Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیاد نخبگان گیلان با بیان اینکه اطلاعات بیش از ۳۰۰ نفر واجد شرایط نخبگی در بنیاد نخبگان استان گیلان ثبت شد، گفت: یکی از فراگیرترین روش‌های شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزی، اجرای طرح شهاباست.

مسعود اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: در دیدارهای سالانه‌ نخبگان دانشگاهی و حوزوی با مقام معظم رهبری و با طرح موضوعات و مسائل خاص این قشر توسط نخبگان، ایشان بارها بر ضرورت تشکیل یک نهاد فراسازمانی مستقل از وزارتخانه‌های فعلی تاکید داشته و توجه به امور این قشر را فراتر از ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی کشور می‌دیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان تصریح کرد: بنا بر همین نیاز، ضمن مامور شدن عده‌ای به تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان، تشکیلاتی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با نام بنیاد ملی نخبگان تاسیس شد تا شناسایی نخبگان و تولیت امور نخبگان را ساماندهی کند.

اصفهانی با اشاره به اینکه به‌دنبال این فرآیند دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان که بعدها به بنیاد نخبگان استانی تغییر نام یافت، تاسیس شدند تصریح کرد: بنیاد نخبگان استان گیلان نیز در سال 1389 در رشت تاسیس شد.

وی گفت: بنیادهای نخبگان استانی وظیفه شناسایی صاحبان استعدادهای برتر و همچنین ساماندهی امور نخبگان استان در رده‌های مختلف دانش آموزی، دانشجویی، استادان دانشگاه‌ها، مخترعان و برگزیدگان جشنواره‌های رسمی کشور (خوارزمی، شیخ بهایی، فارابی و علامه طباطبایی)، مسابقات ملی و بین‌المللی مهارت و مسابقات بین‌المللی قرآنی را بر عهده دارند.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان اظهار داشت: در نخستین گام، احراز نخبگیبه‌صورت شناسایی از سوی بنیادهای استانی در دستور کار آنها قرار داشته و این شیوه بر خوداظهاری فردی ترجیح داده می‌شود.

اصفهانی افزود: شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات سرآمدان و صاحبان استعدادهای برتر در سطوح دبستان و دبیرستان از طریق ارتباط با دفتر استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان، شناسایی برگزیدگان المپیادهای دانش آموزی و رتبه‌های برتر آزمون سراسری دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از فراگیرترین روش‌های شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزی، از طریق اجرای طرح شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) است گفت: طرح شهاب بر اساس قرارداد بین بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش از سال تحصیلی 94-1393 در کلیه استان‌های کشور به اجرا گذاشته شده و وظیفه نظارت بر اجرای آن به بنیادهای استانی محول شده است.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان با بیان اینکه هدف طرح شهاب شناسایی انواع استعدادهای مختلف (کلامی، ریاضی، هنری، فضایی، حرکتی ورزشی، اجتماعی، فرهنگ دینی و علوم) دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی است افزود: این طرح در سال‌های بعدی پایه‌های تحصیلی تا انتهای دوره دبیرستان ادامه می‌یابد.

وی گفت: همزمان با شناسایی تدریجی استعدادهای برتر، برنامه‌ریزی برای هدایت و توانمند سازی آنها توسط اجرای برنامه‌هایی چون مشارکت در برگزاری کلاس‌های آمادگی المپیادهای دانش آموزی، اجرای طرح دوست علمی، شرکت دانش آموزان در جلسات هم اندیشی با نخبگان، اردوهای علمی و کارگاه‌های آموزشی ایده‌یابی و کسب و کار و برگزاری جلسات مشاوره انجام می‌شود.

اصفهانی افزود: طبق تعریف در سند راهبردی کشور در امور نخبگان و برنامه راهبردی بنیاد ملینخبگان، نخبه فردی برجسته و کارآمد با اثرگذاری بارز در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت کشور در چارچوب ارزش‌های اسلامیلازم است و فرد نخبه باید ویژگی‌های خاصی را دارا باشد.

رئیس بنیاد نخبگان گیلان با برشمردن اهم ویژگی‌های فرد نخبه گفت: بهره‌مندی از هوش، خلاقیت، انگیزه ذاتی و واجد خبرگی و تخصص در حوزه‌ای خاص بودن و دارای اثرگذاری بی‌بدیل یا کم‌بدیل در اجتماع تخصصی خود و در چارچوب گفتمان نظام اسلامی از خصوصیات فرد نخبه است.

وی با ارائه تعریفی از صاحب استعداد برتر افزود: فردی که مستعد نخبگی استولی هنوز به آن شرایط دست نیافته و مستلزم فرآیند هدایت و توانمندسازی برای کسب خبرگی و نهایتاً اثرگذاری محسوس بر پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف از قبیلعلم، فنّاوری، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت با تأکید بر شناخت مسائل و مشکلات کشور است، صاحب استعداد برتر محسوب می‌شود.

اصفهانی با تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان عضو نداشته و هیچ فردی عضو بنیاد ملی نخبگان نیستبلکه افراد واجد شرایط تحت حمایت بنیاد قرار گرفته و از تسهیلات بنیاد استفاده می‌کنند خاطرنشان کرد: البته حمایت‌های بنیاد دائمی نبوده و بر اساس ارزیابی فعالیت‌های نخبگانی فرد تمدید شده و یا از او سلب می‌شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر اطلاعات بیش از300 نفر واجد شرایط نخبگی در بنیاد نخبگان استان گیلان ثبت شده که در رده‌های مختلف سنی، تحصیلی و جنسیتی، در زمینه‌های مختلف علمی، فناوری، کارآفرینی، اختراعات، قرآنی، هنری، ادبی و فرهنگی فعالیت دارند.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان خاطرنشان کرد:تعداد قابل ملاحظه‌ای از استعدادهای برتر گیلانی در سایر استان‌ها و یا خارج از کشور مقیم هستند که اطلاعات آن‌ها نیز در بنیاد موجود بوده و مرتباً در حال تکمیل و به‌روز رسانی است.

انتهای پیام/

R7877/P41362/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها

یاسین کیخا، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، درخصوص جزئیات فراخوان‌های منتشرشده از سوی بنیاد برای جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: طرح جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی (خصوصی و دولتی)، طی سه مرحله فراخوان انجام و در هر مرحله تعدادی کد شغل از سوی سازمان‌ها، اعلام شد.

وی ادامه داد: در آخرین فراخوان، حدود ۳ هزار کد شغل، براساس اعلام نیاز سازمان‌ها و ارگان‌ها اعلام شد.

کیخا گفت: سال گذشته، طی یک فراخوان نیمه متمرکز برای بخش خصوصی، حدود ۵۰۰ کد شغل با اعلام نیاز از ۹۰ شرکت خصوصی، اطلاع‌رسانی شد و حدود ۸۰۰ نفر ثبت‌نام کردند.

وی به ارگان‌هایی که بیشترین استقبال برای ورود به آنها در فراخوان‌ها، وجود داشت اشاره کرد و گفت: از میان دستگاه‌های دولتی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بنادر بیشترین آمار جذب نخبگان را داشته است که حدود ۱۴۰ نفر، به این ارگان معرفی شدند.

معاون سرآمدان بنیادملی نخبگان، به چگونگی تعیین کد شغل‌ها در فراخوان‌های استخدامی نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: اغلب ارگان‌ها و نهاد‌های مرتبط براساس نیاز سازمانی خود، کد شغل‌هایی را اعلام می‌کنند. 

وی ادامه داد: ابتدا، کد شغل‌ها توسط سازمان‌ها به سازمان اداره استخدامی ارائه می‌شود و سپس این سازمان باید کد‌های اعلام‌شده را تایید کند.

کیخا درخصوص جایگاه‌های شغلی که در فراخوان‌ها برای نخبگان درنظر گرفته می‌شود، گفت: جایگاه‌های شغلی، اغلب نخبگانی است و براساس تخصص نخبگان درنظر گرفته می‌شود، اما ممکن است در یک سازمان، نخبه به‌عنوان کارشناس اداری هم استخدام شود.

وی به «سامانه دانا» اشاره کرد و توضیح داد: بعد از اینکه فراخوان‌ها توسط بنیاد ملی نخبگان منتشر شد، افراد می‌توانند از طریق سامانه دانا، مدارک موردنیاز را ارسال کرده و از شرایط استخدامی برای نخبگان، اطلاعات جامعی را به‌دست آورند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در پایان از ورود بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی و اجتماعی برای فراخوان‌های استخدامی خبر داد و گفت: در ارگان‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور، ظرفیت‌های مختص نخبگان علوم انسانی را برای جذب، در فراخوان‎ها اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان منتشر شد
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج نخبگان