Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم محلات در مجلس با بیان اینکه اگر به رشد ۸ درصدی رسیدیم چرا بیکاری هر روز افزایش می‌یابد، گفت: بیکاری مزمن روزبه روز خود را بیشتر بر ذهن مردم تحمیل می‌کند.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دبیر کمیسیون آموزش‌و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با فارسبا اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب،‌ اظهار داشت: بحث اقتصاد همانگونه که روشن است از چند جهت برای کشور حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*دشمن با سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی ما به دنبال ناکارآمد جلوه دادن نظام است

وی افزود: یکی از جهات مهم این است که دشمن از این راه (مسئله اقتصادی) می‌خواهد مدام به ما آسیب بزند و همواره به دنبال دلسرد کردن مردم از نظام جمهوری اسلامی است.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: هدف دشمن این است که در بخش اقتصاد نظام را ناکارآمد جلوه دهد و این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.

*وجود خلأهای اقتصادی در کشور یک واقعیت است

سلیمی ادامه داد: واقعیت این است که ما در زمینه اقتصاد خلأهایی داریم که باید به هر کیفیت پوشیده شود. امروز ما به دلیل وجود این خلاها با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم که یکی از آنها «بیکاری» است.

*بیکاری مزمن در کشور روزبه روز خود را بیشتر بر ذهن مردم تحمیل می‌کند

وی با بیان اینکه متاسفانه بیکاری مزمن و فراگیر، روزبه روز توانسته بیشتر بر ذهن مردم خود را تحمیل کند، عنوان کرد: یکی دیگر از خلاهای موجود رکود، واردات بی‌رویه و قاچاق کالا است؛ که باید دست به دست هم داده و آنها را پوشش دهیم.

* دیگر وقت بهانه به پایان رسیده

سلیمی ادامه داد: امروز ما دیگر نمی‌توانیم بهانه بگیریم چرا که زیرساخت‌های کشور آماده است. ما امروز در بخش‌هایی نظیر برق، راه، تولیدات پتروشیمی،‌ سیمان و فولاد گام‌های بسیار خوبی برداشتیم.

*ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بسیاری در کشور داریم

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با تاکید بر وجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بسیار در کشور، عنوان کرد: این ظرفیت‌ها نشان می‌دهد که زیرساخت‌ها در کشور آماده است؛ ما در صنایع اساسی مشکلی داریم،‌ از طرفی هم ظرفیت‌های فوق‌العاده و منابع انسانی خوبی در کشور داریم.

*ایران نشان داده در ایپک توانمندی فوق‌العاده‌ای دارد

«کشوری که ده میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی، 5 میلیون دانشجو و میلیون‌ها مهندس دارد، توانسته در صنایع ایپک توانمندی فوق‌العاده‌ای داشته باشد. همچنین در بحث هسته‌ای خودمان توانسته‌ایم کارهای بزرگی انجام دهیم در زمینه نانو، سلول‌های بنیادی و و تکنولوژی هم واقعا کارهای عظیمی را در کشور انجام دادیم که همه اینها نشان می‌دهد ما می‌توانیم.»

*تفکر رخنه شده «نتوانستن ملی» در ذهن برخی‌ را باید متوقف کرد

سلیمی با اشاره به اینکه یک فکر در برخی‌ رخنه کرده که تصورشان این است که ما نمی‌توانیم،‌تصریح کرد: کسانی که می‌گویند مدیر از خارج بیاوریم، نشان می‌دهد که اینها به هنر توانستن ملی اعتقاد ندارند؛ بنابراین باید بهانه از همه گرفته شده و تلاش کرد.

*آمارها نمی‌تواند گویای واقعیت باشد

وی با بیان اینکه آمار‌ها نمی‌تواند گویای واقعیت باشد، یادآور شد: چرا که متاسفانه آمارها متناقض است، به عنوان مثال اگر واقعا ما رشد 8 درصدی که توسط برخی مسئولان اعلام می‌شود، دست پیدا کردیم چرا بیکار داریم؟ رشد 8 درصدی به این معنا است که ما میلیون‌ها شغل باید در کشور ایجاد کرده باشیم. چطور این آمارها همخوانی دارد؟

*عده‌ای به هنر توانستن ملی اعتقادی ندارند

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به ادعای کارشناسان و مراکز آماری بیکاری ما افزایش پیدا کرده و از طرفی هم می‌گویند به رشد 8 درصدی دست پیدا کردیم؛ این نشان می‌دهد که این صحبت‌ها نمی‌تواند صحت داشته باشد یا یک جای کار مشکل دارد و این روشن است.

*اگر به رشد 8 درصدی رسیدیم چرا بیکاری هر روز افزایش می‌یابد؟

وی بر همین اساس اضافه کرد: یا در بحث رکود گفته می‌شود ما از رکود خارج شدیم، اگر اینگونه است پس چرا تعدیل در کارخانه‌جات صورت می‌گیرد و بسیاری از کارخانه‌ها تولیدی‌هایشان روی دستشان مانده و یا در حال تعطیلی هستند. این نشان می‌دهد که بحث خروج از رکود واقعیت ندارد.

*اقتصاد را باید مردمی کرد/ به مردم واقعیات را بگوییم نه آمارهای غلط

سلیمی با تاکید بر اینکه باید واقعیات را به مردم بگوییم، گفت: اقتصاد را باید مردمی و امور را به مردم واگذار کرد. ما در بحث واگذاری‌ها هم ما واقعا مشکل جدی داریم. در حال حاضر خصولتی‌ها نفَس اقتصاد ما را گرفته‌اند، به همین دلیل به نظر می‌رسد به شعار سال توجه جدی کنیم.

*خصولتی‌ها نفَس اقتصاد را گرفته‌اند

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند شعار سال غرور ملی ایجاد می‌کند، یادآور شد: این یعنی تولید و اشتغال، به ویژه تولید ملی که باعث ایجاد غرور و اقتدار ملی می‌شود.

*آمریکایی‌ها در قصه برجام بدعهدی واضحی داشتند

«ما می‌بینیم روز به روز آمریکایی‌ها فشارها و تحریم‌های خود را علیه ایران بیشتر می‌کنند و این نشان می‌دهد که در قصه برجام آمریکایی‌ها بدعهدی واضحی داشتند ولی از این طرف ما همه چیز را در برجام بستیم.

*آمریکا از ما نقد گرفت اما حال وعده‌های نسیه خود را عملیاتی نمی‌کند

وی افزود: متاسفانه سانتریفیوژها را از ریشه درآوردیم ولی آمریکایی‌هایی که اکنون زمان وفای به عهدشان است، از ما نقد گرفتند و وعده‌های نسیه خود را عملیاتی نمی‌کنند. در این شرایط ما باید کاری کنیم که ارز از کشور خارج نشود و عدم خروج ارز از کشور به واسطه تولید ملی صورت می‌گیرد.

* باید جلوی قاچاقچی‌های نام و نشان دار را گرفت

سلیمی با عنوان این مطلب که ما باید قاچاق کالا را مدیریت کنیم، گفت: در کشور ما 25 میلیارد دلار قاچاق کالا از مبادی رسمی کشور صورت می‌گیرد؛ لذا باید جلوی قاچاقچی‌های نام و نشان دار را گرفت.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: واردات بنزین هم متاسفانه به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است. واردات کالاهای لوکس و خودروهای خارجی در سال گذشته 46 درصد افزایش داشته که باید جلوی اینها گرفته شود و تولیدملی باید جان بگیرد.

*تولیدملی با شعار و جلسه توخالی جان نمی‌گیرد

وی با تاکید بر اینکه تولید در کشور با شعار و جلسه توخالی جان نمی‌گیرد،‌ تصریح کرد: جان گرفتن تولید زمانی اتفاق می‌افتد که جلوی قاچاق کالا و واردات بی‌رویه گرفته شود. چرا باید اینهمه کالای از خارج وارد شود؛ این درد را باید به کجا برد و به چه کسی گفت؟

*اعداد بزرگ وارداتی کشور جای هیچ توجیهی ندارد

دبیر کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مثلا در بحث بنزین این سوال ایجاد می‌شود که چرا باید 35 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شود؟ این عددهای بزرگ را ما چگونه می‌توانیم توجیه کنیم. یا به عنوان مثال ما از اولین کشور واردکننده لوازم آرایشی در کشور هستیم. آیا اینها ضرورت دارد؟ اینها همه نشان می‌دهد که باید در این بخش عمل کرد.

سلیمی با بیان اینکه اگر ما به حمایت تولید ملی توجه و عمل کنیم به آمارهای ما هم اعتماد خواهند کرد، اظهار داشت: اگر خدایی ناخواسته در رفتار و عمل ما نقض وجود داشته باشد، مردم همین آمارها را هم باور نخواهند کرد.

*مسئولان به جای تشکیل ستادهای توخالی به شعار سال عمل کنند

وی بر همین اساس افزود: امیدواریم امسال به جای تشکیل ستادهای توخالی، مسئولان به شعار ها عمل کنند. در میدان،‌ نیاز به افسران جبهه مقدم داریم نه ایدوئلوگ‌هایی که در پس پرده بنشینند و صرفا برخی آمارها را بالا پایین کنند و ایده‌های کلی را برای کشور طراحی کنند؛ امروز روز عمل است.

سلیمی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: همه می‌دانند قاچاق کالا کار زشتی است اما باید عمل کنیم؛ همه می‌دانند مصرف تولید داخلی امر سنجیده‌ای است اما در این میان همه باید عمل کنند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه سایر رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۸۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند

جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهاد دولت مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید خاطرنشان کرد: کسانی که در بخش تولید در کشور فعالیت دارند، در واقع در حال ارائه خدمت به مردم هستند. این افراد سرمایه خودشان را در خدمت اقتصاد کشور قرار داده اند. هر چقدر این بخش را تقویت کنیم، اقتصاد کشور رو به بهبودی می رود و سطح زندگی مردم افزایش می یابد. بنابراین، باید حمایت حداکثری از تولید در دستور کار باشد.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت و گو با قدس خاطرنشان کرد: در طرف مقابل، کسانی که در عرصه های سفته بازی و سوداگری فعال هستند، تنها سود و منافع خودشان را در نظر دارند و به ضرر اقتصاد کشور عمل می کنند. مقابله با این فعالیت ها و اخذ مالیات از این حوزه ها می تواند کارگشا باشد. به نحوی که تولید از جذابیت بیشتری برخوردار شود و سرمایه ها به این حوزه سوق داده شود.

جوکار گفت: در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه های خرد مردمی می تواند به جذب سرمایه ها به بخش های مولد اقتصاد کشور کمک کند. نیاز است در کنار این مشوق ها به اعتمادسازی برای مردم اقدام کنیم. مردم باید مطمئن باشند که در مقابل سرمایه گذاری هایی که انجام می دهند، سود تضمینی دریافت می کنند. در این صورت است که سرمایه هایشان را در بخش های مولد اقتصاد کشور به کار می اندازند.

وی ادامه داد: با توجه به پیشنهاداتی که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید، در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و مقابله با سوداگری این لایحه مهم ترین لایحه دولت در راستای تحقق شعار سال است. رویکرد دولت در اعطای مشوق های هدفمند در زمینه مناطق کمتر برخوردار زمینه را برای توسعه متوازن کشور نیز فراهم خواهد کرد.

جوکار گفت: امروز اگر مردم دارایی هایشان را در بازارهایی مانند سکه، طلا و ارز سرمایه گذاری می کنند، به این دلیل است که می خواهند ارزش پول خودشان را حفظ کنند. در شرایطی که بتوانیم به مردم در خصوص سود حاصل از سرمایه گذاری شان اطمینان دهیم، قطعاً آن ها ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در بازارهای مولد به کار بیندازند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد ثبات اقتصادی در کشور و کنترل تورم می تواند بستری برای اجرای پیشنهادات مطرح شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم باشد. این لایحه با این ویژگی ها باید با فوریت در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد.

گفتنی است، سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. به عقیده بسیاری از کارشناسان، تحقق این شعار مستلزم رونق بخشیدن به تولید و مقابله با فعالیت های مخرب در کشور است.

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم با هدف مقابله با سوداگری توسط دولت به مجلس ارائه شده است. کارشناسان اعتقاد دارند که دولت با ارائه این لایحه، اولین گام را در راستای بهبود وضعیت اقتصاد کشور به نفع تولید برداشته است. به زعم آنان، حالا مجلس وظیفه دارد به سرعت به بررسی این لایحه بپردازد و با تصویب آن قدم موثری در زمینه حمایت از تولید بردارد.

در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، پیشنهاداتی همچون کاهش مالیات عملکرد تولید به میزان 40 درصد، حمایت از صادرات و شرکت های صادرات محور، معافیت مالیاتی مناطق آزاد، مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و معافیت های مالیاتی 100 درصدی برای سرمایه گذاری در مناطق کمتر برخوردار مطرح شده است.

ارائه مشوق‌های مالیاتی جدید به بخش تولید که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، نظیر اعطای معافیت 100 درصدی سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار یا اعطای مشوق‌های هدفمند در جهت جلوگیری از خام‌فروشی صنایع و توسعه زنجیره ارزش، جذابیت و رقابت پذیری صنعت و تولید کشور را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی داخلی و همچنین بازارسازی در بازار جهانی افزایش‌ می‌دهد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد