی گمرک، شناسنامه تاریخی این شهرستان هستند و باید به اهمیت آنها بیش از این توجه شود.
پردل امیری نژاد افزود: اعتبار منظور شده برای بازسازی آن ساختمان تاریخی، کافی نخواهد بود و باید برای مرمت کامل آن، اعتبار دیگری تامین شود.
به نظر می رسد ثبت ساختمان چوبی گمرک آستارا در فهرست میراث فرهنگی کشور به تاخیر افتاده است و باید مسئولان این شهرستان آن را با جدیت پیگیری کنند تا با ایجاد موزه گمرک در مرز آستارا، اسناد تاریخی، وسایل، ابزار و مدارک مربوط به سابقه فعالیت گمرک این شهرستان به عنوان سند و هویت تجارت بین الملل استان گیلان و ایران در این نقطه از کشور نگهداری و به یکی از جاذبه های گردشگری آستارا و گیلان افزوده شود.
وضع نخستین قوانین و مقررات وصول درآمد گمرکی در ایران به ورود بلژیکی ها در سال 1285 بر می گردد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان واقع شده و با جمهوری آذربایجان 38 کیلومتر مرز خشکی و 15 کیلومتر مرز آبی دارد.
سال گذشته از مرز زمینی آستارا که سومین مرز پر تردد کشور محسوب می شود، بیش از 199 هزار تن محصولات کشاورزی با ارزشی بالغ بر 182 میلیون دلار صادر شده است.
گزارش از عیسی پاشاپور ** انتشاردهنده: کبیری
7124/2007

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۱۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم صالحی فعال حوزه کتاب و نشر با حضور در برنامه سلام خبرنگار گفت: کتاب چالش‌های تاریخی نوشته سلیمی نمین امروز رونمایی می‌شود.

خانم صالحی درباره محتوا و اهداف کتاب چالش‌های تاریخی رونمایی گفت: کتاب چالش‌های تاریخی یک اثری متفاوت از سایر آثار مکتوبی است که در حوزه تاریخ چاپ شده به این جهت که دو سویه برخورد شده است این دو سویه به معنی این است که نگاه‌های مخالف و در برابر همدیگر را در این کتاب مطرح شده برخلاف کتاب‌های تاریخی دیگر که فقط دیدگاه نویسنده مطرح می‌شود.

صالحی گفت: نگارش این کتاب به این صورت است که افرادی که مقابل و رو در روی نظر نویسنده کتاب هستند اول مقاله آن‌ها آورده شده در قالب مقاله یا در قالب یک مناظره شفاهی یا یک مناظره مکتوب که در نشریات مختلف و رسانه‌ها چاپ شده و بعد از این که این مقاله و مناظره‌ها خط به خط در کتاب خودشان آوردند بعد در قالب یک نقد به آن پاسخ گفتند، در واقع طی دوره‌ای میزگرد‌های تاریخی و نشست‌های تاریخی که آقای سلیمی نمین داشتند در این کتاب آورده شده است، این کتاب دستاورد این نشست‌ها است.

صالحی در خصوص محور‌های این کتاب افزود: در این کتاب به هشت چالش مهم تاریخ معاصر کشورمان پرداخته شده است که این چالش‌ها موضوعات ذهنی افراد در جامعه است ایشان مایل بودند که خواننده را به یک فهمی درست و منطقی از چالش‌های تاریخی مان برسانند یکی دیگه این که مناقشات افراد دلسوز داخلی را تبدیل بکنند به زبان گفتگو و در این قالب خواننده را باز ارتقای فکری بدهند در مطالعه تاریخ معاصر به این صورت که جامعه می‌تواند به یک فهم درست و یک قضاوت صحیح از حوادث تاریخ معاصرمان دست پیدا بکند.

این فعال حوزه نشر و کتاب در باره موضوعات این کتاب توضیح داد: موضوعاتی که در کتاب ۸ چالش تاریخی مطرح شده است اولین موضوع در مورد گرامیداشت ۷ آبان است، دومین موضوع روز آزادی اشرافیت یهود در بابل است، سومین موضوع مشروطه به غارت رفته عنوانش است در مورد عملکرد انجمن سری فراماسونری است که بعد از نهضت مشروطه باعث شد که جامعه‌ای که می‌خواست در مسیر قانون مندی و توسعه سیاسی حرکت کند به عقب برود

وی افزود: چهارمین موضوع سیر تاریخی کودتای ۱۲۹۹ است، پنجمین موضوع هم نهضت ملی و مشت آهنین است، موضوع ششم هم رکس آتشی که به جان آتش افروزان افتاد، که در این حادثه متاسفانه یک عده‌ای از هموطنانمان زنده در آتش سوختند و در این مساله‌ای که پیش آمدش نگاه‌ها را با تبلیغات غلط متوجه کسانی کردند که اتفاقا ضد سلطه و ضد استعمارگران بودند ولی در این کتاب باز در قالب مستنداتی به این مسائل پاسخ داده شده و آتشی که به جان آتش افروزان افتاد رکس آتشی که به جان آتش افروزان افتاد دقیقا روشن می‌کند که این از کجا ریشه می‌گیرد.

صالحی گفت: موضوع ششم درباره شبکه‌های رسانه‌ای جهانی است، که این خیلی اتفاقا مهم است همه باز این را به خاطر دارند که یک برنامه مستندی در قالب برنامه مستند انقلاب ۵۷ از شبکه من و تو پخش شد و متاسفانه در غفلت تصاویر و انعکاس مسایل داخلی متاسفانه این برنامه به دلیل جاذبه‌های تصویری زیاد خیلی مورد توجه قرار گرفت در صورتی که خیلی اشکالات زیادی به این برنامه وارد بود که این اشکالات را آقای سلیمی نمین در این کتاب در سه قالب به آن پرداختند.

صالحی افزود: هفتمین چالش یا موضوع خرد جمعی و نظام تصمیم ساز در دفاع مقدس است و چالش آخر دشوارسازی مسیر شناخت عملکرد امام است درباره زیاده خواهی یکی از شاگردان برجسته اش است.

صالحی: هر ملتی که از پیشینه تاریخی خودش بی اطلاع باشد در چرخه تکرار گرفتار می‌شود پس خوب است که همه مان تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم.

دیگر خبرها

  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد