Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و وزرشی شهرداری شیراز، همزمان با فرا رسیدن ایام نوروز، جشنواره و نمایشگاه «حكایت فرهنگ شهر» به‌همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز طی این ایام در باغ ملی شیراز در حال برگزاری است.

احمد همتی بوشهری، رئیس این سازمان در این رابطه گفت: برگزاری نمایشگاه‌هایی نظیر باغ ملی می‌تواند در بحث تقویت اقتصاد مقاومتی و توجه به استفاده از محصولات داخلی، بومی و محلی بیشتر رغبت ایجاد کند و فاصله مردم را برای استفاده از محصولات خارجی بیشتر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، این اقدام باعث شده است تا هم هنرهای بومی و آیینی شیراز دیده و شناسانیده شوند و هم با نمایش و فروش این هنرها به گردشگران اقتصاد گردشگری به جریان افتاده و اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشاند.

معاون شهردار شیراز ادامه داد: موضوعی که در شیراز، بیشتر به چشم می‌خورد، گردشگری طبیعی و تاریخی و ادبی و زیارتی آن است و باید از این ظرفیت به نفع این کلان‌شهر و استان استفاده کرد تا گردشگری را به اقتصادی شکوفا تبدیل کرد که شهرداری در این مسئله گام اساسی برداشته است.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی این است که به توانمندی‌ها و تولیدات خود اتکا پیدا و از آن‌ها حمایت کنیم؛ بنابراین برگزاری این نوع نمایشگاه‌ها می‌تواند در بحث تقویت اقتصاد مقاومتی و توجه به استفاده از محصولات داخلی، بومی و محلی بیشتر رغبت ایجاد کند و فاصله مردم را برای استفاده از محصولات خارجی بیشتر کند.

بنا بر این گزارش، صاحبان غرفه‌های نمایشگاه باغ ملی شیراز با تأکید بر حمایت از مشاغل خرد و فراموش‌شده از تقویت اقتصاد گردشگری و مقاومتی توسط شهرداری شیراز سخن گفتند.

صنایع‌دستی یکی از بخش‌های مهم اقتصادی و فرهنگی کلان‌شهر شیراز یکی از صنایع مهم در تولید، اشتغال و جذب گردشگر و اقتصاد گردشگری به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های اقتصاد گردشگری دارد.

صنایع‌دستی شیراز که تقریباً ازنظر کمی یک‌چهارم صنایع‌دستی ایران را تشکیل می‌دهند، از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است که مورد اقبال نیز قرار دارند و تنها با یک نگاه جامع می‌توان در تولید و معرفیان و درنهایت جذب گردشگر گام اساسی برداریم.

درواقع صنایع‌دستی را می‌توانیم به‌عنوان پلی میان فرهنگ و اقتصاد تعریف کنیم که علاوه بر اشتغال‌زایی، گام مهمی نیز در معرفی فرهنگ اصیل شیراز برداشته‌ایم.

در این راستا شهرداری شیراز چند سالی است با ایجاد جشنواره فرهنگِ شهر و ایجاد نمایشگاه هنرها و صنایع‌دستی در نوروز گام مهمی برای معرفی هنرهای اصیل شیراز و تقویت اقتصاد گردشگری و به‌تبع آن اقتصاد مقاومتی برداشته است.

ازاین‌رو در حاشیه جشنواره فرهنگ شهر و نمایشگاه صنایع‌دستی که شهرداری شیراز در باغ ملی راه‌اندازی کرده است به سراغ تنی چند از صاحبان این غرفه‌ها رفتیم.

صاحبان غرفه‌های نمایشگاه باغ ملی شیراز با تأکید بر حمایت از مشاغل خرد و فراموش‌شده از تقویت اقتصاد گردشگری و مقاومتی توسط شهرداری شیراز سخن گفتند.

این نمایشگاه بستر مناسبی برای حمایت از صنایع‌دستی به‌عنوان نماد اقتصاد مقاومتی است

نماینده شرکت تولیدی زیورآلات دست ساز با اشاره به حضور پنجمین بار شرکت متبوع خود در این نمایشگاه بیان کرد: این نمایشگاه فرصتی مناسب را در اختیار غرفه داران قرار داده ست تا بتوانند هنرها و دستاوردهای خود را به معرض نمایش و فروش گذاشته تا هم بتوانند هنر بومی و اصیل شیراز را معرفی کنند و هم از این طریق آورده مالی را به درآمد شهری اضافه کنند.

به گفته وی، این نمایشگاه فرصت و بستر مناسبی است تا با حمایت از صنایع‌دستی به‌عنوان نماد اقتصاد مقاومتی، این مشاغل هنری بهتر در جامعه جا انداخته شود و از این طریق به اقتصاد شهر و کسب درآمد از طریق گردشگر کمک کرد.

نماینده غرفه محصولات و کارهای روی شیشه نیز بابیان اینکه هنر شیشه‌گری سنتی تقریباً رو به انقراض است، گفت: اصالت شیشه‌گری مربوط به شیراز است و این نمایشگاه فرصت خوبی است تا آخرین دستاوردهای خود را در این زمینه ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه فرصت خوبی را ایجاد کرده است تا این هنر هم دیده شود و هم نگاه حمایتی به آن دوخته شود و در این مسیر افراد بیشتری جذب این صنعت شوند؛ چراکه شیشه شیراز به‌عنوان یکی از پارامترهای هنر شناخته می‌شود.

فروشنده غرفه محصولات خاتم نیز گفت: خاتم شیراز از دیرباز هنری مطرح بوده است و این نمایشگاه تبلیغ خوبی برای هنر شیراز است.

باید با حمایت از هنرهای بومی و اصیل زمینه اشتغال را ایجاد کرد

نماینده غرفه نمد نیز این نمایشگاه را فرصت خوبی برای حمایت از تولید ملی و اشتغال دانست و گفت: بر این باور هستیم که حمایت از تولید داخلی یعنی قطع وابستگی و اشتغال و کسب درآمد و باید با حمایت از هنرهای بومی و اصیل زمینه اشتغال را ایجاد کرد و ضمن آن با معرفی این هنرهای اصیل به گردشگر، به کسب درآمد از این طریق بیشتر اندیشید.

این گزارش می‌افزاید، آنچه مهم است استفاده از تمام ظرفیت‌های تولیدی در اقتصاد است و توجه به صنایع‌دستی به‌عنوان هنری اشتغالی بومی و درون‌زا می‌تواند گام مهمی در راستای شعار سال و رسیدن به شکوفایی اقتصادی باشد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ارائه ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری در رویداد ایران اکسپو ٢٠٢۴ گفت: سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری از ابتدای دولت سیزدهم ۱۸ برابر رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان میراث فرهنگی، علی اصغر شالبافیان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ با حضور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد، از سالن فرش دست‌باف، صنایع‌دستی و گردشگری بازدید کرد و با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و ٢ هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران اظهار کرد: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دو مأموریت در این نمایشگاه حضور دارد.

وی معرفی ظرفیت‌ها و محصولات گردشگری کشور را به‌عنوان مأموریت اصلی مطرح کرد و ادامه داد: متناسب با این مأموریت محتواهای مکتوب و ویدئویی متعدد و متنوعی تهیه شده است که علاوه بر پاویون وزارتخانه در نقاط مختلف نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: در ورودی سالن‌های نمایشگاه استندهایی همراه با کیو آر کد به ٨ زبان جانمایی شده است که برای بازدیدکنندگان امکان دسترسی کامل و متنوعی را به جاذبه‌ها و واقعیت‌های جامعه ایران فراهم می‌کند.

شالبافیان با بیان اینکه در تولید محتوای امسال تنها معرفی جاذبه‌های گردشگری مدنظر نبوده است، نشان دادن ویژگی‌های جامعه ایران و برقراری امنیت در پهنه کشور را در محتواهای عرضه شده حائز اهمیت عنوان کرد.

وی حضور فعالان گردشگری و صنایع‌دستی را به‌منظور تعامل با تجار سایر کشورها دومین مأموریت وزارتخانه عنوان کرد و افزود: دو سالن برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردیدهای به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محورهای فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوزهای آنها اخذ شده آماده شده است.

معاون گردشگری ادامه داد: همچنین از ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری آماده شده ۱۶۰ پروژه دارای حجم سرمایه‌گذاری بالای چهار میلیون دلار هستند.

وی با بیان اینکه رویدادهای مانند اکسپو می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری رشد ۱۸ برابری داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسیده است.

کد خبر 748573

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای وابسته در زابل
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد