Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@23:51:54 GMT

دولت با یارانه تولید چه کرد؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۱۳۰۵

دولت با یارانه تولید چه کرد؟

تحریریه پارسینه: در طرح هدفمندسازی یارنه‌ها قرار بود سهمی از بودجه به تولید اختصاص داده شود تا کنترل بازار و قیمت‌ها صورت بگیرد اماتاکنون خبری از آن نیست. تولیدکنندگان در این باره می‌گویند در این باره مطالبی شنیده‌اند و وعده آن از سوی مسئولان مطرح شده اما هنوز اقداماتی در این بار انجام نشده است و تابه حال هیچکدام از تولیدکنندگان این یارانه ر دریافت نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از اعضای خانه صنعت و معدن ایران اخیرا گفته است که تابحال هیچ سهمی از هدفمندی یارانه ها که قرار بود مخارج تولید را کم کند نصیب تولیدکنندگان نشده است. این منابع باید از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه می‌شد و این سازمان باید پاسخگو باشد.


حالا مشخص نیست که آیا دولت پرداخت یارانه به تولید را جزو تعهدات خود می‌داند یا خیر؟ یارانه تولید که یکی از ارکان هدفمندسازی یارانه ها محسوب می‌شد اکنون به فراموشی سپرده شده است.
کارشناسان معتقدند که باید یارانه تولید به دست تولیدکنندگان برسد تا کاهش قیمت صورت بگیرد و زیانی که در حال حاضر به مردم رسیده است با حمایت از تولید جبران شود زیرا در این صورت است که کالاها با نرخ ارزان تری به دست مردم می‌رسد.
قانون توسعه فضای کسب و کار تصویب شد و اصلاحات خورد در آن میان بحث یارانه تولید یادآوری شد و پس از آن چند نشست در دفتر معاون اول رئیس جمهوری صورت گرفت و گفتند به محض اینکه بتوانیم منابعی را در اختیار بگیریم یارانه تولید را ارائه می دهیم اما هنوز به سازندگان و تولیدکنندگان یارانه ای پرداخت نشده است.
ناامیدی از پرداخت یارانه تولید از سوی وزرای کشور نیز مطرح شده بود. پیش از این وزیر اقتصاد، علی طیب نیا گفته بود که یارانه نباید به همه اقشار تعلق بگیرد و تنها به افراد زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی باید یارانه بگیرند و افراد مدعی فقر، برای دریافت یارانه ثبت‌نام کنند. او همچنین با اشاره به اینکه در این صورت حداقل سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان در کشور صرفه‌جویی می‌شود، تأکید کرده بود که دولت در این صورت می‌تواند این اعتبار را صرف پرداخت یارانه تولید و توسعه زیرساخت‌های کشور کند چراکه امروز دولت با درآمدهای فعلی نمی‌تواند یارانه تولید را پرداخت کند.
از سوی دیگر محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در خصوص یارانه تولید سخن گفته و دل خوشی از آن ندارد. او معتقدز است که یارانه تولید چند غاز است و این مبلغ ناچیز کمک چندانی به تولید نمی‌کند. او می‌گوید: کل یارانه تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار میلیارد است که ۱۰ درصد آن ممکن است به تولید برسد. البته این مبلغ ناچیز حق تولید است. گفتنی است که دولت و مجلس می توانستند شرایط را برای پرداخت یارانه تولید مهیا کنند اما بدلیل کمبود اعتبار مقدور نشده است. نعمت زاده می‌گوید: تسهیلات بانکی، اصلاح مقررات، رفع موانع تولید در قالب مصوبه و قانون مالیات ها صورت گرفته و به گونه ای دیگر از تولید و صنعت حمایت کردیم.
در بند چهارم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آمده است که باید از ظرفیت اجرای هدفمند سازی یارانه ها در جهت افزایش تولید استفاده شود، اما اکنون این اتفاق برای تولیدکنندگان رویایی بیش نیست!
با این وجود،به گفته کارشناسان اقتصادی اگر بخواهیم اوضاع اقتصاد خوب شود باید تعهدات قانونی همچون پرداخت تولید از سهم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود تا با حمایت از تولید، در اقتصاد تعادل ایجاد شود.
علاوه بر آن این جریان به پر کردن ظرفیت خالی در تولید کمک خواهد کرد. در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت تولید در صنعت نفت خالی است که باید با فراهم کردن شرایط به تراز تعریف شده رسید.
با توجه به اینکه از دولت گذشته تاکنون وعده‌های مختلفی مبنی بر ارائه یارانه به تولید مطرح شده بود سال ۹۴ یکی از اعضای هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران در اعتراض به این مسئله گفته بود که تاکنون تولید‌کننده‌ای را ندیده‌‌ایم که این یارانه را دریافت کرده باشد. از آنجایی که محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت آن زمان گفته بود که ۲هزار میلیارد تومان از منابع هدفمند سازی یارانه‌ها در سال جاری به بخش تولید اختصاص یافته اما این صحبت‌ها با واکنش‌هایی همراه بود.
اکنون دولت مدعی است که یارانه تولید برخی واحدها را پرداخته است اما تا به امروز به‌صورت مشخص اعلام نشده که چه‌تعداد واحد تولیدی این منابع را دریافت کرده‌اند و به‌صورت شفاف جزئیات آن دسته از تولیدکنندگانی را که توانسته‌اند این منابع را دریافت کنند اعلام نکرده است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۱۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام

مهران محربیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره گلایه مردم از ساز و کار اعتبار سنجی بانک‌ها مبنی بر اینکه حتی با یک روز تاخیر در پرداخت اقساط، رتبه اعتبار سنجی آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است اقشاری مانند کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد خود را از کارفرما دریافت کنند، اظهار داشت: مدل جدید اعتبار سنجی بانک‌ها هنوز به اجرا نرسیده و با اجرای مدل جدید نحوه امتیازدهی به افراد تغییر کرد و در مدل جدید رفتار افراد در پرداخت اقساط تنها یک بخش از اعتبارسنجی است. در حالی که در مدل فعلی تقریبا عمده امتیازدهی براساس رفتار افراد در پرداخت اقساط است و هر فردی که پرداخت به موقع نداشته باشد به رتبه پایین‌تر تنزل پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده، گفت: در مدل جدید اعتبارسنجی عوامل دیگری در رتبه دهی موثر خواهد بود و عواملی که در این مرحله اضافه می‌شود سابقه محکومیت‌های مالی است.

معاون بانک مرکزی تاکید کرد: همچنین از موضوعات جدید در مدل اعتبار سنجی صدک بندی یارانه‌ها است و از این پس افرادی که برای دریافت یارانه اعلام می‌کنند از دهک‌های پایین جامعه هستند دیگر نمی‌توانند وام بانکی با اعداد و ارقام بالا را دریافت کنند به عبارت دیگر سقف تسهیلات برای افراد با اطلاعات صدک بندی یارانه‌ها تعیین می‌شود.

محرمیان ادامه داد: در مدل جدید موضوعات مالیاتی، جرایم رانندگی، نحوه رفع تعهدات ارزی و سایر موضوعات مورد نظر در شبکه بانکی اضافه خواهد شد و در مدل جدید رتبه بندی بسیار دقیق‌تر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مردم برای اصلاح رتبه خود در اعتبار سنجی باید چه اقدامی انجام دهند آیا پرداخت یک قسط زودتر به اصلاح رتبه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده و امسال هم این مدل جدید علمیاتی خواهد شد، در مدل فعلی هم مردم اگر در سررسید اقساط تسهیلات را بپردازند می‌توانند از کاهش رتبه جلوگیری کنند، اما اینکه برای اصلاح رتبه اقساط یک ماه زودتر پرداخت شود، اثرگذار نیست و نمی‌تواند توصیه درستی باشد.

محرمیان در پاسخ به این سوال که آیا در مدل جدید اعتبار سنجی رفتار افراد در پرداخت قبوض در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این مرحله فعلا رفتار مردم در پرداخت قبوض و پرداخت به موقع یا با تاخیر قبوض در نظر گرفته نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • مشمولان طرح کالابرگ فجرانه این خبر مهم را حتما بخوانند
  • خبر مهم برای مشمولان طرح کالابرگ فجرانه؛ مدل جدید در راه است؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟