Web Analytics Made Easy - Statcounter

محک‌زنی مدیریت توسعه زیست‌فناوری در سایر کشورها از جمله چین، آلمان، برزیل و روسیه و ارزیابی و بررسی بازار جهانی 20 محصول زیست‌فناوری از جمله اقدامات ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری در سال 95 بوده است.

به گزارش ایسنا،دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به مهم‌ترین اقدامات ستاد توسعه در سال 95 گفت:تدوین مصوبات قابل طرح در کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری و سایر نهادها و مبادی ذی‌ربط و پیگیری‌های مرتبط با آن در همکاری با سایر گروه‌ها و کارگروه‌های ستاد یکی از مهم‌ترین اقداماتی بود که در سال 95 توسط ستاد به صورت جدی پیگیری شد که این پیگیری‌ها در حوزه‌های مختلف تدوین پیش‌نویس مصوبه تقسیم کار ملی، همکاری در تدوین پیش‌نویس مصوبه تصفیه پساب و فاضلاب به روش زیستی و تدوین مصوبه توسعه تولید و بازارهای محصولات پروبیوتیک صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین بررسی و تحلیل اقدامات انجام شده در ستاد برای تجاری‌سازی محصولات زیست‌فناوری را نیز در اولویت اقدامات خود قرار دادیم. البته نظارت کلان بر حسن اجرای تفاهم‌نامه با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست‌فناوری نیز از دیگر اقداماتی بود که در سال 95 پیگیری شد.

قانعی خاطرنشان کرد:یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ستاد توسعه زیست فناوری، بررسی نحوه سرمایه‌گذاری کشورها در تحقیق و توسعه در زمینه زیست‌فناوری در کشورهای کره جنوبی، هند، ترکیه و در شرکت‌های بخش دارو و زیست فناوری در امریکا، فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی، چین و هند بود که با هدف بررسی وضعیت دیگر کشورها در حوزه زیست فناوری و استفاده از تجربیات آنها برای پیشبرد اهداف در نظر گرفته شده در ستاد بود. این کار برای ستاد اهمیت زیادی دارد و سعی می‌کنیم برای همراه شدن با دنیا و عقب نماندن از پیشرفت‌های موجود حتما به گزارشات ارسالی دیگر کشورها توجه کنیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد:اختراعات بعنوان یکی از مهم‌ترین پایه‌های رشد و پیشرفت علمی در هر کشور هستند. اختراع، کشف، تولید در گستره حوزه‌های علمی می‌تواند بسیار در پویـایی اقتصـادی کشـورها حـائز اهمیـت باشـد. رصد و پایش میزان اختراعات و بررسی روند تغییرات در آنها بـا توجـه بـه اهمیـت اختراعات،اطلاعات مناسـبی بـرای ارزیـابی روند رشد و تولید علم در کشور محسوب می‌شوند. با پیشرفتهای روزافزون علم در حوزه زیست‌فناوری و نیاز جوامع به کشفیات و تولیدات علمی در این حوزه که روز به روز فزونی می‌یابـد، با بررسـی و تحلیـل ایـن دسـته از اطلاعـات مـی‌تـوان برنامه‌ریزی مناسبی نیز برای آینده علمی کشور انجام داد.

قانعی افزود: بررسی‌ها در داده‌های حوزه‌های اساسی زیست‌فناوری حاکی از آن است که در سال 1394 تعداد 93 اختراع ثبـت شده در حوزه‌های مختلـف زیسـت‌فنـاوری وجـود دارد. همانگونـه کـه در not source Reference! Error .found مشاهده می‌شود. بیشترین اختراعات در حوزه پزشکی با 32 اختراع ثبت شده است و در ادامه حوزه مـواد وتجهیزات با تعداد 23 اختراع ثبت شده قرار دارد و در رتبه سوم حوزه صنعت با 15 اختراع ثبت شده بـه چشـم مـی‌خورد و کمترین اختراع ثبت شده در حوزه نفت با 1 اختراع است.

وی با اشاره به اقدامات ستاد در زمینهپایش کلی توسعه زیست‌فناوری در جهان گفت:مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این زمینه در حوزه شرکت‌های برتر زیست‌فناور بر اساس مالکیت اختراعات، شرکتهای زیست‌فناور برتر جهان بر اساس مالکیت اختراعات، سیاست‌های علم و حق ثبت اختراع در زیست‌فناوری: تجربه کشور اسپانیا و شاخص‌های کلیدی زیست‌فناوری در OECD بوده است که این رصدها به شکل مستمر ادامه دارد.

قانعی تصریح کرد: همچنین محک‌زنی مدیریت توسعه زیست‌فناوری در سایر کشورها از جمله چین، آلمان، برزیل و روسیه و ارزیابی و بررسی بازار جهانی 20 محصولزیست فناوری از دیگر اقدامات ستاد در این زمینه بود.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری خاطرنشان کرد:با توجه به اهمیت مدیریت و برنامه‌ریزی مالی در ستاد، یکی از مهم‌ترین اقدامات ستاد در سال گذشته، بودجه‌ریزی کلان ستاد توسعه زیست‌فناوری برای سال 1395 و تهیه و تدوین برنامه و بودجه ستاد توسعه زیست‌فناوری سال 1396 بود، البته اقدامات مالی تنها به برنامه‌ریزی برای بودجه‌بندی اقدامات ستاد نیست، بلکه نظارت بر موافقت‌نامه‌های ستاد نیز در این حوزه دسته‌بندی می‌شود؛ به همین دلیل در سالی که گذشت، نظارت بر حسن اجرای 20 موافقت‌نامه برون‌سپاری به ارزشیک میلیارد و 608 میلیون و 780 هزار تومان و 11 موافقت‌نامه درون‌سپاری به ارزش یک میلیارد و 847 میلیون تومان انجام شد.

قانعی گفت: همچنین در همین راستا بررسی پروپوزال‌های واصله به ستاد نیز انجام شد و 5 تفاهم‌نامه‌ همکاری بین ستاد و سازمان‌های مختلفی چون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، مرکز مالکیت معنوی، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی صندوق پرشین داروی البرز و فن بازار سلام با هدف ترویج زیست فناوری در کشور منعقد شد.

وی افزود:یکی از مهم‌ترین اقدامات در ستاد توسعه زیست‌فناوری ترویج و توسعه زیست‌فناوری بین دانش‌آموزان است که با همین هدف در سال 95 سومین جشنواره دانش‌آموزی زیست‌فناوری و چهارمین نمایشگاه زیست‌فناوری ایران را با موفقیت و دستاوردهای خوب برگزار کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری یادآور شد: همچنین معرفی طرح ملی کلان ستاد توسعه زیست‌فناوری در سال گذشته، تهیه آیین‌نامه‌های فعالیت‌های برون‌سپاری و حمایتی ستاد توسعه زیست‌فناوری، همکاری در تدوین گزارش آنکتاد (بخش زیست فناوری)، تهیه گزارشات عملکردی ستاد توسعه زیست‌فناوری به منظور ارائه به مبادی ذیربط از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، راهبری و اصلاح طرح بازنگری سند ملی زیست فناوری و آسیب‌شناسی قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات را نیز می‌توان به عنوان سرفصل‌هایی از فعالیت ستاد در سال گذشته نام برد.

انتهایپیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معرفی شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت