Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا، شطرنج یکی از رشته‌هایی است که در چند سال اخیر مخاطبان بسیار زیادی را توانسته در کشورمان جذب کند و نوجوانان و جوانان زیادی در سراسر کشور چه در بخش آقایان و چه در بخش بانوان در این ورزش خوش درخشیده اند. اگرچه مردم ایران از سالیان دور با این رشته آشنا بوده‌اند ولی در چند سال اخیر با برنامه‌ریزی که مسئولین انجام دادند این رشته طرفداران زیادی را به خود جذب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از درخششی که شطرنج‌بازانی همچون احسان قائم مقامی در عرصه‌های بین‌المللی کسب کرد حالا نوبت به سارا خادم‌الشریعه رسیده که استعدادهای بی‌نظیر خود را نشان دهد. در دو سال گذشته آنقدر این شطرنج‌باز خوب کشورمان در مسابقات بین‌المللی نمایش خوبی از خود به جای گذاشت که در مسابقات گرندپریکس که به میزبانی تهران برگزار می‌شد توانست در حضور بازیکنان مطرح جهان مقام دوم را کسب کند و این نشان از آینده روشن برای این رشته خواهد بود. خبرنگار برنا مصاحبه‌ای را با این بانوی شطرنج‌باز انجام داده است که در زیر می‌خوانید.

*بی‌شک یکی از ورزشکارانی که در زمان کوتاه توانست به موفقیت بزرگی دست پیدا کند شما بودید. چطور توانستید در این مدت این موفقیت‌ها را به دست آورید؟

در سال 95 در مسابقات زیادی شرکت کردم و نتایج خوب و بد زیادی نیز داشتم. اما نقطه شروع موفقیت من در مسابقات جایزه بزرگ بود که توانستم نتایج قابل قبولی را کسب کنم و بعد از آن نیز درالمپیاد شطرنج نمایش خوبی داشتم و در مسابقات آزاد که قهرمانی بانوان جهان نیز بود شرکت کردم. بعد از اینکه مسابقات تمام شد پیشرفت زیادی داشتم و فکر می کنم به سطح دیگر شطرنج‌بازان که از کشورهای دیگر در مسابقات شرکت می‌کردند نزدیک تر شدم.

*یکی از اتفاقاتی که باعث شد علاوه بر مهارت‌های فنی و ورزشی که دارید در بین مردم محبوب شوید، قطعا کار پسندیده‌ای بود که در مسابقات گرندپری که در روسیه برگزار می‌شد انجام دادید. در این خصوص صحبت کنید.

زمانی که در سالن رفتم متوجه این موضوع شدم که حریف اوکراینی که قرار است با او مسابقه دهم در شرایط روحی خوبی قرار ندارد و به خاطر اینکه او نیز همراه یکی دیگر از شطرنج‌بازان ساعاتی را در بیمارستان حضور داشت نمی‌توانست برای این مسابقه آمادگی لازم را داشته باشد. از این‌رو تصمیم گرفتم که این بازی به تساوی بیانجامد. این کاری که من در مسابقات گرندپری انجام دادم در شطرنج اتفاق خیلی معمولی می تواند باشد و شاید اگر خیلی نفرات دیگر نیز بودند و در این شرایط قرار می‌گرفتند این کار را انجام می‌دادند.

*شرایط و وضعیت ورزش شطرنج در کشور به چه صورت است؟

شطرنج ایران با تدبیری که در نظر گرفته شد پرامیدتر شده است. تیم ملی ما خیلی جوان است و نشان دهنده این موضوع است که آینده خوبی در انتظار شطرنج ایران خواهد بود. خوشبختانه در چند سال اخیر در مسابقات آسیایی و جهانی مدال‌های زیادی کسب کردیم و می توانیم در آینده نزدیک پیشرفت بیشتر و حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم.

*تا چه زمانی به ورزش قهرمانی ادامه خواهی داد؟

شطرنج رشته ای است که سن حرفه ای ندارد و شطرنج‌بازان می توانند به راحتی تا هر سنی که بخواهند بازی کنند. من هم تا زمانی که برای شطرنج و کشورم مفید باشیم قطعا حضور خواهد داشت و سعی می‌کنم افتخارآفرینی کنم.

*ورزش بانوان ایران برای اولین بار میزبان یک مسابقه جهانی و در سطح اول دنیا بود. آیا از عملکرد خودت در این مسابقات راضی هستی؟

مسابقات جام جهانی بانوان که در تهران برگزار شد سطح نزدیکی به مسابقات گرندپری داشت، ولی روش برگزاری این مسابقات فرق می‌کرد. شطرنج‌بازان خوبی در تهران حضور پیدا کرده بودند حتی آنهایی که در مسابقات سال‌های گذشته به قهرمانی رسیده بودند حذف شدند. من هم چون اولین حضورم در مسابقات جهانی بود و با جو این رقابت‌ها آشنا نبودم و آن طور که باید خودم را آماده نکرده بودم نتوانستم نتیجه دلخواهی که مدنظرم بود را کسب کنم. در مرحله اول نیز به حریف قدرتمندی برخورد کردم که تا مرحله سوم بالا رفت و خیلی خوب ظاهر شد.

* ورزش بانوان در کشورمان به آن چیزی که خواستگاهش بوده توانسته است دست پیدا کند؟

خوشبختانه در سه سال گذشته توجه‌ها به ورزش بانوان بیشتر شده است و در دولت یازدهم با حمایتی که از ورزش بانوان صورت گرفت توانستیم به موفقیت‌های زیادی در همه رشته‌ها دست پیدا کنیم. در رشته شطرنج نیز کسب میزبانی رقابت‌های گرندپری و همچنین جام جهانی شطرنج بانوان باعث شد بانوان زیادی از سراسر کشور که استعداد دارند و می‌توانند در این رشته به موفقیت برسند روی به این رشته آورند. این میزبانی‌ها باعث شد که شطرنج و استعدادهای بانوان به همه دنیا شناسانده شود.

*شطرنج‌بازان سایر کشورها چه دیدی به شطرنج‌بازان کشورمان دارند و شطرنج ایران چه جایگاهی در دنیا دارد؟

با عملکرد خوبی که در این مدت داشتیم در بخش بانوان فکر می‌کنم ما را جزو کشورهای مدعی بدانند. دربخش آقایان نیز در المپیاد بسیار مورد توجه قرار گرفتیم. میانگین سنی بازیکنان ما 19 سال بود و با توجه به هدف و پشتوانه‌ای که داریم در آینده نیز شطرنج ایران بیشتر مطرح خواهد شد.

*چه مسابقات برون مرزی را در آینده پیش‌رو خواهید داشت؟

اولین مسابقات معتبری که در آن حضور خواهم داشت مسابقات داخل سالن آسیا است که شطرنج نیز شانس زیادی در کسب مقام دارد. همچنین در مسابقات آزاد مختلف نیز می‌خواهم شرکت کنم که ریتینگم را افزایش دهم.

خبرنگار: محمدرضا پشوتن

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان

امیر سرتیپ امیر غلامعلیان فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش در اختتامیه دومین دوره مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی ۱۰ متر ویژه پرسنل و خانواده‌های نیرو‌های مسلح استان کرمان که به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سپهبد محمد ولی قرنی و سپهبد علی صیاد شیرازی برگزار شد، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از پیشگامان در حوزه تربیت بدنی است و توجه ویژه‌ای به پرورش روح و جسم کارکنان و خانواده‌ها دارد.

وی با بیان اینکه خداراشکر اقدامات خوبی در رابطه با طرح‌های ورزشی در ارتش انجام شده است، افزود: با اجرای طرح ۳۱ لبیک یا امام خامنه‌ای (مدظله العالی) که به صورت جداگانه برگزار شد، ارتشی‌ها خوب درخشیدند؛ کما اینکه طی ۲ سال گذشته طیف جامعه هدف را گسترده‌تر کردیم و خانواده‌ها را در این جامعه هدف، جای گذاری کردیم.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش با تاکید بر توجه ویژه به ورزش بانوان، عنوان کرد:
پارسال اولین دوره مسابقات با حضور بانوان ورزشکار به خوبی برگزار شد و این نشان از توجه ویژه به خانواده‌ها و کارکنان طبق پیروی از فرمایشات مقام رهبری مدظله العالی درخصوص توجه به ورزش بانوان و خانواده بوده است.
 
امیر سرتیپ غلامعلیان در بخش دیگری از سخنانش به جلسه اخیر در محضر مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: در این جلسه حضرت آقا با تاکید فرمودند که سلام ویژه به خانواده‌ها و همسران نیرو‌های مسلح ابلاغ شود.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوبشرق ارتش افزود: به طور خاص در بحث توجه ویژه به ورزش نیز ارتش جمهوری اسلامی جزو نهاد‌های پیشرو بوده است و امسال در مسابقاتی که برای همکاران برگزار شد، خانواده‌ها هم حضور پرشور داشتند.

وی با بیان اینکه در حوزه ورزش بانوان مقام‌هایی در سطح کشوری کسب کرده ایم، گفت: به واسطه رکورد‌هایی که بانوان در حوزه ورزش کسب کرده اند در برخی ورزش‌ها بیشتر از آقایان خوش درخشیدند و این نشان دهنده توجه ویژه خانواده هاو ایرانیان به ورزش است.

امیر سرتیپ غلامعلیان با اشاره به اینکه در دوره هخامنشیان بهترین ورزشکاران اسب سوار، مربوط به بانوان بودند، افزود: در احادیث وآموزه‌های دینی به ورزش‌های اسب سواری، شنا و تیراندازی تاکید شده است.

امیر سرتیپ غلامعلیان گفت: خداوند را شاکریم که امروزه، ورزش بین خانواده‌ها از جایگاه خوبی برخوردار شده است و به طور ویژه نهادینه شده است؛ لذا می‌طلبد با توجه فراگیرتر به ورزش به خصوص ورزش‌هایی که مرتبط با ورزش عمومی و ارتقای آمادگی جسمی هستند؛ برای سلامت خود وخانواده گام مهمی برداریم. همانطور که امروز، آمادگی نیرو‌های مسلح معطوف به آمادگی‌های جسمی و رزمی است.

نتایج دومین دوره مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی ۱۰ متر ویژه پرسنل و خانواده‌های نیرو‌های مسلح استان کرمان به شرح زیر است:

تپانچه آقایان
مقام اول: مصطفی پرهیزکار از مرکز آموزش شهداء وظیفه نداجای سیرجان
مقام دوم: محسن امیری یگان تکاوری فراجا
مقام سوم: صادق سعیدقرارگاه جنوب شرق ارتش

تفنگ بادی آقایان
مقام اول: محمدرضا چاوشان 
مقام دوم:کمیل خرم نیا 
مقام سوم: رضا سادات حسینی

تفنگ بادی زیر ۱۵ سال بانوان
مقام اول: زینب تیموری
مقام دوم: فرنام خواجویی
مقام سوم: فاطمه زهرا صالحی
مقام سوم مشترک: پرنیا محمدی نسب

تپانچه بادی بانوان
مقام اول: فاطمه موسی
مقام دوم: مریم مظفری
مقام سوم: سحر سهاون

تفنگ بادی بانوان
مقام اول: فاطمه اکبری
مقام دوم: عصمت جرجندی
مقام سوم: بهاره بهرام نژاد

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟
  • کلوپ: هر کجای دنیا باشم، لیورپول را تماشا خواهم کرد
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان مقابل نمایندگان روسیه
  • توقف شطرنجبازان روسیه برابر تیم های مردان و بانوان ایران
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان و تساوی تیم ملی زنان مقابل نمایندگان روسیه
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان
  • دختر شیروانی قهرمان شطرنج‌ لیگ برتر کشور شد
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • قهرمانی نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان کشور