Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، محققان هلندی فناوری جدیدی برای انتقال بی سیم اطلاعات اختراع کرده اند که با سرعتی معادل 100 برابر سرعت وای فای کنونی داده ها را انتقال می دهد.
در فناوری جدید موسوم به "لای فای" (وای‌فای مبتنی بر نور) سرعت اتصال 100 برابر بیشتر نسبت به وای‌فای کنونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشتر سیستم‌های مبتنی بر لای فای برای انتقال داده ها به چراغ‌های LED وابسته هستند و به همین دلیل فراگیر شدن چنین فناوری جدیدی در محیط خارج از آزمایشگاه با محدودیت‌هایی مواجه است. با این حال محققان اخیرا نوع جدیدی از اتصال لای فای طراحی کرده‌اند که در انتقال دیتا از اشعه مادون قرمز بهره می‌برد. طبق جدیدترین گزارش های منتشره، فناوری جدید لای فای با سرعت 40 گیگابایت بر ثانیه رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
این سیستم ارتباطی که اولین بار در سال 2011 معرفی شد بر پایه ایده انتقال دیتا به کمک نور غیر قابل مشاهده LED طراحی شده است. تست‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند که این نوع اتصال از لای فای قادر به انتقال دیتا با سرعت 224 گیگابایت بر ثانیه است. در سال 2015 و پس از آزمایش فناوری جدید لای فای در دنیای خارج از آزمایشگاه، این سرعت بسیار بالا به 1 گیگابایت بر ثانیه کاهش یافت که هنوز هم در نوع خود بسیار زیاد بود. بدین ترتیب خیل عظیمی از کاربران به رسیدن این فناوری در خانه و اداره خود امیدوار شدند. در این راه تنها به یک لامپ LED نیاز است.
اما در استفاده از لای فای مبتنی بر LED مشکلاتی بر سر راه کاربران وجود دارد. از آنجایی که چنین اتصالی جهت عملکرد خود به روشن بودن نور نیاز دارد، باید وب‌گردی و تماشای آنلاین فیلم در فضای تاریک اتاق و بر روی تخت را فراموش کنید.
همچنین کاملا مشابه با وای‌فای، در فناوری جدید لای فای، لامپ مربوطه جهت انتقال دیتا به چند دستگاه مورد استفاده همزمان قرار می‌گیرد و هرچه تعداد دستگاه‌ها بیشتر باشد، با افت سرعت مواجه خواهید شد. برای حل چنین مشکلاتی، یکی از دانشجویان دوره دکترای دانشگاه آیندهوون در هلند – جوئن آه – با بررسی‌های خود توانست نوع جدیدی از فناوری اتصال لای فای مبتنی بر نور مادون قرمز با طول موجی از 1500 نانومتر به بالا را طراحی کند.
دانشگاه آیندهوون اوایل هفته جاری در گزارشی عنوان کرد که این فناوری جدید در آزمایش‌های اولیه توانسته است به سرعت دانلود 42.8 گیگابایت بر ثانیه در فاصله 2.5 متری برسد.
هر دستگاه اشعه نوری مخصوص خود را دریافت می‌کند که طول موج مشخصی دارد. بدین ترتیب فرقی نمی‌کند از چند تلفن هوشمند و رایانه در این سیستم استفاده شود؛ سرعت هرگز کاهش نخواهد یافت.
اشعه مادون قرمز که در این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد بیش از 1500 نانومتر است و محدوده فرکانس آن به 200 تراهرتز می‌رسد. برای مقایسه باید بگوییم اتصال وای فای از موج‌های رادیویی با فرکانس 2.5 یا 5 گیگاهرتز استفاده می‌کند که تداخل بیشتری با هم دارند. همچنین از آنجایی که طول موج اشعه مادون قرمز در فناوری جدید لای فای توسط شبکیه چشم ما دیده نمی‌شوند، قادر به مشاهده این امواج نیستیم. البته لای فای مبتنی بر مادون قرمز هنوز در زمینه سرعت آپلود مورد بررسی قرار نگرفته است و در حال حاضر بدین منظور از موج‌های رادیویی استفاده می‌کند.
با اینکه همین نوع جدید از فناوری لای فای نیز مشکلات و محدودیت‌های خاص خود را دارد، اما همین نکته که در حال حاضر محققان تلاش‌های بی‌وقفه‌ای در زمینه آماده‌سازی آنها دارند، در نوع خود خبر بسیار خوبی است.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معایب دستگاه جوش لیزر

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دستگاه جوش لیزر علاوه بر مزایایی مانند دقت بالا، ایجاد جوش قوی، بهره‌بری بالا و روش آسان برای جوشکاری بسیاری از فلزات در صنایع بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این حال این روش مانند سایر فرایندهای جوشکاری بدون نقص نیست و باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود که در این مقاله به رایج‌ترین عیوب جوشکاری با لیزر و نحوه رفع آنها، پرداخته شده است.

متداول‌ترین عیوب جوشکاری با دستگاه لیزر

جوش فلزات با استفاده از دستگاه جوش لیزری مانند دستگاه برش لیزری با توجه به اینکه یکی از نوین‌ترین روش‌های جوشکاری فلزات به شمار می‌رود، همواره دارای مشکلاتی است که تنها با درک این عیوب و یادگیری نحوه رفع آنها می‌توان محصولات با کیفیت بالا و ظاهری عالی را جوش داد.

ترک خوردگی

ایجاد ترک خوردگی در جوش برخی از فلزات در هنگام جوشکاری آلیاژهایی مانند آلومینیوم و فولادهایی که دارای عنصر کربن بیشتری هستند، یک عیب رایجی است که در جوش برخی از محصولات اتفاق می‌افتد.

ترک‌های جوش زمانی ایجاد می‌شود که لیزر فلز را ذوب کرده تا پیش از منجمد شدن ناحیه ذوب شده، دچار یک انقباض و فشردگی شود که همین موضوع پیش از انجماد کامل، موجب ایجاد ترک‌های در متریال خواهد شد که به آن انقباض حرارتی گفته می‌شود.

راه‌حل ترک‌خوردگی: اولین راه این است که برای پرکردن ترک‌های جوش در فرایند جوشکاری با استفاده از یک سیم پرکننده، ترک‌ها را پر کرد.

دومین راه حل این است که با ایجاد یک میدان گرمایی با استفاده از روش‌های مختلف که حرارت لازم را فراهم می‌کند، ناحیه موردنظر را از قبل مقداری گرم کرد.

تخلخل

در جوشکاری به وجود حفره و یا سوراخ هوا تخلخل گفته می‌شود. وجود تخلخل در انواع روش‌های جوش سنتی بیشتر از جوش لیزری است؛ اما با این حال یکی از مشکلاتی است که ممکن است در جوشکاری با لیزر نیز به وجود آید. تشکیل حباب گازی و در نتیجه ایجاد منافذ در آن، دلیل ایجاد حفره یا تخلخل در حوضچه مذاب مایع است. با توجه به اینکه جوشکاری لیزری به سرعت منجمد می‌شود این حباب‌های هوا فرصت بیرون رفتن ندارند و در منطقه جوش باقی می‌مانند که در نهایت سبب ایجاد تخلخل می‌شود.

راه حل ایجاد تخلخل: منبع این گازها معمولا آلودگی سطحی بر روی قطعات جوشکاری مانند روغن، گریس، اکسید و بخار آب و سایر آلودگی‌های سطحی است. با آماده سازی و تمیز کردن کافی لبه و سطح می‌توان همه این موارد را به راحتی کنترل کرد.

راه حل دوم استفاده از سیم پرکننده با افزودن عناصر اکسید زدا برای کنترل تخلخل، به فلزی است

که قصد جوش دادن آن را دارید؛ همچنین کاربرد گاز محافظ در به حداقل رساندن تخلخل اهمیت زیادی دارد تا از ورود ناخواسته گازهایی که در هوا وجود دارد به حوضچه جوش جلوگیری کند.

از طرفی می‌توان با افزایش حرارت یا زمان جوشکاری و کاهش سرعت جوش برای بزرگ‌تر کردن حوضچه جوش، فرصت کافی را فراهم کرد تا گازهای ایجاد شده، خارج شوند؛ اما کماکان تمیز کردن سطح جوشکاری به عنوان مهم‌ترین و آسان‌ترین راهکار به کار می‌رود.

پاشش

پاشیدن قطرات ریز از نقطه جوش موجب آسیب به لنز دستگاه و در نتیجه خسارت و یا کاهش کیفیت جوشکاری می‌شود. هر چه توان لیزر بیش از مقدار مورد نیاز برای جوشکاری و عمق جوش باشد، این میزان از پاشیدگی افزایش پیدا می‌کند.

راه حل پاشش: برای حل کاهش میزان پاشش در جوش می‌توان انرژی و توان یا قدرت لیزر را کاهش داد. هنگامی که مقدار نفوذ پرتو به ماده و عمق جوش فاکتور موضوع مهمی نباشد، می‌توان با کاهش توان این میزان از انرژی اضافی را مهار کرد.

ایجاد شکاف

یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام جوشکاری لیزری به جود بیاید، ایجاد شکاف است؛ یعنی قسمت ذوب شده در مرکز جوش فرو رفته و یک شکاف ایجاد می‌کند و دلیل آن هم سرعت بالای جوشکاری است.

همان‌طور که اشاره شد سرعت منجمد شدن قسمت مذاب در جوشکاری لیزری بالا است، اگر زمان تابش پرتو برای انتقال انرژی کوتاه باشد، قسمت‌های مذاب شده فرصت در آمیختن با یکدیگر برای ترکیب و اتصال را ندارد؛ بنابراین یک برش در جوش ایجاد خواهد شد.

راه‌حل ایجاد شکاف: می‌توان با انتخاب توان لیزر با سرعت جوشکاری به راحتی این مشکل را حل کرد. اگر سرعت جوش بسیار کم باشد، حوضچه مذاب گسترده شده که در این صورت نیز جوش حالتی ناپایدار دارد؛ بنابراین تناسب توان و سرعت اهمیت زیادی دارد.

جوشکاری فلزات مختلف

یکی دیگر از مشکلات جوشکاری با لیزر مربوط به فلزات ناهمگون با ضخامت‌های متفاوت است. هنگام جوشکاری فلزات مختلف مانند آلومینیوم و مس یا مس و فولاد، باید یک جوش همگن ایجاد کرد، اما معمولا هنگامی که مواد به طور نامناسب درهم‌آمیخته شوند، ترک خوردگی در جوش ایجاد می‌شود. زمانی که هر دو فلز غیر مشابه بسیار نازک باشند، چالش نخواهید داشت؛ ولی در ضخامت بیشتر، به دو نقطه لیزری نیاز است.

محدودیت حرکت قطعه

هنگام جوش لیزری قطعه باید در جای خود ثابت باشد و با گیره‌های مخصوص حتما نگه داشته شوند. همان‌طور که می‌دانید اندازه نقطه فوکوس شده پرتو لیزر بسیار کوچک است و می‌تواند به راحتی از شکاف نازکی عبور ‌کند؛ بنابراین در قطعاتی که در جای خود ثابت نشده‌اند، اگر در جوشکاری آن‌ها از فیلر استفاده نشود، دچار زیر برش خواهند شد.

عدم تنظیم دقیق پرتو و اتصال

در جوش‌ متریال‌های نازک اگر موقعیت تابش پرتو به‌دقت تنظیم نشود، جوش از خط اتصال خارج می‌شود. عمق پرتو فوکوس شده کوچک بوده و موقعیت آن نسبت به سطح کار باید دقیقاً تنظیم شود.

نگهداری سورس

پایداری نوری سورس لیزر که منبع اصلی برای انتقال پرتوی لیزری به قطعه کار است، بیشترین اهمیت را در فرایندهای جوشکاری دارد، بنابراین این تجهیزات باید همیشه در حالت پایدار نگهداری شود.

سرمایه مورد نیاز بالا

این مورد شاید بزرگ‌ترین مانعی برای خرید بین این فناوری و پذیرش آن به حساب ‌آید. دستگاه‌های لیزر جوشکاری گران هستند. این موضوع در مقایسه با روش‌های جوشکاری قدیمی که از شعله گاز یا قوس الکتریکی استفاده می‌کنند، آشکارتر است. جوشکاری سنتی معمولا به یک فردی با مهارت و تخصص بالای جوشکاری نیاز دارد؛ اما لزوماً به تجهیزات گران قیمت نیاز ندارد. جوشکاری لیزری کل این دیدگاه را تغییر می‌دهد؛ زیرا به سرمایه زیاد نیاز داشته؛ ولی کار با آن مهارت زیادی احتیاج ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خستگی و سرعت غیر مجاز دو عامل تصادفات پایتخت
  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • رئیسی در نشست خبری با رئیس جمهور سریلانکا: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • رئیسی: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • سرعت باد در ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید
  • سرعت باد در بعضی از مناطق استان ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • احداث تقاطع‌های غیر همسطح رشت با سرعت در حال اجرا است
  • معایب دستگاه جوش لیزر