Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@09:40:51 GMT

اندر حکایت این روزهای دریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۹۹۱۸

سال ۹۵ برای دریاچه ارومیه در حالی سپری شد که متولیان اجرای راهکارهای نجات ۲۷ گانه یک ریال برای هزینه‌کرد در ۳۵۵ روز از آن نداشتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، این روزها دریاچه ارومیه به سبب شرایط بحرانی و زیست محیطی آن بیش از هر پروژه‌ای نیازمند توجه است، با این حال یک سال است که این دریاچه منتظر تزریق اعتبار از سوی دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز در سال 95 از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه درخواست شده بود که با بررسی در هیئت دولت 300 میلیارد تومان آن به تصویب رسید.

تا مهر ماه امسال به نظر می‌رسید هیچ مشکلی از نظر اعتباری و اجرای پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد اما ظاهر امر این را نشان می‌دهد که دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه از کم و کیف تخصیص اعتبارات آگاه شده بود که در جلسه‌ای در آغازین روزهای نیمه دوم سال از تخصیص نیافتن اعتبارات سخن گفته و اظهار کرد که در ادامه چنین وضعیتی پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه متوقف می‌شود.

این موضوع اسباب نگرانی بسیاری از ساکنان حاشیه دریاچه ارومیه را فراهم کرد چرا که نبود اعتبار یعنی توقف تدریجی پروژه‌ها، و توقف پروژه‌ها نیز یعنی مرگ دریاچه ارومیه که با بروز این فاجعه حیات هر موجود زنده‌ای در این منطقه نا ممکن می‌شود.

در نیمه دوم سال 95 خبرنگار تسنیم در ارومیه که خود نیز شاید بیش از عموم مردم در این زمینه اطلاعاتی دارد نگرانتر به دنبال جستجوی خبری از مدیران و مسئولان مربوطه شد که آیا به سبب نبود اعتبارات عملیات احیا متوقف می‌شود؟

استاندار آذربایجان غربی در پاسخ اظهار کرد: هم اکنون عملیات احیای دریاچه ارومیه متوقف نشده و بنا بر گفته‌های دبیر ستاد احیای دریاچه، عملیات احیاء ادامه داشته اما بودجه‌ای برای آن تأمین نشده است.

قربانعلی سعادت گفت: دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با سازمان برنامه و بودجه نامه‌نگاری کرده تا با فشار وارد آوردن به آنها، اعتبار دریاچه ارومیه را تأمین کند.

ستاد احیای دریاچه ارومیه به وظایف خود عمل کرده است

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در سی و هشتمین کمیته هماهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه که 13 بهمن امسال برگزار شد اظهار کرد: ما طبق وظیفه‌ای که دولت به ما داده است، وظایف خود را دنبال می‌کنیم، وقتی به جای پرداخت منابع مالی طبق برنامه، هیچ بودجه‌ای در اختیار دستگاه‌های زیرمجموعه ستاد قرار نمی‌گیرد ما نمی‌توانیم کار زیادی از پیش ببریم.

وی گفت: البته خبر خوشی باید بدهم، طبق مصوبه هشتمین جلسه کارگروه ملی و دستور معاون اول رییس جمهور قرار است خزانه تا پایان سال 600 میلیارد تومان از بودجه موردنیاز پروژه‌ها را در اختیار سازمان‌های مجری مصوبات ستاد قرار دهد.

بر این اساس خبرنگار تسنیم هفته‌ای یک بار پیگیر اعتبارات دریاچه ارومیه بود که آیا مصوبات دریاچه ارومیه تخصیص یافته است یا خیر که در پی چندین تماس، مدیر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: فرآیند بدین شکل است که فرم‌هایی توسط سازمان برنامه و بودجه به خزانه فرستاده شده و درخواست اعتبار شود تا خزانه اعتبار مورد نیاز را پرداخت کند، اکنون برنامه و بودجه به وظیفه خود عمل کرده است و دولت متعهد شده که دستگاه‌های اجرایی موافقت نامه‌های خود را رد و بدل کنند و پول آنها را پرداخت می‌کند.

تجریشی در این میان مشکلات ناشی از دیرکرد در تزریق اعتبارات مورد نیاز را عنوان کرد و گفت: یکی پروژه‌هایی که بایستی به موقع اجرا شود کنترل و مدیریت غبارهای نمکی است.

«از نگرانی‌های ما کنترل غبارهای نمکی در ایام تابستان است که تاثیرات منفی بر سلامت انسان‌ها و گونه‌های جانوری حوضه آبریز دریاچه ارومیه دارد».

فصل کار بسیاری از پروژه‌ها از دست رفته است

بنا به گفته مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، برای برخی از پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه فصل کار از دست رفته است و برخی از پروژه‌ها بایستی قبل از بارش‌ها آغاز به اجرا می‌شد.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: از محل ماده 10 و 12 یک هزار و 120 میلیارد تومان باید به پروژه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه پرداخت می‌شد.

تجریشی افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه در صدد است تا با پیگیرهای مداوم اعتبارات احیای دریاچه ارومیه را تا پایان امسال دریافت کند.

تحقق 270 میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه و 30 میلیارد تومان نقدی

بالاخره پس از پرس و جوهای مکرر از مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه با خبر شدیم که مقرر است تا 5 اسفند بخشی از اعتبارات و بخش دیگر نیز 20 اسفند در قالب اسناد خزانه محقق شود.

در آخرین گفت و گویی که خبرنگار تسنیم با فرهاد سرخوش، مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی انجام داد خبر از تحقق 300 میلیارد تومان اعتبار احیای دریاچه ارومیه در قالب اسناد خزانه دریافت شد.

البته ناگفته نماند که 30 میلیارد تومان از 300 میلیارد تومان نقدی بوده است.

به گفته سرخوش، 8 هزار میلیارد ریال نیز برای اجرای اقدامات احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت ابلاغ شد که هنوز درصد تخصیص آن مشخص نشده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان