Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@21:49:42 GMT

صادرات غیرنفتی ۲۴۶ میلیون دلار بیش از واردات شد

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۱۳۷۳

صادرات غیرنفتی ۲۴۶ میلیون دلار بیش از واردات شد

به گزارش ایلنا، برای نخستین بار پس از ۳۷ سال تراز تجاری کشور که پس از کسر واردات از صادرات به دست می‌آید، در سال ۱۳۹۴ مثبت شد و رقم ۹۲۴ میلیون دلار را ثبت کرد.

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵ تراز تجاری مثبت ۲۴۶ میلیون دلاری ثبت شد؛ به عبارت دیگر، ارزش صادرات غیرنفتی ایران ۲۴۶ میلیون دلار بیشتر از کل واردات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش گمرک نشان می‌دهد، صادرات غیرنفتی ایران در دوازده ماهه سال ۱۳۹۵ به ۴۳میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار رسید که این میزان در مقایسه با سال ۱۳۹۴، ۳.۵۴ درصد رشد نشان داد.

همچنین واردات ایران در سال ۱۳۹۵ به ۴۳میلیارد و۶۸۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال۱۳۹۴ از ۵.۱۶ درصد رشد برخوردار شد.

پارسال وزن کالاهای وارداتی به ۳۳میلیون و ۳۹۹هزارتن رسید؛ در حالی که در این مدت ۱۲۹میلیون و ۶۴۸هزار تن انواع کالا صادر شد.

اقلام عمده صادراتی

مهمترین اقلام صادراتی کشور در سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش هفت میلیارد و ۳۲۰میلیون دلار، روغن های سبک و فراورده ها بجز بنزین به ارزش ۲میلیارد و ۴۷۹میلیون دلار و گازهای طبیعی مایع شده به ارزش ۲ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار بود.

در رده های بعدی پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۲۲میلیون دلار و گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون دلار قرار گرفت.

اقلام عمده وارداتی

مهمترین اقلام وارداتی در سال ۱۳۹۵ شامل ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار و لوبیای سویا به ارزش ۹۰۹ میلیون دلار بود.

واردات وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی.سی به ارزش ۸۹۳ میلیون دلار، قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری به ارزش ۷۸۲ میلیون دلار و برنج به ارزش ۶۹۰ میلیون دلار رده های بعدی را از آن خود کرد.

عمده ترین خریداران کالاهای ایرانی

چین در صدر خریداران کالاهای ایرانی در سال ۱۳۹۵ با واردات هشت میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار قرار گرفت. پس از آن امارات با هفت میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار، عراق با ۶ میلیارد و ۱۱۱میلیون دلار و ترکیه با سه میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلار بیشترین خرید را از ایران داشتند. کره جنوبی با ۲ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار پنجمین خریدار کالاهای ایرانی بود.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

در صدر فهرست صادرکنندگان به ایران در سال ۱۳۹۵ باز هم نام چین با صدور ۱۰ میلیارد و ۷۵۳ میلیون دلار کالا به چشم می خورد. دیگر کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران به ترتیب امارات با ۶ میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار، کره جنوبی با سه میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار و ترکیه با ۲میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار قرار گرفتند. آلمان نیز با ۲ میلیارد و۵۳۷ میلیون دلار‌ صادرات کالا به جایگاه پنجم بسنده کرد.

تراز مثبت تجاری در حالی است که در سال ۱۳۹۲ میزان واردات ایران به ۴۹ میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار رسید و ۴۱ میلیارد و ۸۴۸ میلیون دلار انواع کالا صادر شد. مقایسه واردات و صادرات کشور در سال ۱۳۹۲ نشان می‌دهد تراز تجاری ایران منفی هفت میلیارد و ۸۶۱ میلیون دلار بود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۱۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟